Han är galet söt min gubbe

Har ni fått sämre hörsel eller syn genom åren?

Hur upplever ni det, får ni sämre syn genom åren? Jag har inte fått det än, men (fniss) BQ har fått börja med läsglasögon, han är så söt. Tror dock inte han gillar det lika mycket som jag tycker det är sött. Jag däremot tycker jag börjar få sämre hörsel, vet inte. Jag har ju konstant problem med mina öroneksem som kommer och går och det leder till vaxproppar hela tiden. Jag tror snarare det är det, men det är drygt. BQ t ex pratar ganska tyst så får säga VA! till honom så ofta. Det är något enerverande, tycker nog han också.

När du kommer upp i 40-45-årsåldern börjar din syn förändras så att du ser sämre på nära håll. Det kallas presbyopi eller ålderssynthet (Tack ska du ha, åldern är inte bara en skönhet) – Synen efter 40 år – Specsavers.

Jag kan dock inte sluta fnissa då BQ håller på just för att han är besvärad av det. Fast han bryr sig nog inte så mycket, men kan inte annat än skratta då han försöker läsa något och det inte går och han håller tidningar, kartonger, mobil och sådant längre och längre ifrån sig.

9 reaktioner till “Han är galet söt min gubbe

 1. Ja det där med att åldras har sina för-och nackdelar…. armarna borde vara längre, och det blir allt längre ner till golvet och volymen höjd på alla produkter 😂 men tur att det finns hjälpmedel som läsglasögon och som gör att våra kärestor blir så söta❤️❤️❤️

  Gilla

 2. Haha, ja, det kommer med åldern.
  Jag har alltid varit närsynt, nu plötsligt måste jag ha progressiva glasögon.
  Trodde inte det var så illa, så jag tog inte progressiva linser, men himmel, jag kan knappt se på mobilen på armlängds avstånd!

  Gilla

 3. Jag har ett brytningsfel, men det hade jag innan jag blev gammal. Erik har dålig hörsel, men han har också eksem eller mjäll eller nåt i öronen och får ständigt använda revaxör mot proppar. Så tror det är det!

  Gilla

 4. Jag tycker också att det är gulligt med glasögon och om några år får man se vad som händer. 😀 Kramis

  Gilla

 5. Här är det progressiva glas som gäller, bara att ”tugga i sig” att det förändras med åren.
  Ser i stort sett ingen text eller några skyltar utan glasögonen på mig numera.

  Finns många snygga bågar idag att välja bland som tur väl är , även i solglasögon där jag med har styrka på glasen.

  Gilla

 6. haha jag är ju snart 50 år och har alltid varit närsynt men nu får jag hålla allt på lååångt avstånd så irreterande haha,kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s