Är du svart eller är du gul?

Alltid så skönt att landa hemma för det är precis det man behöver känna lugnet. Tänkte på det då vi hade en (då jag jobbade kvar) patient som hade väldigt ångest och då gav jag henne tipset som jag fått då jag gick hos psykolog då jag hade panikångest/babyblues då vi fick vår älskade tös.

Färglägg dagen, och skriv en rad du blivit glad av just den dagen. Så enkelt kan det vara dela in dagarna i svart är botten och rött är toppen. Där emellan kommer det fler färger som grått, ljusgrått, ljusgult, gult, orange, rosa & rött. Igår kanske dagen var svart, men idag kanske dagen är ljusgul osv. Ni förstår tankesättet.

Skriv  ner i en särskild bok för detta en rad varje dag som gjort att du mått ”bra” för en stund. Det kan vara att någon log till dig på stan. Du kanske åt en chokladbit som gjort att du mådde extra bra den dagen (nu pratar jag inte om tröstäta). Det kommer göra på sikt att du ser att det blir mer och mer text som du skriver som gör dig glad! Det fungerar och det är en sann metod som är viktig.

Patientens dag som förmodligen var svart då hon startade dagen för hon hade ångest över att gå till oss, kanske slutade med att hennes dag vart gul just för att hon pratat med mig , är ni med?

TA MITT TIPS TILL ER FÄRGLÄGG DAGEN   🎩📷💛🏀 🌺 ❤

Vilken är din färg idag?

7 reaktioner till “Är du svart eller är du gul?

  1. Jag fick göra något liknade när jag gick på en rehab. Men det slutade knasigt minns jag då några ansåg att svart inte var värsta färgen. Så jag minns att alla fick göra en lista om sina färger och utgå från dem. Minns också att den ledaren eller vad man säger blev sur men samtidigt så tyckte jag att JAcob i min grupp hade rätt. Alla har inte svart som sämst och rött som bäst

    Gilla

  2. Iband måste man se de små detaljerna. Allt är inte nattsvart hela tiden, och precis som du säger. Små saker kan göra underverk, Tänker även att vi kan förbättra dagen för andra genom att ge en okänd en komplimang. På gymmet hade en kvinna en så snygg tunika. Tittade på den hela tiden då jag bytte om och kunde inte låta bli att säga det då jag gick. Hela hon lös upp och upplevde att hon faktiskt blev glad.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s