Kicka våren på rätt sätt

Såklart ska motvallskärring vara framme.

Jag hade nu efter frukost tänkt ta mig en rejäl rask långpromenad broarna runt den tar ungefär 1h. Jag var jättetaggad på det och vips så får jag ont i magen och mår illa. Tänk att det alltid ska vara motvalls på allting. Hoppas att jag kommer ut snart, tänkte även gå förbi jysk då jag är där och köpa en vaxduk till köksbordet. Vi måste ha det inser jag, kört utan nu ett tag och det blir fläckar för lätt. Visst man kan torka bort dem och vi har en ritduk åt tösen, men jag hinner inte med henne jämt och hon sätter sig och ritar ändå så vissa fläckar från kritor och vattenfärger går inte bort om man inte är där snabbt.

Hitta motivation till träning

Ja nu måste jag hitta rätt balans igen, allt detta pluggande, stillasittande jobb och corona har gjort att man tappat stinget där lite. Nu måste vi igång igen både BQ och jag. Både gällande kost och motion. Jag trivs inte alls som det är nu och tar man inte tag i det tappar man nog kontrollen helt så nu är det full fräs här som gäller. Jag tänker inte hamna i några fällor så i och med detta också kommer jag sluta helt med socker också. Socker kommer man aldrig ifrån helt men jag kommer inte äta snask och allt sådant där. Ja NU KÖR VI?!

Fem bra tips för att hitta rätt motivation

 • Tänk hur glad du blir efter ett träningspass och ifrågasätt dig själv varför ska du hoppa över träningen då?
 • Ha ett schema som du ser kommer funka i din vardag, överdriv inte utan sätt upp träning när du verkligen har tiden så blir det lättare att följa
 • Sätt ett mål och när du nått ditt unnar du dig något och det ska vara något du verkligen vill ha.
 • Väg dig inte på några veckor då du satt igång, vågen kan i värsta fall ta bort lusten då du har för höga mål där, låt det gå i rimlig takt
 • Hetsa dig inte och jämför med andra. Sätt istället upp mål du kan klara och följ dem, peppa dig själv på det viset.

5 reaktioner till “Kicka våren på rätt sätt

 1. Har ju hund så kommer alltid ut, perfekt 🙂
  Lite motigt då man är sjuk men bara att ge sig ut ändå o man får verkligen mycket kel som tack 😊

  Gilla

 2. Jävla magar 😕😘. Jag hoppas att magen på dig lugna sig. Så du sen kom ut på din promenad som du var så taggad på.
  Ja, det är lätt å hamna i lathets svacka. Motivationen som tryter. Men man får pucha sig. Föreslå det till sambon att gå ut & gå. Då kanske hen är med på det. Så då blir det ju lättare. Å är hen sugen annan gång så å inte du. Så kan han ju pucha dig att följa med. Nu kommer ju det en tid där det är lättare att vara ute & vara aktiv 😀☘️☀️
  Ha en bra dag!
  Kram❣️

  Gilla

 3. Ett tips att komma igång är köra programmet jag kör kom i form på 28 dagar. Schemat finns på bloggen

  Gilla

 4. Precis varit ute på en runda med hunden och sonen som cyklade. Härligt väder här i söder! Hoppas ditt illamående osv släpper så att du kan ha en skön lördag!
  Har undvikit socker sedan 6 januari och har inget sötsug längre – såå skönt! Har ätit tårta ett par gånger när barnen fyllde år, men det var inget som triggade mig så det har inte blivit mer efter det. Det är en mycket skön känsla måste jag säga! Lycka till!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s