Fick sova på madrass ute

Underligaste resan vi varit med om

Måste berätta om en resa jag, BQ & Bellis gjort som jag inte berättat om tidigare. Det var när vi var till en turistort och vi hade bokat resan sedan långt innan som jag gjorde med resan vi gjorde förra året till Calabona. Vi hade bokat alinclusive då med eftersom det är smidigare med barn. Flyget ner gick som planerat. Dock då vi kom till hotellet så såg receptionisten ut som ett ett ufo!. Hon gick och hämtade platschefen på hotellet och vi fanns inte registrerade som vi skulle gjort. Vår resa och vårt hotellrum fanns inte helt enkelt. BQ höll lugnet men jag började flippa efter ett tag och sa att vi betalat närmare 30 000 för resan och att vi fick ju åka med flyget ner? Jag bad dem boka in oss på ett annat rum. DET FANNS INGET ANNAT RUM!

Vi ordnar detta oroa dig inte!

De såg lite stressade ut men de var så hjälpsamma och måna om att vi skulle tycka det dem gjorde var bra. Jag började flippa lite och var arg ”No te preocupes por tu buena esposa. Resolveremos esto de la mejor manera posible”. (Oroa dig inte fina frun. Detta ska vi lösa på bästa vis)! Instálate en el restaurante mientras proporciones lo que quieres. Volveremos pronto (Installera er i restaurangen så länge och förse er med det ni vill ha. Vi kommer snart tillbaka) Jaha, Jipiie så bra det kändes då, ellerhur! Ja ja nåväl, man hade väl förhoppningar att det skulle lösa sig såklart.

Kanske en natt eller två, vi får hoppas på det bästa!

Det dröjde ett bra tag innan de kom tillbaka. Men vi hann njuta av god mat och sedan njuta vid poolen. Efter kanske två timmar kom dem tillbaka. ”Vamos mis amigos ahora lo hemos arreglado” (Kom nu mina vänner nu har vi fixat det) Vi ombads att låsa in våra väskor i ett eget förvaringsutrymme ?(öh) och den natten skulle vi få ligga ute på en madrass var under deras tak till en större utescen, det var även andra människor där också. Dem hade tagit med sig täcke, kudde och satt namnlappar på så vi skulle se vart vi skulle ligga sedan. – Skojar du eller, menar du verkligen allvar? säger då jag och det typ ryker ur näsan på mig. Dem beklagade sig och förklarar att vår resa försvunnit ut ur systemet och att den inte fanns i deras hotellsystem. Dem hade varit i kontakt med resebolaget och där stämde allt. Dock fanns ej resan för dem. Jag frågade dem vad det var för andra människor som låg där på madrasser. Han förklarade att det var fler som fått samma och att dem beklagade och skulle se över sitt bokningsystem. Dem lovade också att alla dem dagar vi skulle vara utan rum så skulle vi få förlängd vistelse där. Just nu där och då menade dem att vi fick tillgång till allt på hotellet men vår bokning gällde inte förrän dem hade ett rum ledigt som motsvarade det vi bokat.

Hur skulle man kunna lita på att man skulle få ett rum om två dagar, eller om dem sa så för att vi skulle få en lösning tillfälligt?

Hur menar dem, ska vi sova ute på madrass kanske minst 2-3 dagar. Vad vet man vad man får för djur och människor som rör sig omkring oss? Hur ska man kunna slappna av och sova och veta att inte Bellis går iväg eller hoppar i poolen om vi somnat?!. Många tankar rörde sig i huvudet. Vi kom i alla fall fram till att vi fick sova varannan natt jag och BQ. Den ena av oss fick sitta uppe och vaka. Var man på väg att somna fick väcka den andra.

För mig kändes detta ändå inte rimligt. Detta måste gå lösa fram tills det löser sig hos dem. Jag tänker inte sova på en madrass ute. BQ fick vara kvar med Bellis på hotellet och jag kastade mig in i en taxi och bad taxichauffören köra mig till olika vandrarhem i Spanien. Jag var också tydlig med att säga till dem i receptionen att detta skulle dem betala. Förklarade då att dem annars fick fixa fram något annat utrymme, ex ett mötesrum på hotellet vi fick sova i. Vi åkte till fler vandrarhem och alla jag var in på var dem också fullbokade. Ja trodde jag något annat, mitt i sommaren. När vi kom till tredje vandrarhemmet så hade dem även en bar. Det var lite ”finare” vandrarhem, lite mer hotelliknande. Jag frågade killen i receptionen och han sa Nej det är fullbokat.

Då kom en tjej från baren fram

Nej Marcel det är ej fullbokat – En bäddsrummen på rum 3 och 4 är lediga. Dem tar vi sa jag då och förklarade situationen och att de skulle skicka faktura till hotellet. De ringde till hotellet och dem bekräftade att dem rummen skulle vara våra tills dem fått rum lediga. Hotelldirektören bekräftade också att dem skulle stå för all taxikostnad. Jag sa också att dem måste ju lösa det för dem andra, ingen ska sova på madrass i natt svarade jag bestämt tillbaka, men jag sa också ” muchas gracias” (Tack så mycket)

Det löste sig aldrig med hotellrummet, dem fick inga rum lediga. Vi fick därför bo på vandrarhemmet i 1½ vecka sedan vara fri tillgång till allt på hotellet. Vi fick gå gratis på spa, flera relaxbehandlingar och vi fick även avdrag av hälften på vår resa. De ordnade om flygresan för oss alla som fått direktiv om att sova ute på madrass. Dem andra fick också portioneras ut på andra boenden men dem fick också fri tillgång till allt på hotellet. Taxi stod utanför vandrarhemmet mellan kl 07-09 varje morgon så att vi fick skjuts till hotellet och sedan samma på kvällen mellan 18-24 fick man beställa taxi via hotellet så dem sedan körde oss till vandrarhemmet.

Vet ni?, jag vaknade ur drömmen sedan och näee vem hade velat vara på den resan, eller hade ni? Ja det är faktiskt sant, i natt drömde jag denna drömmen och jag var så inne i den att det kändes som jag var på resan.

Orkade ni läsa allt? I så fall kommer man se vem som förstår att det är dröm och inte sant, kan bli kul att se kommentarer efter detta.

LÄMNA KOMMENTAR HÄR

8 reaktioner till “Fick sova på madrass ute

 1. Du berättade på så sätt att det faktiskt lät som att det hade hänt, dock reagerade jag redan i början om att du skrev att du inte hade berättat om detta tidigare. En bloggare som du, som är öppen och sådär hade nog skrivit om detta redan när det hände, så där misstänkte jag något konstigt. Men samtidigt, sättet du målade upp historien på lät trovärdig. Och ja, det har ju faktiskt hänt så varför inte. Men tur att det bara var en dröm.

  Gilla

 2. Ibland drömmer man så det känns verkligt då man vaknar och det tar en liten stund att förstå att man drömt.

  Gilla

 3. Nej usch fy. Men vad skönt att dom tog sitt ansvar och betalade varandra hemmet samt ni fick fri tillgång till allt på hotellet. De är inte alla hotell som hade gjort så

  Gilla

 4. Men vilken jobbig upplevelse när man har varit taggad på en semester för att koppla av. Extra jobbig när man har barn också kan jag tänka mig. Hoppas att ni ändå kunde njuta av de extra relaxbehandlingarna och så där så att det inte var en totalt bortkastad resa.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s