Hur återhämtar du dig efter det?

När kroppen måste hantera sin egen stress, både före och efter.

Pheew nu var muntliga över och jag får betyg under dagen på avslutad kurs. Jag var väldigt påläst kände jag och jag kunde svara på alla frågor. Jag har även fått bra omdöme på uppdragen så denna gång är jag väldigt ivrig på vilket slutbetyg jag kommer få i detta. Jag har sovit dåligt inatt trots det. Det är svårt att slappna av inför att man vet att man har muntliga examinationen. Läraren avslutade i alla fall med Jättebra jobbat och bra utförd kurs. Vi får vänta in betyget helt enkelt, jag som har dåligt tålamod på att vänta. Misstänker att jag får vänta tills i eftermiddag ikväll. Hon sitter säkert i videomöten hela dagen.

Det strulade vid inlogg i dataprogrammet, det gick ej logga in på nya datorn. Den bara tönta sig och sa att det var fel lösenord. Så vart något stressad. Det funkade i alla fall tillslut och jag vart tyvärr 4 min sen till videomötet. Det hade jag inte varit om datorn ej töntat sig. För jag satt vid datorn redan 10 minuter innan för att vara i tid. Läraren hade i alla fall fullt förståelse, för jag mailade henne redan i tid och förklarade att det vart strul med inlogg.

Sådant dock kan ju stressa en så man blir nervös och man svarar fel just för man känner att man måste skynda på allt.

VAD HÄNDER DÅ DU BLIR STRESSAD OCH HUR ÅTERHÄMTAR DU DIG

Stress är en del av vår vardag – alla blir stressade någon gång. Det händer när vi är i situationer som kräver något extra och kroppen behöver mobilisera kraft och energi. Energimobilisering är något friskt och helt normalt i sådana situationer. Men det uppstår problem och kroppen och hjärnan kan ta skada om vi stressar utan vila och återhämtning under lång tid. – Läs mer om tips hur du kan hantera stress i din vardag – Hjärnfonden, vad är stress och hur hanterar vi den

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är untitled-1-5.png

Återhämtning vid stress ser olika ut för alla. Det finns däremot en hel del du kan göra själv. Det går kanske inte att i alla situationer kontrollera stressen men det finns saker du kan göra för att minska påverkan av stress på din kropp och hantera dina stressnivåer. Här har vi samlat tips för stresshantering som kan hjälpa dig att må bättre – och vara mindre stressad – varje dag: Läs mer och bra tips kring det – Axelsons Återhämtning av stress

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är untitled-1-5.png

3 reaktioner till “Hur återhämtar du dig efter det?

  1. Woho! Vi hade en muntlig examination idag mellan 9 och 12 så jag får väl säga bra jobbat och applådera oss båda två antar jag? Här är det 15 arbetsdagar på rättningar på skriftliga saker och under den tiden har jag antingen hunnit bli tokig eller glömt bort vad jag skrev. Hatar också väntan!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s