Glöm inte bort dig själv

Lite hjärnspöken som besvärar mig – Stress.

Det har varit svårt att plugga dessa två dagar. Just nu har jag lite hjärnspöken som spökar med mig av olika anledningar. Dels är det ju stor del av det som hände pappa, man vart ju jätterädd då – Ville inte sluta krama moffa. Nu mår ju han som tur var mycket bättre, men chocken har ej lagt sig. Sedan är det annat också som gör att ångesten gjort sig påmind på mig nu sedan helgen, så jag är lite off eller vad man säger. Är lite för mycket fokus på att jag ska vara den ”starka” i familjen hela tiden bara för jag är den som är ”rappast” eller vad man ska kalla det. Jag är den som säger som jag tycker om känner och lindar inte in det i bomull. Dock innebär inte det att jag är ”STARK” för det.

Här kan ni läsa kroppsliga signaler kring stress – Stressmottagningen.

Ta vara på egentiden och låt dig unna dig den.

Egentiden är så viktigt och du ska också låta dig få ha den också. Man får alltid dåligt samvete mot något eller någon. Det kan man dock inte ha för du måste sätta din egen hälsa främst. Den är det viktiga dessa gånger.

När du är själv blir det lättare att tänka på varför du gör saker och ting och inte bara fokusera på att få dem gjorda. Med mer egentid kan du bli bättre på att skapa specifika mål och definiera dina syften utan att bli påverkad eller känna dig styrd av andra”.

”Att våga vara själv och känna att du är bekväm med det och klarar av att göra saker och ting på egen hand stärker självförtroendet och ökar självkänslan. Gemenskap är en sak, men att ständigt omge sig med andra människor kan gå till överdrift. Det bottnar i en rädsla för att bli ensam utan dem. Det bottnar också i en rädsla för att konfrontera tankar och känslor som du helst vill blunda för istället för att ta itu med. Våga rannsaka dig själv och sina brister, problem och behov. Att lära sig vara själv och klara saker på egen hand lär dig att minska beroendet av andra människor och deras bekräftelse. Du kommer att upptäcka att dina egna krafter, talanger och värderingar räcker långt.”

/ Smartareliv.se – 5 orsaker till varför egentid är bra

En lugn låt som får mig lugn

5 reaktioner till “Glöm inte bort dig själv

  1. Jag hoppas att dessa hjärnspöken flyttar ifrån dig snart. Ibland behöver man få falla trots att man är den starkaste i familjen. Ingen klarar av att vara stark hela tiden. Vad skönt att höra att din pappa mår bättre

    Gilla

  2. Hjärnspöken är inte att leka med. Lever själv med mina hjärnspöken och ångesten kan ibland gå till överdrift. Hoppas att stressen kring allt som hänt och att ångesten snart lägger sig 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s