Ta till dina egna huskurer

När man får bita i det sura äpplet

När man har barn så är det ju bara att bita i det sura äpplet. Är man sjuk och hon inte är så ska dem lämnas till skolan, eller förskolan, det kommer man inte undan. Så var det ju idag, för BQ jobbar idag trots att han heller inte är helt 100%. Dessutom behövdes det handlas med, så det var bara pallra sig iväg och göra efter att jag lämnat henne. Nu är det färd att plugga hela dagen också.

Huskurer som du har hemma att ta till då du är sjuk

1. Ingefära

Ingefära är en klassisk huskur, trots att det inte finns några vetenskapliga bevis för att roten hjälper vid förkylningsbesvär. Let it be placebo! Ta en ingefära-shot eller en kopp ingefära-te och håll tummarna för att din dag känns lite bättre.

2. Honung

Klassikernas klassiker när det kommer till huskurer är nog ändå honung. Att klicka ner honung i en kopp varmt vatten är en beprövade kur vid halsont. Och nu finns det en vetenskaplig studie om honung som vi vill tipsa om. Så se till att alltid ha en burk honung i skafferiet.

3. Vitlök

Att äta vitlök vid förkylningar är en, sedan länge, välanvänd kur. Det finns dock inga vetenskapliga resultat som pekar på att vitlök hjälper. En studie visade att deltagare som dagligen åt vitlök i lägre grad blev förkylda än de som inte åt, huruvida det är sant eller placebo får vi naturligtvis låta vara osagt. Alldeles oavsett har vitlöken en underbar arom som lyfter vilken gryta som helst!

4. Varma drycker, te och kycklingsoppa

”Drick något varmt så ska du se att det känns bättre i halsen” sa alltid mina föräldrar när jag var förkyld som barn. Och även om varma drycker inte botar förkylningar så kan det i alla fall kännas lent och skönt med en varm kopp att sörpla på. En bubblare är också kycklingsoppa som du kan läsa med om i denna studie .

5. Glass eller yoghurt

Det här är nog alla barn (och vuxnas) bästa huskur. Vem vill inte höra att de kan och kanske till och med borde äta glass när de är sjuka? Det är inte så att glass innehåller mirakelingredienser som botar eller lindar förkylningar. Och vem skulla villja ha Alvedonsorbet anyways? Däremot kan kall yoghurt eller glass vara välkommen svalka i din onda hals. Så passa på och ät en rejäl portion av din favvoglass (varför inte bara ta med dig hela kartongen och stor sked?) och var nöjd med dig själv.

6. TV-serier

Här har vi helt klart kommit längre än förra sekelskiftets kurer. Gå loss och skaffa ett sträck-titta-projekt på minst tre säsonger. Fixa biokänslan omsorgsfullt med fördragna gardiner, snacks och något lyxigt att dricka.

Ni kan läsa mer här – Huskurer vid förkylning

4 reaktioner till “Ta till dina egna huskurer

  1. Det är inte de roligaste att ha massa måsten när man är sjuk men tyvärr blir det ju så..
    Jättebra tips du kommer med! Ska tänka på det nästa gång jag blir sjuk!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s