Köpa fika från fönsterkassan?!

Omvända allt till en bättre känsla

Visst är det så nu, jag har märkt att då jag skriver om Corona så skjuter min statistik i höjden och skriver man då en laddad rubrik så har man fått 200 -250 besökare bara sådär poff på en kort stund. Dock är min blogg en feelgood blogg och Corona är vi sååå less på nu att vi skiter ut det snart. Det är som det är helt enkelt. Vi måste leva vidare och jag tänker möta denna våren genom att ut och fota mer. Jag har lagt det åt sidan för mycket för att det blir inte av helt enkelt, finns inget mer svar än så. Foto är min styrka i bloggen och det måste komma fram mer. Eftersom jag studerar på distans så finns det all tid i världen att sticka iväg och ta sig en promenad och fotorunda då jag tar någon paus från studierna.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 13_5a74d5c2ddf2b30addcb2144.jpg

Kan du släppa och inte grotta ner dig?

Vi kvinnor ska ju vara duktiga på att älta och grotta ner sig säga det? Nu om något så kanske det är läge att ändra på det, inte sant? Det är lätt att man söker nyheter att läsa och varför kan man undra? Vill man egentligen höra om det negativa eller intalar man sig att man ska höra att det negativa vänt till något bra? I mitt fall är det nog det sistnämnda. Då man nu inser att man inte kan få några bra nyheter just nu kanske det helt enkelt är dags att försöka leta efter solglimtarna och uppskatta det man har mer, inte sant?

Vad innebär det att älta?

Det är lätt att stänga elementet, radion och nattlampan, men det är svårare att stänga av de snurrande tankarna och sluta älta. Som små monster sitter de i ditt huvud och blåser upp obetydliga detaljer till stora katastrofer och trampar varandra på tårna för att påminna dig om oviktiga saker, som att du ska komma ihåg att köpa ost och lämna tillbaka böckerna på biblioteket.Forskarna kallar den ofrivilliga kvälls­ritualen för ältande

Läs mer här på iform – Så slutar du att älta

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är untitled-1-5.png
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 13_5a74d5c2ddf2b30addcb2144.jpg

Beställa fika genom fönstret på cafét

Jag läste om en bloggare som tänkt försöka vända sitt café till det bättre i dessa tider och hon startar uteserveringen tidigare på sitt egna cáfe och man kan beställa från fönstret. Kristider – Sara Bakar, hon kallar det fönsterkassan. Det är också en må bra känsla för att försöka vända något till det bättre och försöka överleva detta. Vi hoppas och tror att det ska locka fler kunder dit. För tänk Fika och cáfe sådant älskar man ju på våren och sommaren. Det vore ju jättetråkigt om man hämmas allt sådant, inte sant?

10 reaktioner till “Köpa fika från fönsterkassan?!

 1. Jag och mamma har börjat fika på byn en hel del, vår ursäkt är såklart att vi måste stötta de lokala företagen 😀
  Kul idé att köra på fönsterkassa 😀

  Gilla

 2. Tycker att det låter som en bra idé att shoppa fika genom ett fönster! Även om det är kallt är det ljuvligt att sitta ute en stund i solen nu. Man får ju passa på!

  Gilla

 3. Det är viktigt att sluta älta speciellt de dåliga sakerna som snurrar i huvudet när man ska sova – de gör saker sämre.
  Finns en del sätt att få det att bli mindre – klassiska papper och penna vid sängen är en början som kanske fönsterkassan kom till ur.
  Hoppas det med fönsterkassa sprider sig och håller i sig även efter Corona så att vi med hund kan handla när vi går förbi själva.

  Gilla

 4. Är så trött på Corona. Absolut att vi ska ta de på allvar men det står om de överallt. Räcker med Aftonbladet just nu för min del.

  Tycker det var en väldigt bra och väldigt unik idé med fönsterkassa!

  Gilla

 5. Bra att tänka om i sin affärsidé då det behövs. 🙂

  Jag måste säga att jag slipper gärna läsa mer om corona om jag får önska. 😉 Det är ju faktiskt underbar vår ute nu.

  Själv sitter jag sjuk och ägnar mig åt att hitta en tålig och bra hundsäng som inte kostar skjortan 😂

  Gilla

 6. Så bra med fönsterkassa. Det är dessutom härligt att ta en kaffe i vårsolen. Jag lever på trots Corona- tittar på nyhets sändningar man matas ju med info bara man slår på tv. Försöker ta allt med ro trots omständigheterna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s