Hamna i luven på cafebiträde

Vad ska man göra, bara gilla läget?

Idag efter jag hämtat tösen på fritis och lämnat henne hemma hos BQ. Gick jag ner på stan för att kika på ett par grövre jeans åt henne. Det är iskalla vindar ute och när jag kom till skolan så kom det hagel. När jag kom till gården möttes jag av en tös som bara hade tunna jackan på sig, inga överdragsbyxor utan bara tights och ingen mössa. Vi berättar för tösen varenda dag att idag är det si och så väder och då måste du ha dessa kläder på dig. När jag lämnade Bellis imorse så visade jag för pedagogerna på fritis att hon hade extra tröja och ev grövre byxor om så behövdes – Perfekt då vet vi svarade dem och nickade. – Ja det är kallt idag så det krävs extra tröja svarade jag – Ja verkligen svarar då de. ÄNDÅ!! så har tösen bara tights och ingen mössa på sig då jag hämtar henne, VAD SKA MAN GÖRA?! Vi resonerar ju att vi måste få Bellis att förstå att man klär sig ordentligt, hon lovar då hon är hemma, men hon glömmer där sedan. Pedagogerna själva fryser och har varma jackor på sig.

Jasså nähäe det skulle hon ej näe!

Jag hittade inga och gick till fiket för att köpa med mig en cháilatte. Cafebiträdet var stressad märktes, men inte stressad över kunder för det var väldigt lite folk. Jag vet lite vem det är sedan innan så vi höres oss för med varandra hur det var med oss och sådant där alldagligt man frågar. Förstod då hon började prata att det var corona hon var stressad över. Jag berättade att jag varit och letat lämpliga jeans åt tösen – Då avbröt hon mig direkt att hon skulle minsann inte gå ner på stan och affärer och var så lite i kontakt med människor som möjligt. Jag stod och fnissade lite för mig själv och undrade om hon glömde att hon jobbar på cafe och möter folk dagligen.

Hon var så arg på Anders Tegnell och allt och fattade inte hur de kunde hålla butiker och café öppet som vanligt. Hon höll någon form av monolog med mig och eldade upp sig mer och mer. Hon förstod inte hur Anders kunde stå och ljuga oss rakt upp i ansiktet och ja tillslut stängde jag av öronen och tänkte att det där ska jag inte behöva ta egentligen för jag är trots allt kund. Jag svarade henne i alla fall vid ett tillfälle att det är nog svårt för dem att spika exakt från början hur de ska göra utan att de får besluta efterhand eftersom viruset utvecklas. Hon säger då något men jag väljer att inte svara något mer, är så trött själv på allt detta skit och allas åsikter. Hon håller även monolog om att de har ju cafe och samhället öppet fortsatt i Stockholm. Där sitter det folk på uteserveringar. Det var fy skam på Anders som inte gjorde något åt det.

Ska du ha kanel i fortsätter hon sedan mitt i allt. Då svarar jag att jag inte ska det – Jasså nähäee det ska hon inte svarar hon då lite besvärat. Såhär i efterhand fattar jag inte vad det där var för något. Misstänker att hon haft dessa dialoger med fler kunder eller arbetskamrater senaste dagarna som inte tyckt som henne och när jag då var en till så fick hon väl lite spel. Pinsamt dock tyckte jag. När jag sedan var klar och hade betalat såg jag att det stod kunder bakom mig. Ja du jag bjuder på den och jag orkar inte bry mig faktiskt vad det var hon var ute efter. Det var faktiskt lite P I N S A M T.

Hur hade ni tyckt?

14 reaktioner till “Hamna i luven på cafebiträde

 1. För det första… helt oacceptabelt att tösen inte hade mer kläder på sig. Man kan i te förvänta sig att hon kommer ihåg det. Har föräldrarna lämnat varmare kläder ska de se till att de kommer på om behov finns.

  För det andra…. jag ogillar självutnämnda experter som skyller allt på de experter som finns.

  Dessvärre hade jag nog inte kunnat låta bli att säga emot eller i vart fall mildrat hennes ord lite.

  INGEN vet idag vilken strategi som är bäst

  Gilla

 2. Känns som att hon är väldigt rädd och orolig för detta med Corona men det var helt klart ett oproffesionellt agerande förstås. Sådant ska man ju knappast ta med sina kunder.

  Gilla

 3. Tycker nästan lite synd om cafe´biträdet som säkert pratar med allt och alla för att hoin själv verkligen inte vill eller våga jobba just nu och önskar att de stänger hennes jobb så hon kan skydda sig från Corona. Men visst är det störande när de ska börja prata med en om både dit och dat.

  Gilla

 4. Nej så ska man inte prata med kunder, men många är nog inte sig själva just nu utan faktiskt rädda och oroliga. Hoppas Coronaepedemin är över snart! 😍

  Gilla

 5. Alltså, jag blir galen på alla människor som från helt ingenstans plötsligt är EXPERTER på pandemier och virusspridning och vet bättre än riktiga experter med gedigen och relevant utbildning. Det är som att jag, som inte har någon som helst kunskap om hår och klippning, skulle ställa mig och ifrågasätta en frisör som är utbildad och påpeka att hen minsann gör HELT FEL. Så urbota dumt!

  Gilla

 6. Nej man ska absolut inte börja diskutera på det sättet med kunder eller patienter som hon gjorde. Tycker inte alls det är okej utan sånt får man ta utanför arbetet. Kramis

  Gilla

 7. Dagis fröknar borde ju föregå med ett bra tänk och föredömen…hur vill de själv skulle vilja att deras barn vore klädda, eller de själva.
  Vad beträffande café biträdet tror jag det handlar om rädsla. Rädslan av att bli smittad, rädslan över vad som händer…maktlösheten och ovissheten.
  Kram Kajsa

  Gilla

 8. Håller med Ajli…. på sitt arbete och med kunder eller patienter pratar man inte så.
  Hoppas det var en god chailatte i alla fall 🙂

  Gilla

 9. Blir så trött på att alla ska vara ”experter”. Det är lätt att tycka saker men de är ändå experterna som kan och försöker göra sitt bästa av en svår situation. Jag tror snarare att det är människorna som inte lyssnar och ändå gör som dom vill som är problemet, inte restruktionerna!

  Tråkigt med tösen! På mitt jobb är vi ALLTID noga med att klä barnet efter vädret… Men det är ju lite yngre barn. Kram

  Gilla

 10. Jag har en son som aldrig tar på sig regnkläder eller knäpper jackan, oavsett hur mycket tillsägningar han får. Så drygt.

  Alltså att man småprata med sina kunder är ju normalt men det där samtalet kändes ju inte normalt alls.
  Jättekonstigt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s