Kanske dags att vi köper hund

Är det nu man ska skaffa hund kanske?

Nu vore det ju faktiskt otroligt tillfälle att skaffa en hund. Det är ju allt som talar för det egentligen. Man får vara ute och gå i naturen och man ska vara mer hemma. Jag vill jättegärna ha hund och Bellis vill heller inget hellre. Men det är BQ som är bromskloss. Han tycker att vi blir för låsta. Dock såg han det inte så då vi hade vår bruna labrador Bellman. Då var det en självklarhet allt med hundlivet. Fick ju övertala honom då vi skulle skaffa Bellman också. Men jag kan hålla med honom i en sak, att jag är heller inte sugen på själva valptiden. Men det är ju samtidigt det som är den roligaste biten att forma sin hund. Vi vill ha en brun labrador till och det ska vara en tik som ska heta L Y C K A. Ja hoppas innerligt att vi kommer dit någon gång och våra drömmas besannas igen.

Här skriver doggy om vad man ska tänka på innan man köper hund. Det är allt för många som köper hund och man ser att hundarna inte har bästa förutsättningarna.

Tänk på detta anser jag både gällande köp och förövrigt

 1. Har vi råd med hundköpet eller får hunden lida sedan för vi tjafsar om hur dyrt det är
 2. Kommer ni hinna med all motion som behövs
 3. Var ska hunden vara då ni jobbar, har ni löst det?
 4. Viktigt att ge hunden bra mat och tänk bort allt annat, köp inte foder på vanlig affär
 5. Vad får en hund kosta per månad?
 6. Har ni råd att gå till veterinär om det behövs?
 7. Ska hunden bara vara en familjehund och ej tränas, skaffa då inte en brukshund för dem måste tränas och gå långa promenader
 8. Förstå att vardagslydnaden är lika viktig som brukslydnaden
 9. Vill du gå hundkurser eller tror du att du kan allt direkt, där ger jag tumme ner för jag har haft flera hundar omkring mig och dem måste formas rätt från början och det kan krävas fler kurser för att komma rätt.
 10. Skaffa inte en mindre hund och gör den till en bebis/ ömtålig bräcklig sak. Alla hundar ska ha regler och små hundar brukar många gånger kunna vara ganska kaksiga och dem tål också tillsägningar och regler. Sluta tramset med att ha dem i väska.
 11. Lär känna hundens doft redan från början både gällande päls, andedräkt, öron för då kommer ni känna att det är något fel då hunden fått någon åkomma.
 12. Träna kloklipponing redan från början och ta det som en mysstund samtidigt. Klipp en klo åt gången, ta paus sedan klipp nästa, ta paus. Stressa inte hunden i det läget det blir bara värre
 13. Gosa mycket med hunden och känn och kläm på hunden varje dag då känner ni så allt är korrekt och inget nytt har ploppat fram

16 reaktioner till “Kanske dags att vi köper hund

 1. Labrador är jättefina & mysiga hundar.
  Jag hoppas att det kommer få komma en fin hund till er en dag 🙂❤️
  Jag ska ha katt någon gång här i vårt hus 🙂.
  Kram❣️

  Gilla

 2. SÅÅ mysigt med hund! Vi drömmer om hund härhemma också, men det får bli när vi flyttat till hus! Tycker definitivt att ni ska skaffa hund, speciellt skönt är det ju när man har erfarenhet av att ha hund och vet hur man ska göra under valptiden!

  Gilla

 3. Vi ska också skaffa hund & jag tänker varenda dag att det vore så perfekt att få hem valpen nu i och med att man spenderar i stort sätt all tid hemma. Enda nackdelen är väl att det, åtminstone med den ras vi ska köpa, inte finns några tillgängliga valpar med goda hälsoresultat just nu i och med att alla tänker likadant och att det inte finns samma möjlighet till miljö- och socialiseringsträning nu under Corona-tider som annars.

  Gilla

 4. Jag har inte ångrat en sekund sedan vi tog över våran Hund, han ger så mycket kärlek varje dag så underbart och det är inte så jobbigt som man trodde innan med att gå ut och rasata flera ggr per dag, men hjälps man åt så funkar det,kram

  Gilla

 5. Det är verkligen mycket man ska tänka på när man skaffar en hund tror nog valptiden är den roligaste då man kan forma sin hund och lära den en massa:)

  Gilla

 6. Åh så mysigt med hund! Jag skulle med sååå gärna vilja ha en hund. Tyvärr är det svårt när man är ensam och jobbar heltid men någon gång i framtiden 😍😍

  Gilla

 7. Vad mysigt med hund! Vi har också pratat om att skaffa men det funkar inte med hur vi jobbar anser vi. Vi känner inte för att lämna bort hunden hela dagarna till någon annan eller ha den ensam hemma så länge så det får vänta tills vi har mer tid.

  Gilla

 8. Bra inlägg om saker att tänka på innan man skaffar hund.
  Och har man haft innan så har man såklart lite bättre koll på läget även om det är olika för varje individ även när de har fyra ben.

  Själv har jag blivit glatt överraskad med vår lilla yorkshireterrier som snart är 3 år,
  Lycka till

  Gilla

 9. Det är verkligen inte bara och bara att köpa hund, eller djur överlag! Så mycket att tänka på och som ska fixas innan och under tiden man har dom, men så värt det faktiskt ❤

  Gilla

 10. Jag tycker inte jag är så bunden faktiskt. Att ha hund blir ett sätt att leva tycker jag.

  Nu är ju inte jag den som reste mycket, var borta varje kväll eller helg utan hund heller , är man det ska man inte köpa hund.

  Min underbara tjej är nu 8 år 🙂

  Hoppas verkligen du får din dröm uppfylld och din sambo med på ”tåget”.

  Gilla

 11. Vad roligt om ni skaffar hund igen. Labradorer är så fina och har så bra psyke. Min syster har haft flera stycken genom åren 🙂 Bra inlägg om vad man ska tänka på innan man skaffar hund. kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s