Myndigheten råder att hyra stuga

Är inte ett dugg orolig för vecka 32

Godmorgon på er, här vaknar tösen pigg och allert och sitt vanliga jag igen. Får hoppas att bajseriet kommer igång som det ska under dagen men hon har fått sina mediciner + katrinplommunpúre + druckit stort glas äppeljuice nu på morgonen så vi har startat förutsättningarna för det på bästa vis.

Vi ska ju hyra stuga på Gotland första veckan i aug. Jag har frågat uthyraren sedan en vecka tillbaka om det går avboka om läget är lika då. Jag har läst kontraktet och det står inget om det och det står heller inget om det i våra mailkontakt. Jag har haft bra känsla i allt med vår kontakt och tycker att dem gett seriöst intryck. Nu dock tycker jag inte det känns fullt lika bra trots att hon är trevlig i tonen hela tiden.

Jag skriver

Om läget ang corona är lika då vi ska hyra vilket vi innerligt inte hoppas. Kan man avboka och få pengarna tillbaka då när vi närmar oss i sommar? Men vi får hoppas på det bästa! Jag får inget svar och skriver igen nu 1 v senare och skriver ” Jag fick inget svar på frågan”

Jag får till svar

”Oj har inte sett och läst ditt sms (en smiley) Det är inte en utomlandsresa och är inte ett dugg orolig för läget vecka 32. Samt att myndigheterna har gått ut med att det kommer vara uthyrning av stugor i sommar och att de då räknat upp Gotland, Öland och Västkusten som ex”

Jag skriver då ett följdsms där jag skriver

” Näe jag hoppas också att läget är förändrat då. Men man får tänka sig in i vår situation med och vi ska kunna göra saker också och få ut allt från vistelsen. Så frågar om läget är lika kan vi avboka då? Såg inte i kontraktet om avbeställningsskydd om det gäller avboka närmare vistelsen”

Hon svarar tillbaka

”Så länge man kan åka båten över och folkhälsomyndigheten säger att det är ok att åka så betalas inte någon hyra tillbaka. Själv kommer vi åka ner vecka 26-27. Götaland har så mycket natur så man trängs aldrig inne med någon (en smiley)”

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är untitled-1-5.png

Ja hon har nog trots allt rätt och man får göra annat än det man tänkt

Vilket är surt för är det samma som nu är det inte speciellt kul att åka Gotlandsfärjan över till att börja med. Gotland lockar många turister och eftersom dem är en av de platser i landet som har minst utbrott av corona så kommer många resa dit. Att sedan hyra en stuga och inget göra för man ska hålla avstånd i folksammanhang känns väl bortkastat. Tror inte uthyrarna har överseende med det för finns det inga krav att man ej får hyra stuga så drar de ej tillbaka veckohyran.

Det visar sig hur allting blir, ORKA!

Toftastrand

MISSA EJ ATT FÖLJA MIG PÅ DESSA SÄTT!!!!!!!!!!

FIFFIGT OCH BRA

För er som bloggar på nouw, se nedan

——————–> FÖLJ PÅ NOUW (trots att det är wpblogg) <———————-

För er som vill följa utanför nouw se nedan

——————-> Följ mig via bloglovin <———————-

4 reaktioner till “Myndigheten råder att hyra stuga

 1. Vi hoppas också på att man kan semestra i Sverige till sommaren. Våra tankar är en stuga och sen vara ute i naturen mycket, och kanske grilla. Tror vi kommer ha kvar våra restriktioner året ut.

  Gilla

 2. Sim det är idag vill de ju helst inte att vi lämnar vår egen region. Dels för att inte föra eventuell smitta vidare och dels för att inte belasta sjukvården på annat ställe om man blir sjuk.

  Jag hade avvaktat o sett läget o vad myndigheter säger då det är dags o rättat mig efter det.
  Säger dock inte hur andra ska göra ….

  Gilla

 3. Vi har hyrt stuga på camping på vårt ställe som vi vart tre år tidigare. Campingen har öppet som vanligt och vi sa att vi bokar, skulle det bli värre så att vi inte kan åka får vi avboka helt enkelt. Fördelen där vi ska bo är att man betalar efter att man lämnat. Vi ser fram emot att bara sitta vid stugan och hoppas på fint väder för bad, massa bokläsning och bara ha det mysigt =) Jag hoppas att det inte blir värre så att ni kan åka och ha det trevligt ni med.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s