Ger våren dig ångest eller energi?

Njuta av det goda för en stund

Det blir väldigt påtagligt med coronaviruset som går. Idag var Bellis halva klass sjuka ungefär. Bellis berättade vilka det var och det var nog 10-12 st som var sjuka för de måste vara hemma för de är förkylda. Hoppas att ingen av dem verkligen är sjuka av corona då får vi hoppas. Jag njöt i alla fall av det härliga vårvädret vi har idag mellan pluggandet och när jag hämtade tösen. Cykla och hämta henne idag och jag frös inte ett dugg. Jag hade t.o.m min nya fina vårjacka på mig.

Knattret från en moped i den ljusa vårkvällen, doften av grusiga gator och koltrastens första trevande melodi. Våren framkallar intensiva lyckorushar hos de flesta av oss – Läs mer här Vårkänslor

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är untitled-1-5.png

Väcker vårkänslor bara positiv energi?

Nej våren väcker inte alls bara positiv energi hos alla människor, det kan bli totalt tvärtom också. Ångest kan skapas då man förväntas vara så glad och sprudlande som man förväntas vara då våren kommer. Det är lättare att gömma ångesten något på hösten och vintern just för man vet att många andra också har perioder där de sitter mycket inne och inte tar fram alla dessa positiva projekt och uteaktiviteter som sommar och vår förväntas av en – Tjejjouren berättar mer om det här – Våren kan ge dig ångest.

Men även om allt känns jobbigt och hopplöst rekommenderar Ellen Gustafsson på tjejjouren att vara mycket utomhus när vårångesten slår till. Den kan lindras av att du sover ordentligt, äter, dricker och rör på kroppen.- Det är också viktigt att inte isolera sig utan vara tillsammans med andra människor. Om du inte mår bra, kan du må ännu sämre av att vara ensam.

25 reaktioner till “Ger våren dig ångest eller energi?

 1. Hos mig skapar vårkänslorna en massa ny energi, sen kanske man ibland känner sig otillräcklig för man ska göra så mycket men jag älskar att också bara njuta med en kopp kaffe i solen och ta en promenad i skogen.

  Gilla

 2. I Miras klass var 11 borta igår. Jag tycker det är bra att man håller sig hemma. I lördags när solen borde lyste och värmde blev jag som nykär i kroppen. Så fantastiskt

  Gilla

 3. Jag tycker att våren är härlig och det är så mycket enklare att vara utomhus när det är ljusare och varmare. Dock minns jag när jag pendlade kommunalt för ett antal år sedan, att jag alltid var extremt trött på våren. Stod där och väntade på bussen efter tåget och kände mig så otroligt trött – varje dag!
  Här var det också många frånvarande från barnens klasser igår. Många som håller barnen hemma bara för att oavsett om de är sjuka eller ej.

  Gilla

 4. Mig ger det massa energi, men tråkigt just ni i Coronatider, man vågar ju inte göra något eller träffa någon. Jag har hemma Joline från förskolan men ringde dit och kollade läget igår, det var 5 barn där!

  Gilla

 5. Jag får lyckligtvis aldrig ångest av våren. Jag lider av mörkret på hösten och vintern, så för mig innebär våren och det återvändande ljuset energi och glädje😊

  Gilla

 6. Jag tillhör faktiskt den skara människor som får ångest av våren. Eller ja – jag får ångest av övergången mellan vinter och vår när det börjar bli vår ute. När jag sedan har ”vant” mig vid att våren är kommen går det oftast över, men det är ändå någonting underliggande. Älskar dock våren trots det så det är lite sorgligt att det blir så varje år.

  Gilla

 7. Jag blir lättare deprimerad av regniga november dagar men det händer att jag kan bli deppig på sommaren bara för att jag vet att jag ”förväntas” vara ute mycket och så kanske jag inte är det. Men oftast blir jag piggare av ljuset 🙂

  Gilla

 8. haha ja dom senaste åren har blivit helt tvärtom för mig, än det var förut. Förut fick ja energi på våren och seg under hösten. Sen utbrändheten kom in känns det som det byt plats lite, så nu blir ja seg på våren, och piggare på hösten. Tror mycket just det ligger i att det förväntas av en att va pigg på våren, och att jag då kännt mig pressad i det på våren typ nu måste jag va pigg och glad och måstet över det förstör för mig själv typ. 😂❤

  Gilla

 9. Jag får väldigt mycket energi på våren och min ångest brukar lätta upp
  Ja de e väldigt många som blir sjuka och får viruset just nu 😦

  Kram

  Gilla

 10. Våren är en positiv och glad årstid tycker jag när allting vaknar till liv igen. Vet inte om det finns någon årstid som är mer förknippad med ångest och depressioner fast kvällstidningarna ofta gör media på att det ska vara så

  Gilla

 11. Jag har både ångest för våren/sommaren samtidigt som jag är glad över att äntligen få ta fram skinnjackan och så vidare. MEN anledningen till min ångest är att jag är livrädd (och allergisk) mot getingar/humlor. Så att jag försöker tänka positivt och hitta på roliga saker och bortse från min rädsla 🙂

  Gilla

 12. Blir glad av våren, av allt som händer, men hösten är min favoritårstid utan tvekan. En på min mans arbetsplats har bekräftad corona. Han är mer orolig än vad jag är, ändå är det jag som är mest noga med hygienen

  Gilla

 13. Vi är också hemma denna veckan för vi är förskylda. Håller tummarna för att vi tre här hemma inte ska smitta ner lilleman. Våren ger mig personligen energi

  Gilla

 14. ja men kände oxå då ja va ute ett ärende åh det va år känslor . flygande v fåglar och små fåglar som kvittrar och solen en stund så härligt
  ja i vår skola oxå är massvis ska och ja fattar inte varför de inte stänger skolorna

  Gilla

 15. Våren ger mig energi men det är också den mest intensiva tiden på året på jobb så på sätt och vis så tar den energi också. Dock får jag höstdepression, varje år i november.
  Här är det sjukstuga idag, jag och pojkarna är förkylda och får därför inte gå till jobb och skola.
  Hoppas på lika härligt väder imorgon så jag kan ta en kaffe i solen!

  Gilla

 16. Så bra skrivet! Vet att många får ångest på våren (min jobbigaste period är hösten och precis efter jul) men det är ju så viktigt att komma ut och få solens strålar på sig. Och även att träffa folk! Det är ibland det svåraste innan men så mycket bättre man mår efter!

  Gilla

 17. Jag får mer ångest och Depp på vinterhalvåret men förstår de som får på våren med när det förväntas att man ska hitta på massa saker. Min mamma jobbar på förskola och de hade inte heller mycket barn. Hoppas Bellis håller sig frisk 🌸

  Gilla

 18. Jag älskar våren, äntligen ljust och sol igen efter en mörk jobbig vinter.😊
  Allergin får man ta på köpet men det är det värt. 😄

  Gilla

 19. kan känna mig låg under våren vilket känns märkligt då solen o sommaren e på ingång ,men mår bättre efter vi skaffade hund 🙂 blir många promenader och det är toppen mot nedstämdhet, ja inte var det många på tjejernas skola heller typ halva klasser på skolan,vet inte om många e rädda el små snuviga bara,kan ju hoppas att ingen fått corona men det lär vi aldrig få reda på heller kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s