Vem ska man ta tiden ifrån?

Är du tidsoptimist? eller är du alltid i god tid?

Detta med att hålla i tiden är ett gissel i sig. Jag är nog tidsoptimisten som kommer precis plus minus noll – Här kan ni se Å T T A tecken som gör att du förstår att du är tidsoptimist. Jag brukar få fila och göra sms emellanåt att ” jag är på väg, kommer snart” I många fall handlar det om bussen också, den är ju aldrig i tid heller. Man måste planera in allt så att det är tajmat in i minsta detalj. Krångel med kläder, Bellis eller buss får inte räknas in för mycket i tidsoptimisten för då kommer vi på tok försent. Här ovan ser ni från i morse då jag, tösen och Enzo åkte buss till tösens skola. Vi skulle vara på fritis kl 9. Bussen går 08:54 och det ska göra att vi kommer prick 9 typ till skolan. Men det funkar aldrig för bussen segar alltid och vi måste gå en 3 min väg innan vi är framme vid skolan. Bussen innan går 30 min innan, kanske man ska börja ta den för att kunna komma till kl 09 då som exempel. Vi var på fritis idag kl 09:11.

Är det bättre att vara för tidigt då?

Vad är bäst då?, vara för tidigt? Det beror ju på sammanhanget och hur tidig man är. Vi har vänner som kan komma 14:15 – 14:30 då vi ska ses kl 15, är det bättre då? De tar ju av min tid då också och jag får då stressa fastän jag egentligen inte är sen. När man ska träffa sådana vänner så ska man säga till dem 45-30 min senare än man säger till alla andra, för då kommer de som alla andra. Skulle de av förmodan komma rätt tid kan det ju då bli ett gissel. Minns då vi skulle ha kalas en gång så kom de en timma tidigare och då hade jag precis gått ur duschen och vi höll för fullt på med att duka fram. Det är faktiskt inte ok, då är man faktiskt i vägen. Då får man antingen vara med och hjälpa till eller gå och komma tillbaka senare.

Nu är frågan till er, är något bättre än det andra?

Vilket föredrar ni, vara som jag precis i tid eller plus minus noll på tiderna. Eller som andra kan vara att man är väldigt tidig och istället motarbetar och själ varandras tider på olika vis. Såklart är det bästa att vara 10 – 5 min innan man ska så man är på plats. Det är såklart mest logiskt, det förstår vi väl alla.

FÖLJ MIG VIA BLOGLOVINHÄR

(Tråkigt nog har jag fått börja om då min andra bloglovin kraschade,

234 följare gick upp i rök, måste därför jobba er tillbaka).

7 reaktioner till “Vem ska man ta tiden ifrån?

 1. Jag menar absolut inget illa mot enstaka personer, som dig eller mina släktingar till exempel, men det ÄR tusen gånger bättre att vara i tid än att vara 11 minuter sen och jag skulle ALLA GÅNGER ta en 30 minuter tidigare buss. Att komma tidigt är OK. Att komma sent är inte OK. Skulle aldrig säga det till människorna, men nu när du liks frågar 😉

  Gilla

 2. Personligen är jag tidsperfektionist, jag måste komma i tid. Allting är tajmat och klart liksom, innan jag lägger mig måste varje sak vara på sin plats så jag hittar det i rätt ordning på morgonen. Inget får avvika från rutinen. 🙂

  Gilla

 3. Man ska alltid vara i tid eller lite tidig tycker jag, jag är alltid tidig (men absolut inte för kalas och sånt, då ska man komma på utsatt tid). Tycker inte att det är okej att komma sent, tro att man kan slösa med någon annans tid liksom… hade alltid klasskompisar och kollegor som kom 08:10 fast att man börjar åtta och det stör så otroligt mycket för alla andra som är i tid 😉

  Gilla

 4. Beror på , till buss eller viktigt möte vill jag komma lite tidigt så jag hinner ”vara ner ”. Är jag bortbjuden kommer jag då jag är bjuden.

  Har dock aldrig tänkt att någon ”tar min tid” om de kommer för tidigt eller sent.

  Gilla

 5. Jag är en tidsrealist och kommer i princip alltid på utsatt tid oavsett om det är till jobbet, till träffar med vänner eller andra. Min tid är viktigare än att jag ska behöva stå och vänta på någon för att jag är för tidig och eftersom jag själv stör mig på människor som inte passar tider så ser jag till att vara i tid. Om någon kommer för tidigt till en träff så stressar jag inte för det utan de får skylla sig själva om de inte har något bättre för sig än att bara stå och vänta. Jag kan bli riktigt irriterad om någon inte respekterar mitt värde av min tid och låter mig stå och vänta. Om det finns en anledning till att man är sen är ju en sak, men då ska man höra av sig så snart man vet att man blir sen, men de där som nonchalant dyker på en kvart efter utsatt tid tröttnar jag rätt snabbt på att umgås med. I min värld innebär att passa en tid att visa respekt för den man ska träffa. Om jag bjuder hem gäster kl 15 så innebär det kl 15 och inte en minut innan! Hatar verkligen när folk kommer för tidigt! Blir lika irriterad på folk som kommer för sent också så maten hinner kallna typ… Mina förra svärföräldrar hade inställningen att ”fint folk kommer sent” så de satte i system att komma 30 minuter efter utsatt tid oavsett om vi skulle äta eller fika. Det slutade med att jag alltid lurade dem så jag sa kl 15 till mina föräldrar och kl 14:30 till mina svärföräldrar! Snacka om att de blev förvånade över att mina föräldrar var lika ”sena” som dem!!! 😂 Kram 💖

  Gilla

 6. För mig är punktlighet en dygd. Jag är alltid 🙀i god tid. Tyvärr är Kärleken en tidsoptimist vilket gör att när vi båda ska iväg till samma sak blir vi oftast sena. Jag minns en gång för länge sedan vi skulle på middag för första gången hos nyfunna vänner,
  Med två mindre barn, andra sida av staden gjorde vi oss redo och var på plats i rätt tid. När vi ringde på öppnades dörren av mannen i familjen med dammsugaren i högsta hugg, kommer ni nu? Oj vad jag skämdes. Vi lärde oss när vi skulle träffas hemma hos oss av si alltid 45 minuter tidigare och motsatsen när vi skulle till dom.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s