Ska vi försöka lämna ekorrhjulet tillsammans?

Får man ha det såhär underbart, man fattar ej?!

Vi hade så härlig förmiddag/lunch i solen. Vi köpte med oss sallad till de vuxna och chicken nuggets till den yngre och åkte till en lekpark och satt oss där och åt, så extra gott då man äter utomhus. Vi lekte loss och lekte även kurragömma. Jag gömde mig så pass bra vid ett tillfälle att de fick leta en stund, fniss ツ Sådana här gånger märker man inte av att det är ett samhälle som är trasigt och virusdrabbat nu. Man märker det då man går och handlar som jag gjorde sedan och ser att det är utmärkt streck för att hålla avstånd, samt att det är plastskärmar som skyddar kassörskorna. Det är sorgligt och jag vet inte om man alltid fattar allvaret i det trots att man gör det också ❥ Dock bor ju trots allt inte jag i en storstad så jag ska väl egentligen inte ens gnälla i dagsläget.

MJ.Hiblen ART – Snygg tolkning av MJ. Hiblen

(ej sponsorinlägg)

Hur skapar man feelgood i allt elände?

(ej sponsorinlägg)

Maria Farm är en psykolog och hon har skrivit en artikel om tips man kan tänka på då man är i en ond cirkel som exempelvis vi är i nu. Ni kan läsa hennes artikel på amelia här. Hon kallar dem

Mjuka upp din inre röst

Lura Hjärnan

Fake it till you make it

Skriv dagbok

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är untitled-1-5.png

Att försöka tänka om i vissa situationer och försöka se saker positivt

Uppskatta det man har det tror jag att vi alla kan lära oss av nu. Många gånger går bara dagarna, veckorna och man kanske tar varandra för givet många gånger. I sådana här lägen med får man lära sig att ta hjälp av andra med, för det kan verkligen sitta lång in många gånger. Jag kom på att känna mig själv gnällig då jag skrev att det kan vara blä blä om vi ej kommer iväg till Gotland (vilket såklart är surt). Men viktigast nu är väl att uppskatta varandra och vara glad så länge man inte blir smittad i detta. För trots allt kommer det fler vårar och somrar.

Ikväll ska vi njuta av Robinson, samt kika på en ”ny” serie jag hittat på C-more som heter Sthlm Rekviem. Den tänkte vi börja följa nu.

Någon som sett den? Samt hur tänker ni? Uppskattar ni det ni har eller är det ett skorrhjul i huvudet på er som bara rör sig om Corona egentligen?

15 reaktioner till “Ska vi försöka lämna ekorrhjulet tillsammans?

 • Det ser ju underbart ut, förstår att det går att glömma virusbesväret nr man har en sådan dag 🙂

  Jag tänker mycket på Corona, men i Umeå verkar folk skita i det. Tycker det är trångt på affärerna ändå och inte någon större respekt för varandra. På shoppingcentret där jag jobbade märks det dock då vi inom Coronakrisen haft tre butiker i konkurs och minst två i rekonstruktion…

  Gilla

 • Jag är ute på bloggpromenad har kikat runt lite hos dig. Fin blogg du har och härliga bilder. Visst är det tråkigt med Corona jobbigt för många. Men det blir väl kanske nåt bra av det i slutändan. Ha en bra dag. Gittan.

  Gilla

 • Det verkar ändå som viruset för nått gott med sig. Många umgås mer och är ute. Visst det är trist och hemskt men tror ändå vi behöver stanna upp och ta vara på tiden vi har tillsammans❤️ Dock lider jag med de äldre som blir så ensamma 😢

  Gilla

 • Så härligt att ni fick en dag tillsammans. Det är helt ljuvligt att spendera tiden med de bästa man har. På ett sätt är jag glad för att jag bara ska vara med familjen. Det behöver jag..

  Gilla

 • så himla härligt ute idag
  ja men ja börjar tänka oxå jag gillar ju hemma häng och att va med de mina så ja mysa ihop
  sen får man ta en dag i taget

  Gilla

 • jag har börjat uppskatta det lilla betydligt mer, värderar att vara ute, köpa hem blommor osv. Tror jag kommer värdera resandet mer också efter detta

  Gilla

 • Jag måste säga att jag uppskattar att vi får mer familjetid tillsammans, bara vi som familj. Visst kan vi ju ha det i vanliga fall också, men vi älskar samtidigt att umgås med vänner och ibland är det lätt att det blir lite fullt i kalendern. Jag gillar att vi tar oss tid för varandra nu. Men jag saknar så klart att träffa mina föräldrar…..

  Gilla

 • Så mysigt med en fika ute i naturen 🌸
  Man tar mycket för givet. Men när något händer får man tänka till. Kanske bra ibland.

  Gilla

 • Mat är alltid godast ute! 🙂 Här märker man av i butiker och liknande även på besökarna som går med engångshandskar och munskydd också. Lite läskigt men samtidigt som man blir ännu en gång påmind om vad samhället går igenom just nu. Kram!

  Gilla

 • Ja vi har nu kommit i situationen då även anhörig till dem som är i riskzonen uppmanas att stanna hemma om man inte kan följa smittskyddsråden i sitt arbete. Jag har då turen att ha tillgång till ett kontor i min närhet som är ett en-mans kontor. Så jag har kommit överens med min kollega att jag håller mig där så myckert som möjligt istället för att åka till Malmö. Det blir lite ensamt i längden, men det är ett bra alternativ.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s