Försvinn nu tack – Bläee

Ja det är så illa man kan tänka sig.

Fick M E N S i förrgår och det är så gräsligt ila man kan tänka sig. Jag har jättejobbig omgång denna gången. Jag mår illa, har extremt ont i ryggen, ömma bröst, feber och öm i hela kroppen. Hormonell genom att jag är ledsen och deppig. BQ får det väl lätt denna gången för jag är inte hormonell genom att vara grinig, för det kan man ju också bli. Hade jag haft det denna gången också så hade det ju varit lite väl orättvist. Jag har ju som sagt allt annat av det andra. Jag blöder så mycket mer, än mer sedan man fick barn, så blöder lätt igenom. Såg att jag måste bädda rent sängen efter i natt, uscch!! PHUUU!!!

” Här är 9 tips och trix man kan göra för att underlätta på själva mensveckan

Vad gör ni för att slippa eller underlätta mensen?

Vad använder ni för mensskydd, preparat? Jag kan inte få för mycket hormoner för jag mår dåligt av det. Sviter från alla hormonpreparat från IVF skulle jag personligen själv tro. Hormoner ger mig direkt ångest tyvärr och jag blir låg och deppig. Därför har min läkare uteslutet p-piller och spiral på mig då det skulle göra mig ostabil. Har fått tips om menskopp? Någon som använt det. Min ena jobbarkompis använder det och hon var helt lyrisk över den nästan, hmm?! Hon ansåg man slapp allt kladd och oro att det skulle läcka igenom i kläderna som det kan göra med binda och tampong. Jag däremot får lite knip och obehag av att veta att man ska gå ha den i hela tiden? Är det hygieniskt?

Belladot Evelina menskopp är ett mensskydd som är både miljövänligt och ekonomiskt jämfört med andra, eftersom du använder menskoppen om och om igen. Den är också ett bra alternativ till tamponger, om du har problem med torra och sköra slemhinnor. Evelina påverkar inte pH-balansen. Du kan tryggt använda Belladot Evelina när du sover, tränar, simmar eller är på resa. Menskoppen har kapacitet att rymma mer vätska än tamponger, vilket minskar dina toabesök och ger en friare känsla. Belladot Evelina är framställd av medicinskt silikon och är mjuk och lätt att använda. I ändan på menskoppen finns en utskjutande del, som du drar i när koppen skall ut. Skulle den kännas för lång, klipper du enkelt av den i önskad längd. Evelina är enkel att rengöra/desinficera. Koka menskoppen i vanligt vatten 5 –7 minuter eller använd Belladot Cleansing gel, innan första införandet i varje mensperiod. Måttlig till riklig mängd.

/ Menskopp

5 reaktioner till “Försvinn nu tack – Bläee

 1. Jag brukar värma upp en vete kudde och ha på magen. Finns en tablett med men minns inte vad den heter.
  Hoppas den går över fort. ❤️

  Gilla

 2. Det finns tabletter som minskar mängden mens, det tar jag. Plus smärtstillande. Det gör att man i princip har vanligt eller lite mens. 👌

  Gilla

 3. Jag fasar inför att få mens igen, förhoppningsvis slipper jag det ett tag efter att jag fött barn…har hört att en del slipper mensen under amning. Sen när det är dags för mens tänkte jag satsa på tvättbara bindor (finns på jordklok.se) eller trosor som fungerar som bindor. Fick inte menskopp att fungera för mig, åkte in så långt och bröt naglarna när jag skulle få ut den för att jag var tvungen att anstränga mig så mycket.

  Gilla

 4. Åh det är så tråkigt när den kommer! Brukar alltid få så jäkla ont också!
  Tack för tipsen! Ska testa de nästa gång

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s