Pinsamt och dålig föräldrer

Njuta av det goda i livet tillsammans med den bästa

Tösen och jag var ut på sen eftermiddag och njöt av kvällssolen i vår lekpark och hon fick leka lite. Det var superskönt ute och inte för kallt eftersom solen gjorde sitt. Hon hostar fortsatt, men pigg och alert för övrigt. Lekparken utanför oss är lite sliten, men de bytte ut gungorna förra sommaren. Nu har de även tagit bort gungbrädan så de håller på att byta ut delar av lekparken pö om pö. Hoppas att de bytt ut fler grejer till sommaren för lekparken ligger jättebra till och har toppenläge för barn att leka vid med stort avstånd innan man kommer till vägen och där bilar kör. Samt på baksidan av lägenheterna så man kan ha god uppsikt.


Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 45.jpg

Pinsam situation i lekparken

Tidigare idag åkte vi med Bellis till en annan bra lekpark som ligger liten bit avlägsen som jag inte förstår varför folk inte leker vid (i alla fall inte var gång vi varit dit). Det är nya fräscha lekställningar och perfekt läge med skuggit så inte solen gassar den stekhet på sommaren för att nämna nåfra fördelar. Vi åkte i alla fall dit idag för att Bellis skulle få komma ut lite och inte leka på de större lekparkerna här i stan eftersom hon hostar. Vi var där en bra stund sedan kom några, en hel familj dit med cyklar och barnen (2 st) dem börjar hoppa av cyklarna och deras barn börjar åka rutschkanan. BQ och jag säger direkt till varandra att vi ska åka därifrån såklart eftersom Bellis hostar. Då springer deras barn emot oss och Bellis emot deras. Det visar sig att det var en klasskamrat till Bellis och kompisar till oss. Vi börjar prata lite och barnen börjar leka. Jag säger då till BQ lite internet att vi måste sluta här och Bellis får följa med nu för hon hostar ju som sagt och vi måste ju följa regler de säger. BQ instämmer och dem har ju förståelse.

Du ska inte klandra dig, vi var där först.

Jag känner mig dock dum. Vi skulle inte ens pratat med dem utan bara trevligt sagt hej och sedan direkt gått till bilen. Är det fler som gör så kommer dem som är smittade i corona att smitta fler. Kände mig lite oansvarig faktiskt.

Hur hade ni känt? Jag fortsatte att klandra mig lite då jag kom hem. Men BQ sa en sak som gjorde mig mindre skamsen och han har rätt. Vi var där då de kom och dem hade haft sin son i skolan hela veckan och de visste att Bellis inte varit där och är sjuk, det var ju t.o.m den pappan som kom och lämnade skolpappren till oss i veckan. Det är dem som inte skulle ha stannat där, vi ska inte klandra oss. Det ska inte dem heller inte så jag menar. Det blev en situation bara som vart lite kryptisk. Tycker ni man skulle ha gått direkt och typ fått ta med Bellis lite bestämt och förklarat för henne varför vi gjort så sedan i bilen? Hoppats på att de förklarade för sina barn sedan. Eller ska man se det som att det blev som det blev och man bara struntar i det och ser det som att det var en situation som blev och inget mer sagt med det. Det är ju trots allt ingen big deal och det som hände var att vi träffade vänner, barnen åkte rutshkana 3-4 ggr sedan gick vi med Bellis för att hon hostar.

Bara lite kul att höra hur ni hade gjort?

16 reaktioner till “Pinsamt och dålig föräldrer

 1. Jag tror inte det var någon större fara eftersom Bellis bara har haft en vanlig förkylning med hosta som sitter kvar och så länge man håller sig utomhus så ska det mycket till att det smittar oavsett. Klart att barnen blir glada när de träffas. Jättefina bilder! Kram 💖

  Gilla

 2. FHM har gått ut med att det är nyttigt att vara ute och att det inte smittar på lika långt avstånd utomhus.
  Sen är det alltid lätt att vara efterklok.

  Gilla

 3. Ehm först inte ta ut flickan om hon hostar. Men jag förstår er tanke att hon behövde röra på sej . Andra det e allas lekplats och spelar ingen roll vem som kommer dit först ni avgör om ni vill stanna el inte . Jag kramar inte ens mina kompisar nu i nuläget pgrav allt inte min familj heller. Kram.

  Gilla

  1. Ja fast vår tös har inte corona, barn behöver luft för att bli friska också så tycker inte att din kommentar är helt befogad. Såklart är det allas plats, menade inte så, sa inte att vi ägde lekparken. Vi håller också vårt barn borta från folk, hon har inte träffat sin far och morföräldrar på över en månad. Hon är inte med och handlar sedan 1 månad tillbaka, hon har inte varit i sin skola på 1 månad. Hon leker endast i vår lekpark vanligtvis då vi ser att det inga andra är där ute. Kommer någon går vi in. Igår åkte vi till en lekpark lite utanför stan för det brukar vara folktomt där. Antagligen tänkte den familjen samma eftersom dem åkte dit. Vi var kvar kanske 2-3 min sedan tog vi henne därifrån. Så vi gjorde inga fel och jag ska ej klandra mig som det känns som du vill frambringa det. Varför jag fick dåligt samvete först var för att dem kunde tolka det fel. Det gjorde dem ej och ingen skada är skedd för någon eller några eller så. Dessutom var vi utomhus ej inomhus eller inne i någon affär.

   Gilla

 4. Det är lätt hänt. Man kan inte hålla barn strikt hemma på samma sätt som vi äldre kan. Tycker man ska vara ödmjuk mot varandra i den här situationen. Vi alla gör så gott vi kan och vi alla kommer göra små ”fel” under denna kris. Finns ingen anledning till att klandra sig själv eller andra. Tycker du gjorde det bästa utav situationen du befann dig 🙂 // Petra Elisabeth

  Gilla

 5. Det är lätt hänt. Man kan inte hålla barn strikt hemma på samma sätt som vi äldre kan. Tycker man ska vara ödmjuk mot varandra i den här situationen. Vi alla gör så gott vi kan och vi alla kommer göra små ”fel” under denna kris. Finns ingen anledning till att klandra sig själv eller andra. Tycker du gjorde det bästa utav situationen du befann dig 🙂 // Petra Elisabeth

  Gilla

 6. Vilka underbara bilder 🙂 Kul att dom fixar till lekparken. Tycker inte du ska klandra dig själv. Jag hade gjort som dig. Och som sagt ni var där först så om dom var oroliga skulle dom inte gått dit men det var dom tydligen inte. Kram ❤

  Gilla

 7. Jag hade gjort som ni gjorde, gått därifrån men såklart man vill prata lite. Lätt att vara efterklok och bara säga: Bellis är hostig så vi ska gå nu så vi inte riskerar att smittas. Men klandra inte dig själv ni gick ju därifrån! Kram

  Gilla

 8. Vågar inte ens nysa på jobbet nu i dessa tider då jag är pollenallergiker och det har börjat komma igång… Får nästan kasta mig ner på golvet och gömma mig, haha! :/

  Gilla

 9. Det är en konstig situation som råder nu. Man skäms om man får en hostattack i affären trots att man inte är sjuk, men hur ska de andra veta det? Man får helt enkelt bara lita på sitt eget och andras omdömen, hur ska man annars göra? 🤔😊

  Gilla

 10. Oj det blir en svår situation 😬 barn förstår ju inte riktigt detta och ser där vi bor att barn med har svårt för detta. Ärligt jag hade nog gjort som er.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s