När man blir för stor

Hur tar ni er fram om ni inte har tillgång till bil?

Jag gör nog alla möjliga varianter faktiskt, BUSS, CYKEL, GÅR eller fixar SKJUTS. Det är ju dem mest logiska, och inte så svårt att räkna ut egentligen. Hur gör man nu då när tösen blivit så pass stor att hon inte sitter i cykelstolen längre? Hon brukar få ta sparken eller sin egen cykel så går jag med cykeln bredvid henne. Igår skulle jag till LIDL då fick hon haka på och då fick hon sitta på pakethållaren, det gick hur bra som helst. Jag gick med cykeln, för det går inte cykla då, måste införskaffa skydd för hjulen först.

Lagen säger så här: Det är inte tillåtet att färdas fler på en cykel eller en moped än vad fordonet är byggt för. När cykeln eller mopeden har lämpliga säten och effektivt skydd mot hjulekrarna får man dock skjutsa ett barn under 10 år om man fyllt 15 år och två barn under 6 år om man fyllt 18 år. (6 kap 3 § TF) – NTF.se ! ”

I sommar är tanken att vi ska få henne trygg med cykeln helt och hållet och när hon är det ska hon få en ny cykel för 6+ år och uppåt. Hon fyller ju faktiskt 7 år i höst. När ditt barn transporteras på cykel – Cykelstolar

FÖLJ MIG DÄR DET PASSAR ER BÄST

——————–>FÖLJ PÅ NOUW (trots att det är wpblogg)<———————-

——————-> Följ mig via bloglovin <———————-

7 reaktioner till “När man blir för stor

 1. Det kan va lite svårt när man ej har körkort och behöver ta sig någonstans utan bil. Men där finns ju alltid lösningar ! Cykel brukar vara enklast

  Gilla

 2. Har ju inga barn men grannens pojke cyklar själv till fritids varje dag i sällskap med sin mamma.
  Han är 6 år

  Gilla

 3. Knepigt när man inte har tillgång till bil eller körkort. Jag har nog heller aldrig använt cykeln som transport medel i den bemärkelsen. Däremot så har vi cyklat tillsammans mycket till olika platser och träningar men då är det på barnens egna val. Bra när barnen själva kan cykla i samhället. Viktigt att förstå och lära sig trafikregler och stopp och stanna osv

  Gilla

 4. Jag har aldrig transporterat mina barn på cykel men har sett många som använder vagnar på cyklarna. Det är som små vagnar som barnen sitter i. Kramis

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s