Häxan eller Jesus vem firar du?

Håll i hatten, eller häxan får hålla i sjalen

Idag blåser det storm ute faktiskt, men härligt ändå på något sätt. Tösen, jag och Enzo har varit ut på en långpromenad för en stund sedan❤, skönt ändå. Tösen fick cykla vilket är nyttigt och bra för henne. Läckert de pyntat en av våra rondeller va, en väldigt påskig. Vissa tycker säkert att de går på för hårt och vissa tycker nog om det. Jag gillar det, tycker det är roligt att de anstränger sig lite extra.

Jag har inte fattat att det är påsk nästa vecka. Skolan är öppen mån, tis, ons och är hon pigg är det dem dagarna jag tänkt hon ska gå. De andra dagarna får jag fortsätta som nu och plugga då även hon är hemma. Jag har muntligt på tisdag och måste får vara hemma här själv på mån och tisdag och plugga i lugn och ro inför det. Har hostan fortsatt inte lagt sig så måste BQ vabba måndag, tisdag så får de fly fältet ett tag då och då om dagarna, fniss.

Så är det ju påsk också och fredagen och måndagen är ju röda dagar ❀

VARFÖR FIRAR VI PÅSK

Inom kristendomen firas påsken till minne av Jesu lidande, död och uppståndelse, samt till de tal han höll. Firandet föregås av den så kallade stilla veckan vilken börjar med palmsöndagen, dymmelonsdagen, skärtorsdagen och långfredagen och slutar med påskafton. Påskveckan inleds med påskdagen.

LÄS MER HÄR – Varför firar vi påsk – Svenska kyrkan

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är k_8hWXO7dzicDG4C79VubVbjYALv6bnKb0KCRb69GGoSPLQiphP4MoujuPMSSNnxpHWbthJcAAPP6UJKkc-fm0UfcrkJj5HGVTLc7ofounEspan3dg02J4qLn_GZsk8HcN6CjewvdQ

VARFÖR ÄTER VI ÄGG PÅ PÅSKEN?

Ägget är en symbol för liv och för Jesu uppståndelse på påskdagen. Att påsken blivit den stora ägghelgen beror dels på att det var förbjudet att äta ägg under den 40 dagar långa fastan före påsk.

Läs mer här Barn i Uppsala berättar om Påsken

8 reaktioner till “Häxan eller Jesus vem firar du?

 1. Vilken underbar bild på Bellis på cykeln!
  Ja, det känns lite konstigt att det är påsklov nästa vecka och alla våra påskplaner är typ inställda. Brukar ofta vara bortresta på påsklovet så vi har inga riktiga traditioner heller, men vi får väl hitta på något kul att göra om dagarna ändå!

  Gilla

 2. Underbara bilder och rolig info – hade inte en aning om att det är därför vi äter ägg på påsken 😊 Hoppas Bellis hosta ger med sig snart! Kram 💖

  Gilla

 3. Påsk är en mysig ”våren är här” högtid.
  Jag firar Jesus som svar på din fråga…. hade jag haft barn hade jag haft påskkärringar med 😊

  Gilla

 4. Jag firar inte påsk alltså när jag var liten så gjorde jag det för mamma å pappa alltid fixade mysiga påskmiddagar o påskfrukost plus vi fick söka ägg som var gömda nånstans i huset. Med godis sen när man blev äldre kunde vi hitta några små gåvor ihop med godiset 🙂 de var mysigt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s