Uppmuntra konstnären

En till blivande konstnär i familjen

Sådant ligger ju i generna, men denna teckning kom tösen hem med igår och jag är imponerad. Ska faktiskt rama in den i en ram och sätta upp någonstans. Sådant ligger ju som sagt i generna, jag är duktig på att måla och var främst under skoltiden. På min tid i skolan hade vi sifferbetyg och jag hade 4+ i bild. Ska ta fram min bildmapp någon gång och visa för henne för det kan nog vara riktigt kul att se. Hon älskar att måla och hon utvecklas mer och mer. Ju mer tiden gått nu så ser man sammanhang i bilderna och att hon ritar mer innanför linjerna.

Jag brukade älska att måla akvarell och satt mig gärna ute på klipporna i Oskarshamn och fann inspo. Efter gymnasiet gick jag även krokikurs, det var spännande. Efter ett tag såg man inte alla bröst, snoppar och rumpor utan man såg endast linjer och former. Jag målade även oljemålningar och var även med och ställde ut mina verk.

Nu är det många år sedan jag målade, så vet inte alls vilken nivå jag är på idag シ

Uppmuntra ditt barns konstnärliga talanger

För föräldrar är det viktigt att lära sig att upptäcka och stärka sina barns konstnärliga talanger. Förskoleåldern är en bra ålder att börja ta reda på var deras färdigheter ligger. Kom ihåg att föräldrar är barns första förebilder och deras bästa exempel att följa. Så om vi vill att våra barn ska utveckla sina konstnärliga talanger, börja rita till exempel, måste vi som föräldrar vara de första att plocka upp vår egen penna (eller pensel).

När du har gjort det till en rutin att måla, färglägga och teckna kan du börja uppmuntra dina barn att testa nya kreativa aktiviteter eller vidare utforska det de redan gör.

Prata med ditt barn

Ett säkert sätt att uppmuntra barn att rita är att visa intresse för vad de tecknar. Det räcker inte att bara säga saker som ”vad fint”, utan försök att prata om alla detaljer på deras teckningar eller målningar, prata om färgerna och föreslå andra saker de kan rita.

Läs mer om detta på attvaramamma – Lek och lär med barn

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

6 reaktioner till “Uppmuntra konstnären

  1. Å vad kul att ha en konstnärlig ådra! Den saknar tyvärr jag. Jag vill så gärna vara kreativ men jag kan absolut inte rita eller måla. Mandala funkar, för jag kan måla innanför strecken 😀

    Gilla

  2. Så fint hon gjort det…inte lätt att veta hur man ritar ett hängande blad så att det ser naturligt ut t.ex. hon verkar verkligen ha fallenhet för det och kul om det kan leda till att du tar upp din talang igen, hade varit kul att se något av dina alster från ungdomen. Själv kan jag knappt rita en streckgubbe….
    håller med om att man måste uppmuntra barnens talanger och vara med och delaktig så mycket man kan…jag har suttit på otaliga konserter (där de första bara visade på en spirande förmåga), filmuppvisningar, då sonen höll på med film…lät massor med berättleser och försökt förklara hur man beskriver något med ord och inte bara ”-han sa” och ”- hon svarade” …. men det har gett resultat

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.