Bra för barnen eller ej

Fördriva nytta med nöje

I tisdags startade min 4:e kurs i utbildningen och igår var det lite svårare att plugga då tösen inte fann sig att göra annat på samma vis som hon brukar kunna. Men pappa var ju hem måndag, tisdag så hon fick en lekkompis och någon som sysselstt henne om dagarna. När jag inte har den tiden på samma vis så blir det lite tålamodskrävande för oss båda. Idag var vi ut en längre stund i lekparken utanför oss och då fann hon sig en längre stund och jag hann läsa ikapp en hel del som jag missade igår.

Vår kommuns skolor kommer göra stora förändringar.

Fått reda på att de ska med största sannolikhet göra om Bellis skola till en 4-6 skola och stadsskolan till en 1-3 skola. Stadskolan som vi hade plats på och inte ville att hon skulle gå på. Vi omprövade ju det och hon kom in på den skolan vi ville. Nu kommer hon då alltså i alla fall gå på den skolan vi inte vill f.r.o.m ht 2021. Tycker dels för det att det känns sådär då såklart. Det känns ju inte heller helt optimalt att hon ska gå 1 år med sin nya klass för att sedan från årskurs 2 byta skola, lärare, klass helt. Det är ju då inget unikt för henne, det gäller ju alla barn i vår kommun. Alltså Bellis nuvarande skola blir en mellanstadieskola och stadsskolan blir lågstadieskola. Det ska också bli större klasser.

Hur hade ni känt i detta? Tycker ni det är bra för barn med så stora förändringar. Tror ni barnen påverkas possitivt eller negativt Såklart är ju allting individuellt, allt beror ju på från barn till barn såklart.

LÄMNA EN KOMMENTAR

12 reaktioner till “Bra för barnen eller ej

 1. Vad som blir bäst vet man ju aldrig. Det är inte lätt att veta vad kommunen tänker och planerar men de har säkert en tanke med att ha en lågstadieskola osv. Det kommer säkert bli bra. Efter detta knasiga året är det kanske bra med nystarter efter sommaren

  Gilla

 2. Njuta i fina vädret med plugg är så härligt att kunna göra om man behöver hinna ikapp 👌🙂 jamen jo klart surt med förändringen men barn hanterar väl större förändringar bättre oss vuxna? Men jag hade nog också tyckt det var för stor förändring ändå 🤔

  Gilla

 3. Men åhh vilken frihet att få sitta ute och plugga liksom ❤️ Det kan gå för henne att anpassa sig? Det kanske får henne att utvecklas också liksom 🙂 ❤️

  Gilla

 4. Vad härligt att kunna sitta ute och plugga! Och vad tråkigt att de gör om :/ tycker inte det är jätte bra för barn att få byta sådär ofta.. de behöver ju trygghet ♡

  Gilla

 5. Åh vad härligt att du kunde plugga ute medans hon kunde leka lite.
  Det där med skolan är nog olika från barn till barn dock tror jag barn har en bra förmåga att anpassa sig i vanliga fall.
  Hoppas du får en fin kväll. kram

  Gilla

 6. Skönt att kunna sitta ute och plugga. Jag tror inte det är så bra att byta skola så ofta. Nya lärare och klasskamrater hela tiden. Gick i samma skola F-9 och det var skönt. Lärde känna lärarna bra och så.

  Gilla

 7. Man vet aldrig, det kanske blir jättebra. Förstår jag rätt så flyttar de alla, alltså hennes vänner följer med.

  Ibland tror jag vi vuxna har mer bekymmer med ändringar än barnen.

  Glad påsk och hoppas den blir varm och solig 🙂🐣

  Gilla

 8. Svår fråga det där. Det kan ju bli väldigt bra också, och tänker att hon får med sig några kompisar iaf? Inga lärare kommer följa med till den nya skolan?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s