Corona sätter krav på regeringen

Godmorgon från vår ”isolering”

Idag får jag ha Bellis hemma, för jag snorar och nyser lite och Bellis hostar lite pyttesmått emellanåt och dem får då inte gå till skolan. Dom skickade hem ett barn i måndags som var hest. Så Bellis skulle de skicka hem med stor sannolikhet igen för hon hostar till ibland och då anser jag att det bara är onödigt att åka fram och tillbaka. Jag har endast en tid att göra naglarna kl 10 idag och det anser jag att vi kan gå på då vi inte har corona!!!!, på mig är det med största sannolikhet allergin som börjar ta fart då det kliar i ögonen också och på Bellis är det inget, hon gör så emellanåt. Vi sitter ju dessutom bara på ett rum med hon som gör naglarna. Jag har tittat ut hur jag vill ha naglarna och får hoppas att dem gör som jag tänkte det sedan.

Ny lag träder i kraft om grundskolor stänger

Anna Ekström om hur regeringen tänker gällande grundskolor.

Utbildningar från gymnaiset och uppåt bör studera på distans från och med nu, rekommenderar Regeringen, men det kan komma att bli ändring även i yngre år – Se klippet här

Hur tycker och känner ni i allt det?

Tycker ni dem ska stänga grundskolan & förskolan? Lagen de ska införa är att de ska ha finnas fritis & barnomsorg igång för de föräldrar som jobbar inom de yrken som sjukvården, äldreomsorgen & och andra yrken som är krav att det måste vara igång. Som jag t ex skulle inte ha samma rätt att lämna Bellis till fritis då det klassas som jag kan ha henne hemma. Hade jag fortsatt jobbat på tandläkarpraktiken hade jag haft rätten att lämna på barnomsorg. Får se om denna lagen införs då, de vill ha det fastlåst inom kort sa de i en intervju sent i går kväll.

Hur känner ni?

Plugga med barn hemma, hur går det?

Jag ska plugga av och på idag i den mån det går, men Bellis är stor och självgående så hon fixar att jag måste fokusera på annat än henne i omgångar. Dessutom kommer ju påsklovet nu och då ska jag ju ha henne hemma i alla fall i 2v, (f.r.o.m onsdag nästa vecka är det påsklov). När läget är som det är nu med corona så har jag valt att säga nej till fritis de dagar skolan är stängd. Dessutom verkar ju de vilja få igenom att ev alla skolor ska hållas stängda. Dem gånger jag inte kan ha henne hemma det är när jag pluggar dagarna innan för muntliga och då den dagen jag har muntliga, då har jag inte tiden att fokusera på något som helst annat än det. Fick betyg i går kväll på kursen som avslutades och jag är jättenöjd med resultatet faktiskt, heja heja mig.

7 reaktioner till “Corona sätter krav på regeringen

 1. De är sjukt hur folk hamstrar o håller på – och toapapper av allt man kan köpa? Har de tänkt de ska skita ihjäl sig då de har Corona?? Läste nånstans att de länsat deo, vem fan bryr sig hur man luktar då man ligger sjuk HAHAHA

  Gilla

 2. Jag vet inte vad jag tycker, jag litar dock på experterna. Jag har pluggat med Mira hemma, det funkar men man får sprida ut pluggtiden under hela dygnet för att det ska gå. Kram och krya på

  Gilla

 3. Känner att vi ska lita och lyssna på de myndigheter vi har till att sköta dessa frågor och att regering gör därefter.
  Följa de råd de kommer med och mer kan vi inte göra utan får anpassa oss därefter.
  Samt… släpp paniken och hanteringen i affärerna o ta hänsyn till alla äldre o riskgrupper..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s