Pang sen kom smärtan

Där small det till sedan kröp han iväg

Dagen började så bra, vi fick sovmorgon och vi hade en mysig frukoststund. När vi ätit klart börjar jag moppa golv och städa lite här hemma. BQ börjar plocka i och ur diskmaskinen och efter ett tag hör man AJJJJJ sedan ett par fula ord. Jag går ut i köket och där sitter han på knäna och kommer ej upp igen. Nej AJ DÅ!! RYGGSKOTT. Stackarn, han är utsatt för det ibland. Som tur verkar det inte vara i värsta laget denna gången. Sist i höstas så trodde han att han skulle gå av sa han så ont gjorde det, usscch blir så orolig.

Jag hade ryggskott i julas och alltså det gör bedrövligt ont. Vissa rörelser man gjorde så frustade jag som en häst typ och tårarna bara sprutade och jag minns jag grät och sa till BQ och var samtidigt vansinnig på värken att det gör ju ont vad jag än gör. Det gör verkligen fruktansvärt ont och man är rädd varje rörelse man gör för det känns som det ska smälla till igen. Vilket det också kan göra om man har otur. Samt flyt jag hade att det small till i min rygg vid jul då allt var stängt. Tur är väl att jag inte är så tung eller stor för BQ kunde ju häva på mig och få mig uppstående från sittande och liggande läge. Jag kan ju inte häva på BQ.

Har ni haft ryggskott? har ni inte haft det kan ni inte föreställa er smärtan

Såhär berättar naprapatlandslaget om just ryggskott

(Ej sponsorinlägg)

Vad är ryggskott?

Ett ryggskott är namnet på åkomman där man har en smärta i ryggen som gör att det låser sig och man får problem att röra sig som vanligt. Denna krampande, huggande och onda känslan uppstår plötsligt, ibland ”från ingenstans”. Även du som har haft lite lindrigare symtom med ryggen en längre stund kan självklart få ett ryggskott. Det är sannolikt disken som ligger mellan kotorna eller ledkapseln

Hur får man ryggskott?

När belastningen blir för stor på en viss struktur uppstår en inflammation eller irritation. Detta leder till att nervsystemet kompenserar med muskelkramp. Själva orsaken till överbelastningen kan vara i princip vad som helst. Det är inte ovanligt att den akuta smärtan uppstår av att ”knyta skosnöret eller dammsuga”, men vanligare är att det är en större belastning som skapar besväret.

Läs mer om ryggskott här på naprapatlandslagets sida

14 reaktioner till “Pang sen kom smärtan

 1. Peppar peppar så har jag aldrig haft ryggskott ännu. en av mina nära vänner hade det ofta förr. Stilla sittande arbete och mkt bil åkande. hon fick tips att börja träna och ändra sin livstil. Nu har hon varit fri från de återkommande i några år. Läskigt när det bara smäller till av att egentligen inte göra någonting utan bara vardag. hälsa krya på sig till F.

  Gilla

 2. Men fy stackars han jag har haft ryggskott en gång i mitt liv och det gjorde fruktansvärt ont kunde varken ligga eller sitta. Hoppas det här går över fort på han nu💞

  Gilla

 3. Jag fick ryggskott högt uppe i bröstryggen en gång. Inte så vanligt men helt fruktansvärt för man var rädd att andas för att det gjorde ont. Hoppas det snabbt går över för mannen din för det är verkligen ingen åkomma att leka med

  Gilla

 4. Nej fy vad jobbigt. Jag vet inte om de var ryggskott men när jag stod på jobbet en gång ,stod helt stilla och de vart precis som nån slog mig i ländryggen och de bara stråla överallt och jag ramlade nästan ihop. De var konstigt men sen var de rätt lungt igen.

  Gilla

 5. Ja tror ja hade problem med det ett tag när jag var yngre, fick plötsliga värk i ryggen ibland då som högg till så plötsligt att man nästan for i golv, någon gång for man ju i golv med väldigt jobbig värk ❤️

  Gilla

 6. Hejsan. Men vad jobbigt att ha ryggskott. Bara jag har en aning ont i ryggen, så håller jag på att gå i taket. Kan nog aldrig förställa mig hur det är att ha sådär riktigt ont, men det är nog inte alls skönt kan jag tro.

  Gilla

 7. Har aldrig haft ryggskott, bara en muskel som kommer i kläm ibland och det gör ont… misstänker att ryggskott är dubbelt värre. Hoppas att det släpper snart…
  Kram Birgitta

  Gilla

 8. AJajajajaja ja det gör förbaskat ont!! När jag gick skolan till massageterapeut berättade min lärare för oss att vi ska ta dit de som drabbats på deras tredje ont dag. Detta var bra för att dag 4 brukade det vända och då trodde dom att det var tack vare oss hahahah

  Gilla

 9. Jag har aldrig haft ryggskott men mannen har det lite då och då. Jag är glad att jag inte har haft det, räcker så väl med värken som jag har varje dag ändå.
  Hoppas att mannen mår bättre nu!

  Gilla

 10. Vid ett tillfälle fick jag ett ryggskott. Det var mellandag jul, jag hade kissat, när jag stod och tvättade händerna kändes det plötsligt som någon kört in en kniv fram och tillbaka under varje njure. Arbetade på ortopeden med ryggkirurger, ingen empati dom tittade på mig och se, sätt dig inte ner

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s