Ska vi vända på den negativa trenden?

Låter inte det som en superbra idé va?

Hur många är inte urless på detta som figurerar i hela världen nu? Jo JAG och förmodligen några fler av oss. Därför måste vi försöka vända denna negativa massmedia och försöka hitta ljusglimtar i vår tillvaro. Man kommer inte palla allt detta negativa annars, inte jag i alla fall. Flera i min omgivning pratar bara om det gång på gång. Pratade med en familjemedlem häromdagen i kanske 50 min och 35 min av det samtalet handlade i stort sett bara om Corona och alltså jag pallar inte med det mer.

Njut av kvällarna med tända ljus och en bra bok eller film. Tillaga goda middagar. Unna dig lite choklad eller godis. SKIT i MEDIA just nu. Vi såg en bra film igår som vi hade i vår filmsamling som vi glömt att vi hade. Filmen heter Brother och var tokbra. Vi kommer se en film ikväll med med tända ljus. Alltså varför mata vår skäl med så mycket negativt, det blir inte bra, vi kommer inte hitta vattenytan tillslut då.

Lär dig att byta fokus när du känner att du börjar måla in dig i ett hörn och bara låter de negativa tankarna gå runt, runt, runt. Det gör du genom att byta miljö (antingen för stunden, för dagen eller för en längre tid), läsa, gå ut i naturen, promenera, träna, lyssna på musik, se film eller prata med människor som du vet brukar ha en positiv inverkan på dig. Exakt vad du gör är, som alltid, inte det viktiga. Det viktiga är att du verkligen byter fokus. Att du bryter mönstret och känner hur avbrottet förändrar din sinnesstämning. – Mer tips från smartareliv

14 reaktioner till “Ska vi vända på den negativa trenden?

 1. Håller verkligen med dig, är otroligt trött på detta tjat om corona. Det är klart att man skall vara försiktig, som alltid är renlighet A och O det har man fått lära sig… men man får inte sluta leva för det.
  Ha en underbar vecka!
  Birgitta

  Gilla

 2. Du får medhåll även från mig, naturligtvis måste vi hålla oss uppdaterade men allt vårt fokus behöver inte ligga på corona. Så länge vi känner till vilka restriktioner som finns så att vi vet hur vi ska bete oss och därefter använder sunt förnuft och tvål så är det nog.

  Gilla

 3. Mysigt med filImkväll. Instämmer verkligen om att nu måset vi försöka sluta bara tänka på C och se nya positiva saker i livet. Jag ska också kika på film snart. Ska bara kolla vem som vinner Farmen

  Gilla

 4. Jag håller helt med! Tycker man ska hålla koll på hälsovårdsmyndigheten men för övrigt kan man inte bara mata på med detta! Man måste ha lite ljusglimtar också! ♡

  Gilla

 5. ja nu e jag less på detta skit virus ,det har typ tagit över mitt liv känns det som ,ska försöka att bara läsa nyheterna en gång om dagen men så svårt haha .Tack för påminnelsen vi behöver tagga ner nu,kram

  Gilla

 6. Tycker att vi alla måste försöka tänka positivt och göra det bästa av situationen. Inget hjälper att gå runt och oroa sig

  Gilla

 7. Håller med dig om att alla diskussioner kring corona inte får ta över hela vår tillvaro! Visst är det viktigt att hålla sig uppdaterad, men man kan inte sluta leva för det och hela tiden bara prata om vad som kan eller inte kan hända. Jag bjöd hit Calle och mina tre söner på tacolunch idag. Ville göra något roligt och vad passar bättre då än att få äta gott med mannen man älskar tillsammans med barnen. Vi hade otroligt mysig och pratade om allt från Mikaels födelsedag som är nästa helg till mina chili och paprikaplantor som jag har planterat och som växer så det knakar nu. Det gäller att lyfta fram det som är positivt som en motvikt till all oro och allt elände som finns omkring oss i olika former. Kram 💖

  Gilla

 8. Håller så med dig! Såklart inte roligt att detta Coronavirus cirkulerar runt och att massmedia är som myggor kring detta. Men man får faktiskt inte glömma bort allt härligt med livet också 😀

  Gilla

 9. Hej
  Själv har jag slutat titta på nyheterna. Orkar inte längre ta emot mer elände. Måste få vila min själ ett tag.
  Tack för filmtipset. Har inte sett den filmen.
  Vilar just nu min själ med vampyrer, varulvar och demoner… Lagom verklighetsfrånvarande och jag behöver inte tänka.

  Må gott

  Gilla

 10. Vi har kollat pippi, spelat och gjort middag tsm. Snart kommer vänner och ska spela med oss 😊❤️

  Gilla

 11. Oj,så skulle jag inte orka att fastna i det. Är bra på att ”slå bort” …man väljer själv om man läser om det.

  Hur är det med din pappa nu, hoppas han mår bättre.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s