Inte kan man klaga direkt

Tror ni att det är vackert här eller? Hur underbart som helst. Vädret är inte helt med oss idag, men imorgon ska det vara sol. Ser ni inte hur vackert det ligger?, helt magiskt. Nu ska vi gå in och bada bubbelpool och pool en stund, ni avundas inte va?

Hotellets Historia

Dalecarlia Hotel & Spa hette ursprungligen Tällgården och byggdes 1910 av professor Gösta Mittag-Leffler, efter ritningar av den norskfödde arkitekten Güttler. Huset uppfördes av oflottat timmer. 1944 såldes Tällgården till Hugo Malmborg som gjorde om Tällgården till hotell. Solleröstugan från Gustaf Wasas tid, som tidigare varit en fristående byggnad, byggdes ihop med huvudbyggnaden. 1989 köptes Dalecarlia av byggmästare Göran Lövgren som genast startade ett omfattande till- och ombyggnadsprojekt. 58 nya rum, ny reception samt nya konferenslokaler byggdes ihop med den gamla byggnaden

2018 blev hotellet ett Premier Collection by Best Western.

Vi kommer nog efter badandet åka till Moskogen i Leksand och införtära lunchen. BQ tycker det ska bli kul att visa oss, för här brukade han luncha emellanåt med sina arbetskamrater då han jobbade i Leksand. Det ser också väldigt trivsamt ut. Väldigt sådär ”dalalikt” som typ kurbits – / Bild lånad från Moskogens webbsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s