När man är vän med toastolen

Idag är det sköna söndag, eller är det?

Vi startade dagen härligt igår och tog cykeln till lekparken och tog även picknick där i det toppenfina vädret. Alla trivdes och mådde bra, en jättehärlig start på lördagen. Det är mer snö här än man tänker på, så barn åkte madrass i pulkabacken där, det hade vi med kunnat tagit med oss. Solen gassade på ganska rejält, men så fort man kom till skuggan var det för kallt. Jag frös efter ett tag om rumpen och jag ska inte chansa för vi har lätt att få urinvägsinfektion i vår familj, både mamma jag och syrran.

Urinvägsinfektioner kan uppstå plötsligt och vanliga symtom är:

 • Täta trängningar, du behöver gå och kissa ofta.
 • Svårt att hålla dig.
 • Sveda när du kissar.
 • En känsla av att inte kunna tömma blåsan ordentligt.
 • Lätt illamående och ont i nedre delen av magen.
 • Illaluktande urin samt ibland även blod i urinen.

Har ni haft det någon gång? Det är superdrygt. Jag hade det på jobbet denna tiden förra året och det var megadrygt sprang och kissade en gång i kvarten typ, superpraktiskt då man satt med och assa med en patient och jag kände hur det tryckte på, fniss.

Man ska svettas in våren, man klär för snabbt av sig

Vårvintern ska man ju svettas in för det är inte så varmt som man faktiskt tror. Tänker på då barnen sitter i kalla sandlådan och leker och det är lite halv skugga där också då blir det kallt. Så har jag alltid hört sedan jag var liten i alla fall. Dock verkar inte alla följa det talesättet för jag har sett folk som börjat gå utan jacka redan, en t.o.m som hade schorts. Så V A R M T är det då verkligen inte.

I går kväll vid 18 tiden gick BQ och la sig på kvällen och sov till 19:30 då jag väckte honom. Han hade då ganska hög feber och var matt. Han sprang sedan på toa flera gånger på kvällen. Som tur var inte kräkts. Dock är jag illamående idag, så vi verkar ha fått någon magåkomma. Inget som märks på Bellis än så länge i alla fall, usccha för magsjukor.

15 reaktioner till “När man är vän med toastolen

 1. Uvi är så jobbigt, har lätt för att få det…utan någon ”anledning” alls vad jag tycker.
  Man hinner ju inte lämna badrummet innan det är dags igen och ont gör det.

  Gilla

 2. Men gud vad mysigt och fint ni hade det! Behöver inte vara sommar för att man ska få till en lyckad picknick inte😊
  Urinvägsinfektion har jag haft en gång och det var verkligen inte kul!

  Gilla

 3. Jag har haft urinvägsinfektion två gånger i mitt liv och det var verkligen skitjobbigt. Vad tråkigt att BQ inte mår bra och hoppas att ni slipper magsjukan. Kramis

  Gilla

 4. Jag har haft urinvägsinfektion några gånger och det är inte roligt. Man är smärtsamt kissnödig hela tiden . Underbara bilder 🙂 kram ❤

  Gilla

 5. Så tråkigt med magsjuka – hoppas det ger med sig snabbt och att Bellis inte blir smittad! Ser så mysigt ut med all snö och kunna fika utomhus i den. Jag håller med dig om att man ska svettas in våren så man inte blir sjuk i onödan – många har så bråttom att slänga av sig kläderna så fort solen tittar fram! Jag hade problem med återkommande urinvägsinfektioner för många år sedan och det var verkligen jobbigt! Man hann inte dra upp trosorna innan man behövde sätta sig igen och ändå kom det bara några ynka droppar 😆 Tack och lov så har jag bara haft det några enstaka gånger de senast åren – inte alls skoj att gå omkring och vara konstant kissnödig! Hoppas du får en riktigt fin söndag och krya på er!!! Kram 💖

  Gilla

 6. Urinvägsinfektioner är drygt..var dock ett par år sedan jag hade det sist..Ja, ser barn på skolgården här intill som ofta bara har t-shirt och det ser väldigt kallt ut..brr

  Gilla

 7. Stackars F som åkt på någon kräksjuka. Min mamma har haft hur mkt urinvägsinfektioner som helst genom åren. Jag kanske haft det någon gång men är inte alls känslig mot kyla och sånt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s