Att ta steget fullt ut

Tränar på nya cykeln hon köpt av mormor och morfars granne

Bellis och jag var ner i vår lekpark på eftermiddgen och där fick hon leka loss sedan träna på sin nya cykel. Den är i fint skick, nån liten rostig detalj på några ställen, men inget som stör. Inget trasigt på den och morfar har bytt ut vissa delar som ex ringklocka, reflexer, så det är toppenbra cykel. Hon är ängslig och tycker int alls om det hon vill ha sina stödhjul, men vi säger att det är högt tid att cykla utan så detta är ett sommarprojekt att få henne trygg att cykla på den. HYon har varit sen med alla sådana moment då man ska börja med något nytt, hon behöver tid på sig. Det är olika från barn till barn och tycker att det får vara så också.

När började era barn cykla stabilt utan stödhjul och när började era barn cykla på 16 tum, respektive 20 tums cykel

Barncykel infotest om olika storlekar

3 reaktioner till “Att ta steget fullt ut

 1. Minns inte exakta åldrar, men det var stor skillnad på storasyrran som körde med stödhjul & lillebror som körde balanscykel – han hoppade över stödhjulen helt. Jag minns att när han skulle gå över till första cykeln efter balanscykeln så var det läskigt & han ville helst inte. Men det tog ett par dagar och sedan var det över. Nu flyger han fram på en mountainbike!

  Gilla

 2. Nu är min lilla knappt tre år men vi kör stenhårt på balanscykel och han är riktigt vass på den. Han är å andra sidan inte så rädd av sig när det kommer till att prova nya saker!

  Gilla

 3. Hejja Bellis! Alla barn är redo olika snabbt för olika saker.
  Vi köpte 16 tum till Leia förra året pga att hennes andra gick sönder. Så passade på att köpa en 16 då även om den kändes lite stor. Dock med stödhjul😃

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s