Lunginflammation eller Corona?

Prover har tagits och det ena uteslöts av dem.

När man vaknar i smärta av att det känns som bröstet ska sprängas, feber och öm i kroppen och det gör så ont att man ligger och plågas i smärtor så är det något fel, inte sant? Så var det för min pappa i mitten av februari och ambulans fick komma och hämta honom. Där konstaterades att det inte var hjärtat utan han hade fått sviter från sin lunginflammation han hade i oktober -2019 och han hade fått lungsäcksinflammation. Pappa var inlagd i 4 dagar och där togs även prover för corona. Det konstaterades att det inte var det. Han fick antibiotika i tablettform och en mask att andas i med sig hem.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 13_5a74d5c2ddf2b30addcb2144.jpg

Hur gick det sedan då?, är det corona?

Efter 1½ vecka var han inte bättre och hade bara i stort sett varit sängliggande. Han vart ansträngd bara han skulle sätta sig att äta eller dricka kaffe i köket. Mamma var jätteorolig och sa gång på gång att de skulle åka upp till lasarettet igen. Pappa var envis och sa att hon måste ge honom tid att vila sig frisk. Mamma tvingade typ pappa att gå på deras rullband för att vara uppe och röra på sig. Han fick direkt gå lägga sig igen. Efter att mamma och jag tvingat honom att gå med på att vi ringde vårdcentralen så bokades en tid in för det. Detta var två veckor efter att han legat inne för lungsäcksinflammation. Här kan ni läsa hur det gick dåHur kan man glömma en patient!

Pappa fick läggs in igen och vart är vi idag?

Efter fadäsen på vårdcentralen så konstaterar de på akuten efter att de på kvällen röntgat hans lungor att han har fått tillbaka vätska i lungorna igen och han blir inlagd på medicinavdelningen. Det bror ju på att han rört sig för lite och att han skickats hem för tidigt. Mamma var tapper och gjorde helt rätt då hon tvingade honom att gå på rullbandet och då hon ringde vårdcentralen. Prover i mängder har tagits igen och han har inte Corona utan fortsatt sviter efter lunginflammationen han hade i oktober.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 13_5a74d5c2ddf2b30addcb2144.jpg

De chansade ej denna gången och han fick 100%

Nu har det gått 1½ vecka sedan han lades in igen och idag har han fått komma hem igen. De har röntgat honom varje dag i stort sett. De satte en slang via munnen i början av denna veckan och sög ut det sista av vätskan i lungorna. De har även gjort massa kontroller med syrgas och utan syrgas för att kontrollera att han kan syresätt sig själv + att det går att göra sista tillfrisknandet hemma. Han svarar nu bra på att vara utan syrgas. Han har ingen vätska fått tillbaka ska nu fortsätta att vätskedrivande tabletter + antibiotika som ska sköta detta. Han klassas nu som i skick att kunna vara hemma.

Han har inte CORONA. Tack alla som frågat mig hur det är med min pappa. Ni är faktiskt flera stycken bloggare som frågat mig om det och därför ville jag sammanställa detta blogginlägg. Jag har inte velat göra ett blogginlägg om detta förrän han kommit tillbaka hem igen. Nu hoppas vi på det bästa och håller alla tummar och tår och ber till högre skyddande makter att han INTE utsätts för Corona.

16 reaktioner till “Lunginflammation eller Corona?

 1. Så skönt att det nu verkar gå åt rätt håll igen och hoppas att han mår bra snart!
  Lunginflammation är inget att leka med…

  Gilla

 2. åh men fy!! Han får verkligen se till att hålla sin inne och vara försiktig. Corona på detta är ju absolut inget att leka med, hoppas att han piggar på sig snart! ♥

  Gilla

 3. Vad härligt att höra att han mår bättre, att din mamma var så ihärdig och att de tog in honom & tog massor med prover. De kan ju vara så envisa ibland de ”gamla gubbarna”. Håller tummarna för att han fortsätter att återhämta sig ♡

  Gilla

 4. Har också undrat hur det gått, tänk att man kan bli så bekymrad för någon man egentligen inte känner men som betyder så mycket för någon man följer. Var nu rädda i. Varandra och se till, så gott det går, att inget Coronavirus når honom. ❤️

  Gilla

 5. Fy! Vilken cirkus med din pappa 😔. Tyvärr tas inte vissa personer på allvar när de söker vård. Sanningen är skrämmande.
  Skönt att din pappa mår rett så bra nu iaf 🙂💕
  StyrkeKram❣️

  Gilla

 6. Men fy vad tråkigt att din pappa är sjuk hoppas verkligen att han kommer att må så mycket bättre snart ❤ stor kram till dej

  Gilla

 7. hoppas verkligen att högriskpersoner inte drabbas i hög grad, det vore förstås förödande. Därför gäller det att alla gör sitt 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s