Coronavirus ger illamående?

God förmiddag på er, hemma med tösen idag som inte alls är sjuk. Hon fick gå hem från skolan igår för att hon klagade på magvärk och illamående. När jag hämtade henne och vi åkte hem så såg jag direkt att hon vart jätteglad. Hon älskar ju Enzo så misstänker att hon ville hem lite för det också. Dock har hon varit förstoppad de senaste dagarna och vi har gett henne den medicin som läkaren skrivit ut då hon får dessa stunder med förstoppning. Läste på biverkningar och där står det att buksmärtor och illamående som vanligt på barn och de snittade att 1 av 10 barn får det. Det vill säga att typ alla får det med andra ord. Hon fick det kvällen innan och i morse fick hon bajsa äntligen. Med andra ord så hade hon kunnat vara kvar på skolan igår och hon skulle inte behövt vara hemma idag alls.

Då ska hon vara hemma hela veckan

När jag hämtade tösen igår så fick jag nästan en tillsägning om att hon ska klä sig varmt och att det är så barnen ska klä sig nu. Samt att har de illamående och magåkommor är det 48h regeln som gäller. Jag kan inte avstå två hela dagar med studier för att ha hemma en tös som är förstoppad. Visst man går på allmäntillståndet då man har barnen hemma. Det gör jag också och hon är frisk och allert och precis som vanligt. Hon har bajsat imorse och har aptit och hon har inte kräkts och har inte haft diarée, totala motsatsen istället.

Om barnet är sjukt kan det vara Coronavirus

Det nämndes även att det blivit fall av Coronavirus i Dalarna att då tar man inga risker. Visste inte att man blir förstoppad av Corona? När det gäller kläder, så är Bellis en av få barn som jag sett på skolan som har ordentligt med kläder på sig. Hon har även fleecekläder som extra reserv på sin hylla. Hon har torra ombytesskor och hon har även torr uppsättning av fleecefodrade galonkläder som hänger på hennes hylla. Hon är även medveten att fryser man går man till fröken och säger eller så säger hon själv till dem och går in och sätter på sig extrakläder under.

Därför kände jag att dem hade nog dålig dag igår eller så är dem så rädda för Coronaviruset att de inte riktigt vet att de beter sig som de gör och att de inte visar full respekt.

11 reaktioner till “Coronavirus ger illamående?

 1. Jag har märkt på vår förskola att de är otydliga direktiv uppifrån som pedagogerna ska driva igenom. Vi fick också hämta pojken för lite snuva, som alla barn har vid den här årstiden. Han är inte heller sjuk så vi är ute i trädgården och åker bob…

  Gilla

 2. Bra ändå att de pushar för 48-timmars regeln vid magbesvär för att skydda andra barnen, men förstår dig att det är lite irriterande när det är en del av hennes medicins biverkning.. 🙂

  Gilla

 3. Jag tror som du säger att de är rädda för Corona viruset och att de själva är rädda få de.

  Gilla

 4. Det är superviktigt att ha barnen hemma i 48 timmar efter sista uppkastning/diarré. Jag kan förstå personalen om de trycker på det. För även om det är en bieffekt av hennes medicin så vet man aldrig och för att inte smitta hela förskolan är det viktigt att man följer 48h-regeln.
  Sen tycker jag att de kanske kunde skött samtalet med dig bättre.
  Hoppas att hon fortsätter må bra!

  Gilla

  1. Jag kan förstå dem, men det var ju just det hon inte gjort varken här hemma eller på skolan, hon har ju inte ens bajsat. Men absolut respekterar jag 48h regeln om det hade varit så

   Gilla

 5. Man ska självfallet alltid vara försiktig när det gäller magbesvär och man kan ju aldrig vara riktigt säker, men jag kan ändå hålla med om att dom överreagerat då det är en tydlig biverkning på hennes medicin. Jag är super nojig med magen och är själv hemma idag då både sonen och jag haft märkliga känningar i magen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s