Nyhetshets eller ska vi må bra?

Ska vi må bra eller ska vi hetsa oss och dra på oss ångest?

Ska vi fortsätta att läsa nyheter hela tiden som vi mår dåligt över, jag tänkte så igår då jag lyssnade på en coronaspecial som de har varje dag. De säger ju samma som de sagt hela tiden, man hör ju faktiskt inget nytt annat än att det är fler som dör och det är skärpning och det ena med det andra som ändras. Vi gör samhället till en spökstad. Butiker och restauranger kommer tvingas slå igen för allt. Det är där vi är, VARFÖR vill vi lyssna på det hela tiden? Jag är så less less less. Ska vi må bra eller ska vi inte? Fortsätter man lyssna på detta dag ut och dag in så tror jag snart att psyket kommer ha överhopat med nya patienter. Vi kommer bli utmattade av detta, folkskygga, kommer bråka internt inom ens familj och det kommer bli ett virus av det kan man säga.

Näee nu vänder vi trenden och försöker jobba bort all oro.

Nu när jag vattna blommorna så såg jag att vår bostadsförening håller på att sopa rent gatorna, så glad över att se det. VAD INNEBÄR DET? Jo vardagen fortsätter och vi håller på att få vår, vi är redan på god väg. Solen skiner och strålar så det bara smäller om det här idag. Bellis och jag ska strax gå ut och leka i lekparken utanför oss och njuta av det. Sopa rent gator är väl ett vårtecken om något. Tycker detta är ett tecken på att vi måste försöka leva på som vanligt och låta allt detta bero och allt har sin gilla gång. Såg att skolkamrater till Bellis har sina barn med till jobbet istället för skolan, varför skulle det vara bättre?

Gör som Bellis, nyhetskanalen var på och hon gick och bytte kanal till barnkanalen, HEJA HENNE!

Ta dessa ord nedan till er

Låt dig inte känna vaga rädslor

Det finns inget jobbigare än att känna sig rädd. Diverse rädslor smyger omkring oss eftersom paranoia finns i samhället, och det är därför ovisshet är konstant i livet, även om vi tar olika typer av handlingar för att undvika det. När vi upplever denna typ av latent rädsla är det väldigt viktigt att identifiera vad den är. Exakt vad är det vi är rädda för? Detta sätt att resonera kommer troligen leda till att vi vi ser att det inte finns någon anledning att känna så här.

Vi måste erkänna att inget existerar i livet som inte kommer med någon form av risk. När någon tvivlar konstant och börjar oroa sig för mycket, vill personen i grund och botten ha kontroll över vad som är okontrollerbart. På ett eller annat sätt är alla våra handlingar ett litet steg i mörkret. Om vi vill eliminera risken så kommer vi bara påbörja en neurotisk cirkel av inaktivitet. Till och med inaktivitet kommer med risker, så det är bättre att släppa loss och låta saker ske som de sker.

Läs mer vad utforska sinnet har för nyckelknep att inte oroa sig så mycket.

16 reaktioner till “Nyhetshets eller ska vi må bra?

 1. ja men du ja e samma ja vägrar o bli lessnad på allt detta skit virus . man kan ju inte gå runt o va rädd liksom . solen som är här blir man otroligt glad över i vartfall

  Gilla

 2. Här hemma kör vi på som vanligt, lever med sunt förnuft. men låser inte in oss och barnen är i skolan och på förskolan. vi är extra noga med att stötta lokalt just nu på vårt lokala cafe exempelvis många företag som tyvärr får problem.

  Gilla

 3. Nej, jag orkar inte lyssna om det mer. Det är samma that hela tiden och inget nytt.
  Att gatorna blir doppade år ett av de starkaste vårtecknerna tycker jag. Så mysigt 😍🌸

  Gilla

 4. Super härligt med varje vårtecken!
  Gick en promenad ikväll och en hel del restauranger i malmö hade ganska bra med gäster, det gör mig glad och det var inte helt folktomt ute.
  Vi Kör på positivt tänkade
  Kram Kajsa

  Gilla

 5. Håller så med om att det är så tröttsamt att se samma saker hela tiden! Verkligen viktigt att våga koppla bort och fokusera på annat. ❤ Älskar att våren är påväg, hihi!

  Gilla

 6. Vilket härligt vårtecken! Jag tog en extra lång runda i skogen imorse med får fyrbenta och det var så mycket fågelkvitter att det nästan var overkligt! Också ett härligt vårtecken tycker jag!

  Gilla

 7. Jättefint skrivet! Och håller med till punkt och pricka. Jag förstår heller inte vad det är som gör att vi förstorar upp detta så värst. Jag hoppas denna epidemi snart försvinner så alla börjar bete sig normalt igen. Och är också så trött på att höra samma visa dag ut och dag in från regeringen och önskar bara att vi kunde få mer kunskap om viruset så att alla blir lugnare ❤

  Gilla

 8. Jag försöker att inte tänka så mycket på det, njuta av dagarna istället =) Det positiva i det hela är att jag fått en vecka med min sambo, som är hemma. Även om han säkert hade orkat jobba måste han vara hemma till han är helt frist, det njuter jag av =)

  Gilla

 9. Jag försöker att inte oroa mig för mycket utan det är bara att vänta och se. Annars lever jag som vanligt. 😀 Kramis

  Gilla

 10. Gör som man ska då man är frisk, lever som vanligt och ser/läser gärna allt som inte handlar om corona…..
  Träffar dock inte de över 70 så blir mycket telefon.

  Gilla

 11. Vi gör som vanligt här hemma. Bara att vi håller oss hemma om vi märker att man börjar bli förkyld och sen att förskolan har lite hårdare regler.

  Gilla

 12. Vi kör på som vanligt här, tyvärr inte på förskolan med anvisningar. Vi har vab ungefär varannan dag och ser till att hinna med massor av saker som man inte hinner med i vanliga fall när man jobbar! 😊🤗

  Gilla

 13. Du har så rätt! Det är inte bra för någon att gå omkring med en ständig oro och ångest av viruset och dess följder. Härligt att våren snart är här!

  Gilla

 14. Ja. När jag ser sopbilen så blir hela jag glad 😃. Ett stort VÅR tecken 🌷☘️. Det var bra av Bellis att byta till Barnkanalen istället 👏🏻😊. För allt snack om corana blir man bara sjuk av det.
  Ja, idag är det jättehärligt väder ☀️😃😍

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s