Hon vill inte äta mat och mår illa

Samtal från skolan är aldrig trevliga

Strax efter lunch idag ringde dem från skolan att Bellis klagat på illamående och magont och att hon inte velat äta mat idag på lunchen. Jag åkte och hämtade tösen som det syntes att hon gråtit. Bellis stod och väntade i hallen efter mig. Vi åkte hem och Bellis har vilat sådär en halvtimma sedan är hon precis som vanligt som hon alltid är. Hon har inte ont i magen längre och har t.o.m varit ut på en kortare promenad med mig och Enzo, då alternativet var annars att lämna henne själv hemma.

Dock måste jag följa dessa regler nu att hålla henne hemma då illamående klassas som en magåkomma och hon ska då vara hemma 48h.

Barn som går i förskola brukar få fler infektioner, på grund av att många barn vistas tillsammans. Därför är det särskilt bra att barn i förskolan är ute mycket och är noga med att tvätta händerna. Se till att du och ditt barn också är ute mycket tillsammans när ni har tid.

När en person nyser eller hostar samlas droppar i luften, vilka innehåller smittämnen. Då kan den som står nära bli smittad. Det kallas för droppsmitta. När dropparna har fallit ned på ytor eller föremål kan smittämnen föras vidare därifrån som kontaktsmitta, oftast via händerna. Det kallas dropp- och kontaktsmitta. Ofta är det så magsjuka och luftvägsinfektioner sprids.

/ Infektioner hos barn – Läs mer om olika smittor på skola/förskola på 1177

15 reaktioner till “Hon vill inte äta mat och mår illa

 1. Lill pluttan inte kul att må dåligt❤️ Ibland undrar jag om alla håller på 48h reglern?
  Hoppas hon kryar på sig

  Gilla

 2. Lilla vännen usch inte kul att må dåligt❤️ Ibland undrar jag om alla håller på 48h reglern?
  Hoppas hon kryar på sig

  Gilla

 3. Vad skönt att höra att det gick över efter lite vila. Wille var hemma hela förra veckan av samma anledning. Hoppas att du får lite lungt så du får möjlighet till att plugga

  Gilla

 4. Va, menar du att du måste hålla henne hemma för att hon mått illa? Skönt att hon mår bra igen iaf! Min stora loppa har haft mycket problem med illamående och magont..

  Gilla

  1. Ja dem sa så till mig att hon skulle det. Samt påpeka även annat med som jag reagerade på. Tror folk blir som förbytta för detta med corona. Dock får Bellis gå på fredag om hon är som vanligt imorrn. Jag måste få plugga i lugn och ro och kan inte ha någon hemma som bara var trött och öm i magen, så vet inte, det kan ju brytit ur med över natten eller under dagen imorrn så därför får hon vara hemma imorgon, men skulle eg ej behöva

   Gilla

  1. Ja dem sa så till mig att hon skulle det. Samt påpeka även annat med som jag reagerade på. Tror folk blir som förbytta för detta med corona. Dock får Bellis gå på fredag om hon är som vanligt imorrn. Jag måste få plugga i lugn och ro och kan inte ha någon hemma som bara var trött och öm i magen, så vet inte, det kan ju brytit ur med över natten eller under dagen imorrn så därför får hon vara hemma imorgon, men skulle eg ej behöva

   Gilla

  1. Ja dem sa så till mig att hon skulle det. Samt påpeka även annat med som jag reagerade på. Tror folk blir som förbytta för detta med corona. Dock får Bellis gå på fredag om hon är som vanligt imorrn. Jag måste få plugga i lugn och ro och kan inte ha någon hemma som bara var trött och öm i magen, så vet inte, det kan ju brytit ur med över natten eller under dagen imorrn så därför får hon vara hemma imorgon, men skulle eg ej behöva

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s