När man kan komma riktigt nära

Promenad med kompis, behövs prata ikapp oss

Träffade på min kompis igår då jag var och handlade och vi bestämde att vi skulle ses och ut och gå en långis, ”broarna runt” det är en jättehärlig promenad med massa fina vyer. Vi har samma fotointresse så vi var mycket förr ut och fotade tillsammans. Sedan fick man barn och oftast träffas man med barnen. Det är supermysigt det med såklart. Ibland behöver man bara ses bara med varandra. Igår var både Bellis med och hennes tös och det var inte lätt att föra en dialog där vid bilarna på parkeringen, fniss シ Våra töser är väldigt lika som personlighet och karaktär och det är roligt att se då de tillsammans leker, ❤

Macrofotografi det tycker jag väldigt mycket om att fota och fotade det väldigt mycket förut. Tyvärr sålde jag iväg all min förra utrustning för jag tyckte att jag använde allt för lite och det låg bara massa pengar här som någon annan kunde få användning av. Ångrar så bittert att jag sålde iväg flera av dem objektiv jag hade och då var bl a ett toppenbra macroobjektiv som såldes iväg.

Här kan ni läsa vad digitalt foto för alla skriver om just macro.

Vad är makrofotografi?

(Ej sponsorinlägg)

Den klassiska definitionen av makrofotografi är en förstoring som är så stor att motivet återges i full storlek på kamerans bildsensor. Men uttrycket makrofotografi används i allmänhet om närbilder på små motiv som insekter, blommor eller vattendroppar. Ett makrofotografi kräver att fotografen rent fysiskt går riktigt nära motivet, så att det bara är några få centimeters avstånd mellan motivet och objektivet. Med andra ord är det inte äkta makro om du bara använder objektivets zoom från ett längre avstånd – även om denna metod också kan ge fina bilder. / Läs mer vad de skriver om macro

Vad tycker ni om att fota mest då ni fotograferar, vad för motiv och vad fotar ni med?

8 reaktioner till “När man kan komma riktigt nära

 1. Jag gillar också macrobilder! Älskar liksom när motivet är nära och det runt om lite blurrigare. Som porträttfunktionen på iPhone 🙂 Tyvärr fotograferar jag inte så mycket för tillfället. Får liksom prestationsångest när jag går ut med kameran och kommer hem utan några bilder. Kan liksom inte ”se motiven” för närvarande. Jag har bla en Sony a7, men tycker oftast att det blir foto med mobilen tyvärr. Jag hade verkligen gillat att ha en vän att gå ut och fotografera med, bara ett par timmar med vars en kamera liksom.

  Gilla

 2. Jag älskar att fotografera! Favorit blir nog porträtt eller bröllopsfotografering. Bröllopsfotografering är jättekul men jag får också väldigt prestationsångest av det.
  Makrofotografering är en stor favorit, riktigt när något så man kan förmedla känslan av det man fotograferar.
  Idag har jag dock inte samma lust till att fotografera med stora kameran (Nikon d7000) men jag tar många foto med mobilen.
  Idag har jag fotograferat sonen när han körde cross.

  Gilla

 3. Härligt att träffa en vän å att era barn funkar bra ihop 😃💕. Ta en promenad i vackra vyer är inte fel ☘️😊. Jag gillar att fota solnedgångar, himmelens & molnens alla olika färger & former, natur, händelser som jag vill minnas. Ja sånt 🙂
  Ha en Nice dag!
  Kram❣️

  Gilla

 4. Även om man har barn behöver man vuxentid. Väldigt viktigt. Har ett macroobjektiv och i början tog jag mycket macrobilder. Tycker nog det är det roligaste att fotografera.

  Gilla

 5. Åh, vilka underbara bilder. Jag älskar att fotografera blommor och dess härliga färger och detaljer. Jag fotar med en Canon Eos 1200D som jag skulle vilja lära mig ännu bättre, men jag tycker att det är så svårt att veta var jag ska börja så jag kommer inte riktigt till skott att sätta mig in i det. Det blir mest de förinställda programmen jag fotar med.

  Gilla

 6. Jag har svårt att välja vad som är roligast att fota. DEt är oftast känslan inför vad jag ser för ögat som blir fotot. Jag vill nog trots allt oftast fota livet. Härligt att få ge sig ut med kameran och en fotovän

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s