En första förälskelse – Kärlek

Minns du din första förälskelse? – Ålder?

En första förälskelse den glömmer man aldrig. Minns du din första förälskelse? Jag minns min, det var i en grannpojke, dock minns jag inte namnet. Det gör nog min syster hon är duktig på att komma ihåg personer. Jag var i alla fall i Bellis ålder däromkring då skulle jag tro. Han flyttade sedan från staden så minns inte mer än att jag var väldigt fäst vid honom. Bellis första förälskelse är utan tvekan i denna klasskompis, hon pratar om honom jämt. Tydligen är det samma för honom för hans mamma säger att han brukar säga på helger ibland att han saknar Bellis, fniss. Dem har som en syskonrelation för de kan lika snabbt bli osams som de kramas och är väldigt rädda om varandra. Dom har känt varandra sedan de var 3 år, så de har växt samman i en fin relation. Hoppas att de kommer fortsatt vara vänner.

” Mindre barn kan också känna en viss förälskelse och det är lika härligt och uppfriskande för dem som för oss vuxna. De känner pirret och fnissandet dem med. De vill kanske krama något barn extra eller leka just där det barnet är. Vissa barn tyr sig mer till varandra är andra. Barnet börjar prata mer om kärlek än vad dem gjort innan. Dom vill följa med hem till det barnet och bara leka dem två. Dem kan bli lite sotis om det barnet leker med ett annat barn för just den dagen Detta brukar börja i 5-års åldern och framåt. Det man som föräldrar ska tänka på är att det blir mycket känslor kring dem då och att det kan bli tårar ex om dem inte lekte just idag. Då är det ju lätt att vi svarar att det finns fler kompisar och att imorgon leker ni säkert igen. Fast just där och då är barnet säkert känslomässigt ledsen för det är mer känslor just för det barnet och då får man ha en annan förståelse att det är en förälskelse helt enkelt. ”

Mer än bara en klasskamrat även för de små

Förr eller senare kommer ju pojk och tjejbaciller komma. Det har allt sin naturliga gång så barnen sköter det där i regel bäst själva. Är dem i samma rum vill dem sitta bredvid varandra och när vi åker buss hem ska dem sitta bredvid varandra. Jag är där med totalt dissad då, hehe. Bellis kan bli något nerstämd då denna pojk är sjuk, då vill hon inte leka med någon annan. Då har vi sagt att då får du passa på att leka med så säger vi några namn osv. Man ser i alla fall då att det är något extra där och att det är inte 100% då han är borta. Man såg även på honom att han fick en liten törn då Bellis och hennes tjejkompis skulle följa med hem en dag med oss. Efter det han har han frågat ett par gånger om han också får det.

Kärleken är allt härlig oavsett vilken ålder

15 reaktioner till “En första förälskelse – Kärlek

 1. Men åh så fint att de är så tighta och månar om varandra. Min första förälskelse var i en kille som heter André. Det var den första killen jag pussade. Kul att tänka tillbaka.

  Gilla

 2. För mig var i lekskolan som det hette då. Jesper hette han. Minns det tydligt trots att det är över 40 år sedan. Det kom nämligen en fotograf till Lekis och han tog en bild när vi satt och pysslade och den har jag kvar❤️

  Gilla

 3. De var så länge sen ja minns inte men tror de va Jörgen gick i samma klass som mig – idag tänker ja mest; hur tänkte jag då Hahahah

  Gilla

 4. Så gulligt 🥰. Jag minns en förälskelse. Det var i Lekis. Sen när vi kom upp i mellanstadiet så blev han lite mobbad. Men jag gilla han ändå 🙂.
  Låt Bellis hållas. Det är ju åxå lite roligt ☺️ Kram❣️

  Gilla

 5. Men så gulligt! Det finns ju inget sötare än riktigt små eller riktigt gamla ”kärlekspar”, det finns liksom ingen smärta eller förstört över dom 😍 jag var 6 år när jag hade min första förälskelse. Nya killen i förskoleklassen hihi

  Gilla

 6. Kommer absolut ihåg första förälskelsen, var i Bellis ålder och det var ömsesidigt. 😄
  Några år senare då vi gick i nian blev vi tillsammans och det varade nästan 2 år. 😊

  Gilla

 7. Mysigt med första förälskelsen! Min mamma har berättat att jag var så kär i en kille som hette Harry som brukade leka på vår gård. Jag har inte så mycket minne av det själv, men jag var tydligen väldigt förtjust i honom. Jag har däremot ett gott minne av att jag var förälskad i min bästis storebror som var två år äldre än mig. Var väl så där en 4 år när jag kärade ner mig i honom. Han var dock fullständigt ointresserad och tyckte mest jag var jobbig tror jag 😂 Kram 💖

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s