Första gången nyheterna gjort mig rädd

Tror faktiskt att asfalten blommar eller något?!

Alltså vad är detta?!, SNÖSTORM, ja det hade vi igår, kan inte fatta!. Tror faktiskt att asfalten blommar eller något. Det kändes bra dystert måste jag säga. Det snöade både upp, ner, höger och vänster. Idag dock ligger lite pudersnö kvar och det är kallt ute. Det har varit minus i natt så det hade frusit på på sina ställen.

I går kväll kikade BQ på Nyheterna och jag fastnade i dem också och måste säga att igår var faktiskt första gången som pratet om situationen vi har och är på gång i samhället gjorde mig rädd. Fick en obehaglig ångest genom kroppen. Man fick följa med en dag med ambulansförare och deras uppdrag de åker ut på. De fall den dagen hade dem i stort sett bara varit till yngre människor med kraftiga andningssvårigheter. Man fick höra om dem som jobbar inom vården att de som blivit smittade är så sjuka att de knappt kunde andas. Samt att viruset tar sig in på äldreboenden trots jätte skärpta regler. Vågar vi ens gå ut snart? Jag låg faktiskt och grät i går innan vi skulle sova, tycker detta är obehagligt nu och värre ska det bli. Får man en vårdplats om man skulle behöva?!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 13_5a74d5c2ddf2b30addcb2144.jpg

För att skapa lite må bra känsla i det hela med

För att tänka på något roligt också så har jag vänt det till att vara hälsosammare. Jag har denna veckan varit väldigt medveten vad jag stoppar i mig. Minskat på kolhydrater. Kommer inte äta något onyttigt. Inläggen om recept jag lagt ut är såklart inget jag ätit eller gjort nu utan jag tipsar om tidigare inlägg. Igår gjorde jag en jättegod lax i ugn med goda grönsaker till. De gröna grönsakerna ovanför gjord vill säga. Vi kör LCHF nu, men inte strikt LCHF utan mer medvetet. Det finns tre stycken sätt att äta LCHF, strikt, måttlig, liberal. Jag äter nog måttlig där jag minskar på socker, minskar på kolhydrater och äter inte för mycket fett och protein. Jag kollar så det inte innehåller mer än 5 g kolhydrater. BQ som behöver gå ner i vikt som klassas som övervikt på BMI måste nog vara hårdare och köra strikt nu. Jag som

Vad är LCHF-dieten?

LCHF (Low Carb High Fat) går ut på att minimera kolhydraterna i kosten och ersätta med mycket mer fett än man normalt ser i olika dieter. LCHF-dieten betonar att smör, grädde och andra källor till mättat fett är bra för kroppen och faktiskt stärker förbränningen.

LCHF-dieten går kortfattat ut på att man minimerar intaget av kolhydrater – och istället äter massor av fett. Stärkelse, socker och spannmålsprodukter är i det närmaste bannlysta, eller i varje fall på ett minimum, och istället är det fokus på att äta massor av sunt fett som ska få förbränningen att skjuta i taket. Läs resten av texten här på iform – Det här är LCHF

Här är till stor nytta att läsa om hur man ska tänka när man äter LCHF – LCHF för nybörjare Dietdoctorn

Läget ganska oförändrat här gällande karantän

Bellis hostar fortsatt men är pigg och glad för övrigt. Har pratat med skolan och hon kan ju med det sagt fortsatt inte lämnas. Dock är skolan bara öppen måndag, & tisdag nästa vecka. På onsdag har både skolan och fritis stängt för planering. Det är skärtorsdag på torsdag och det är stängt på fredagen. Därför blir hon ju hemma nästa vecka också. BQ får vabba måndag och tisdag då jag har två viktiga pluggdagar då och måste få vara i fred som jag skrivit innan.

11 reaktioner till “Första gången nyheterna gjort mig rädd

 1. Du är nog inte ensam om att stundtals drabbas av rädsla men uppsidan är att de flesta av oss faktiskt kan påverka genom vårt eget beteende. Om vi skyddar oss själva så skyddar vi också dem omkring oss och även hjältarna i vården. Och detta kommer att gå över, det måste bara ta ett tag. Ta hand om dej tills dess!

  Gilla

 2. Dom visar ju det värsta hela tiden. Tråkigt att dom inte kan visa folk som blivit friska, De allra flesta kommer få covid-19 i varierande grad, De allra flesta väldigt lindrigt. Allt runt omkring känns så mycket värre än själva viruset tyvärr.

  Gilla

 3. Usch ja, det är inte kul att se på nyheterna… man får försöka att inte tänka på det allt för mycket och fokusaera på att de flesta ändå klarar det som en ”vanlig förkylning”. Eftersom de påstår att man kan ha smittan utan symtom så… Vi får alla ta detta på allvar och följa restriktionerna så kommer vi förhoppningsvis igenom det snart 🙂
  Till något roligare… kul att du gillade mitt arrangemang på köksbordet, och även möblerna som sådan. Jag är mycket förtjust i köksmöblerna, jag också 😉 =)
  Trevlig helg!
  /Maria

  Gilla

 4. Jag kör ju aldrig dieter utan äter ”lite av allt” , så jag mår bra och det håller i längden.

  Vi kan bara hålla på restriktionerna och göra som säger .

  Trevlig helg nu 🙂

  Gillad av 1 person

 5. Ja fy, jag ryser… ViIll gömma mig och aldrig komma ut. Jag kan tyvärr inte äta LCHF, min mage ballar ur och jag överäter :/ Jag kör periodisk fasta det är det jag gillar, Kram

  Gillad av 1 person

 6. Det är nog många framför allt yngre som nu börjar förstå allvaret med denna pandemi. Som vi så ofta har sagt. Tvätta händerna, nys i armvecket, stanna hemma och inne om du är det minsta sjuk. Håll avstånd när du träffar andra människor. Jag är inte orolig för egen del, visst kommer jag troligen att smittas precis som de flesta av oss. De flesta av oss blir inte allvarligt sjuka, MEN visst kan man ha otur. Undrar mest över hur lång tid detta elända ska ha oss i sitt grepp

  Gillad av 1 person

 7. Jag försöker inte tänka så mycket på coronapaniken. Så länge man följer restriktionerna kommer det nog bli bra i slutändan!
  Jag tycker väldigt mycket LCHF maträtter är så gott och vi äter mycket sånt 🙂

  Gilla

 8. Tror verkligen inte du behöver oroa dig för Corona så mkt. Ni lever i en liten stad och du är hemma och pluggar mestadels. sunt förnuft är viktigast och fortsätt leva som du vill och önskar så gott du kan.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s