Unna dig själv den tid du kan

Du har någon tid för egentid varje dag

Stress är något som ökar och det för med sig väldigt mycket mer än man tror. Stress kan vara första tecken ex på spänningshuvudvärk. Det brukar vara ett tydligt tecken för mig. Ibland när man haft mycket och inte tänkt så mycket utan bara följt med på stressvågen man hamnat i så säger kroppen tillslut ifrån. På mig märks det i första skede med spänningshuvudvärk, stel nacke och rygg. När man inte lyssnat på dessa signaler leder det tillslut till ångest och obehagskänsla i kroppen som blir till en ond cirkel.

Vad kan man göra åt det då?

Vi behöver stanna upp och unna oss själva en egentid varje dag där vi tar oss bort från det jobbiga. För mig är det exempelvis min promenad hem igen från tösens skola när jag lämnat henne, den är ungefär 20min. Starten från klockan ringer på morgonen och jag ska få tösen till skolan brukar vara ganska utstakade så där hinner man inte stressa ner utan det är rutinfast och det fungerar alltid, men man kan inte tänka på någon harmoni då. Där har jag en viktig start på dagen som ger mig energi till att orka fokusera på studierna.

Naturen stärker även immunförsvaret.

Stress är inte bra och därför är det så viktigt att lyssna på sin kropp. Har du tydliga tecken på stress – Kroppsliga signaler på stress

4 reaktioner till “Unna dig själv den tid du kan

  1. Just för att förhindra stress så är det viktigt med rutiner som fungerar. Vet man att planeringen flyter på och att man planerar in lite extra tid för oförutsedda händelser så hamnar man sällan i stressfällan. Men det krävs övning att få till den där stressfria vardagen! 🤗🥰

    Gilla

  2. Stress är inte alls bra och för mig blir det också spänningshuvudvärk som kan leda till migrän. Migrän får jag om jag har varit stressad en längre tid 🙂

    Gilla

  3. O, ja jag har jättemycket stressignaler huvudvärk, ångest, oroskänsla och jag vet att jag egentligen innerst skulle sjukskriva mig… men jag gör inte det för jag vet att jag sätter kollegorna i en dum sits… Jag har en gång blivit utbränd, 8 år sedan så jag känner igen signalerna…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s