Hur kan man glömma en patient?

Älskade fina pappsen, min hjälte

Pappa är tyvärr dålig igen och som det verkar ha fått tillbaka vatten i lungorna. Han har inte blivit bra sedan han var inlagd och nu ansåg mamma att detta kan inte vara normalt så hon bokade tid till vårdcentralen och där togs nya prover. Proverna visade inte bra, så han skulle få åka till akuten. Pappa behövde åka ambulans dit. Mamma som hade egen bil dit blev hänvisad att åka till akuten eller att dem skulle ringa henne när pappa fick komma till rätt rum så hon skulle slippa behöva sitta och vänta på akuten. Dem ringde aldrig.

För att skona mamma så ringer jag upp akuten.

När jag ringer till Akutens informationslinje för anhöriga så säger dem att det finns ingen inskriven patient på det personnumret, VA?! De ber att få återkomma efter de varit i kontakt med läkaren. De ringer upp mig och det finns ingen patient där. Det finns heller inga journaler från vårdcentralen. Antigen beror det på att läkaren endast bandat journalen och ej skrivit något än. Men vart är pappa då?! säger jag, vart har ambulansen tagit honom? De säger att han kan ev då ha förts till Västervik eller Kalmar sjukhus och att de får be att återkomma. Vi hör ingenting fortsatt?! Då ringer min bror och berättar att han fått tag i dem och att han nu förts med flexitaxi till akuten. Samtidigt har de kontaktat mamma där det visar sig att de hade glömt bort pappa, han har alltså suttit i 2½h på vårdcentralen i ett rum och inte vetat något alls. Nu är mamma hos pappa på akuten där pappa väntar på att få veta vad hans nästa steg är. Deras förklaring ska ha varit att det inte funnits någon ambulans ledig därför han fått vänta.

Hur hade ni gjort? – Klagat, gått hårt fram?

Alltså jag blir helt ursinnig, hur kan de glömma bort en patient? Pappa är så fin i kanten så han ville inte gå ut och fråga varför ingen kommer. Det borde han såklart ha gjort, älskade vännen. Mamma är ju ursinnig och såklart mån om pappa så hon vill ju få ifrågasätta dem om det här. Dessutom hade pappa ingen mobil med, det hade ju såklart också varit det bästa. Hur hade ni gjort? Jag anser att vi får invänta allt tills alla journaler är skrivna, sedan får man begära att antingen få prata med chefen på den vårdcentralen, eller kontakta patientnämnden

Hur hade ni gjort?

22 reaktioner till “Hur kan man glömma en patient?

 • dåligt att behöva vänta så länge på ambulans, om han inte var akut dålig och de bedömde att han kunde vänta så länge så borde de ha informerat honom och sedan beställt sjukresetaxi i stället..dåligt..

  Gilla

 • Men frågan är väl om pappa blev bortglömd eller om de faktiskt hade svårt att få tag på en ambulans. De kör ju larm i tre olika svårigheter eller vad man säger de som inte är super akuta få lägst prio osv. Trist att pappa är sjuk igen. Hoppas att han piggar på sig snabbt

  Gilla

 • Konstigt och dåligt att glömma en person de bedömt behöver ambulans istället för att åka egen bil till akuten.

  Jag hade i 1a hand pratat med vårdcentralen om det.

  Hoppas han bättrar på sig.

  Gilla

 • Så får det verkligen inte vara. Klart du ska markera och säga ifrån. Det hade absolut jag gjort utan tvekan. Stor kram och hoppas att allt går bra ❤

  Gilla

 • Men va? Det är ju jättesjukt, det är klart du ska klaga! Först så att detta aldrig händer er igen men också för att det inte ska hända någon annan heller! Sedan brukar de alltid fråga omd e ska uppdatera anhöriglistan på akuten. Åtminstone i Linköping, de kunde ju ha ringt själva och berättat att de inte hade en ambulans och att ni i sådana fall kunde åka in till akuten tillsammans i bilen ni hade? Sjukt att de gjort så!

  Gilla

 • men gumman alltså ja hade oxå bliivvvvt galet arg det finns ingen ursäkt alls . de kan inte glömma nån så gud så lik dina föräldrar du är har inte tänkt på det innan .
  in mamma liknar en jag jobbade med eller hon a nog städare eller nåt men otroligt lika a det kul o se
  usch hoppas det löser sej för pappa

  Gilla

 • Om du har orken så tycker jag att du/ni ska klaga! Någonstans har de ju brustit i sina rutiner och bör ta reda på hur de ska göra för att det inte ska hända igen. Håller tummarna att din pappa blir fint omhändertagen nu.

  Gilla

 • Oförlåtligt, sådan som inte får hända. Du ska först värda dig till chefen på vårdcentralen för en utredningar av vad som hände. Därefter ska du vända dig till patientnämnden. Om du först vänder dig till patientnämnden kommer dom att först hänvisa dig till vårdcentralen. Det är deras nya arbetssätt sedan något år tillbaka

  Gilla

 • Men stackarns din pappa😕 så tråkigt att det inte blivit bättre 💗
  Och så illa att glömma en patient. Hade klagat! Anmält för att det inte ska behöva hända igen.

  Gilla

 • Men fy, får det verkligen gå till såhär.
  Liknar fallet när min mamma blev sjuk och det sedan visade sig att hon var svårt cancersjuk men ingen tog det på allvar vid första tillsynen. Jag hade verkligen gått hårt på och inte gett mig för detta är väl ändå någon form av regelbrott kan tyckas.
  Jag hoppas verkligen att han får hjälp nu och snart är på benen igen.

  Gilla

 • Men nej stackars din pappa som blev bortglömd på vårdcentralen och det är verkligen inte okej. Självklart ska ni ta tag i det och klaga för det får inte hända igen. Kramis

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s