Har jag fått coronaviruset?

Ska vi tro på att det kan ha kommit hit?

Bellis och jag nyser lite och jag är lite åt det matta hållet, hmm?! SÅKLART INTE, möjligtvis en snorkråka som vill ut kanske?! Alltså media har blossat upp detta med Coronaviruset så stort att det faktiskt börjar bli fånigt nu? Antar att det är för att människor ska ta hänsyn och hålla sig hemma om de misstänker de fått viruset och då i kombination varit ute och rest i det landet – Det här vet vi om Coronaviruset

Det vi verkar glömma är att vanliga säsongsinfluensan går nu och den klassas som ”farligare” för oss än Coronaviruset då folk i Sverige dör mer av den. Det är därför ett större hot och något man istället ska tänka på och hålla sig frisk och se till att inte nonchalera. Dock är ju säsongsinfluensan något för oss som inte är i riskgrupper bara att vänta ut och bli frisk ifrån.

Skulle säsongsinfluensan vara som en enkel förkylning?

För 3 år sedan så däckade både jag, BQ och Bellis i det och det var jättejobbigt. Vi var alla tre jättesjuka i jättehög feber och så hård hosta att man nästan trodde man fått lunginflammation. Det var jättejobbigt att se lilla 3 åriga Bellis så sjuk. Vi låg däckade i T R E hela veckor. Efter två veckor så hade vi inte blivit ett dugg bättre. BQ var upp till vårdcentralen vid 3 tillfällen innan de behagade skriva ut hostmedicin då de ansåg att det var virus som inte går bota utan ska gå över av sig själv. Vi fick ordination vila och läkaren skrev ut intyg på att sjukskriva oss.

Skärp er nu med allt detta nötande och gnötande

Därför tycker jag SKÄRP er nu, det blir megadrygt faktiskt med allt media stressar upp oss och att vi tror att vi är smittade. Ta istället säsongsinfluensan på allvar, den är jobbig nog. Ser man till den då, så rider vi ut den med vi oroar oss ju aldrig för den? Nog vet vi bättre än såhär att det kommer lägga sig detta med? Minns ni inte uppsjåset med svininfluensan och fågelinfluensan? Dem pratar dem ju inte om längre, men dem skrämde ju också upp oss så mycket att man knappt vågade gå utanför dörren.

Det är fortfarande infekterat i de land som det uppmärksammas och som smittan finns i. Men tänk er då till ytan hur stort är KINA då? Alltså det motsvarar säkert som 20 skulle insjuknat här kanske! Tänker man till lite så sjåsas det upp något oerhört. Sedan visst visst det sprids snabbt och det är en otäck influensa. Men media blossar ju upp det som jorden skulle gå under ungefär.

Låg risk för smittospridning i Sverige

Folkhälsomyndigheten bedömer nu risken för allmän smittspridning av det nya coronaviruset i Sverige som låg, den näst lägsta nivån på en 5-gradig skala. Tidigare bedömdes risken vara mycket låg. Samtidigt bedömer myndigheten nu att risken för att upptäcka fall av covid-19 i Sverige är hög, den näst högsta nivån. Även om nya enstaka fall upptäcks här är det inte samma sak som att smittspridning pågår i landet.

/Uppdaterades 2020-02-25

17 reaktioner till “Har jag fått coronaviruset?

 1. Visst är det uppblåst, har man vart i kina och blir dålig hemma ja så kan man ju misstänka det. men tror vi är rätt skyddade som läget är nu. jag vet en man som är drabbad som var på fartyget som satts i karantän – hans fru var ej smittad hon fick lämna fartyget men inte han.

  Gilla

 2. Jag var väldigt orolig när det väl började pratas om Corona viruset men nu känns det mer avlägset. Får hoppas det försvinner snart så alla ian lugna sig.

  Gilla

 3. Håller helt klart med dig och allt har verkligen blivit överdrivet. Förkylningar kommer vi ändå aldrig undan ifrån. Kramis

  Gilla

 4. Ja det är mkt Corona nu och man blir ju uppskrämd folk reser nog mindre nu, min syster skulle in i Sydafrika och hon var livrädd att hon skulle ha lite feber eftersom hon sent nog vaccinerade sig mot hepatit A och B för där släpper de inte in folk med feber men tack att hon klarade sig haha .media vill väl skrämma upp folk ännu mer. Såklart det ska tas på allvar men så sant som du skriver ,kramar o fin dag

  Gilla

 5. Du tänker nog på den andra i Jönköping som testades och det var falsklarm.

  Sen tänker jag att kommer det så kommer det. Inget man kan gå och tänka på.

  Gilla

 6. Håller med om att det lätt blir hysteri, dock ska man ändå ta det på allvar.
  Man väljer ju om man vill läsa eller inte tänker jag.
  Jönköping var inte falsklarm förresten, hon låg inne ett tag med bekräftat….

  Gilla

 7. Håller med om att paniken är lite löjlig, media gör verkligen allting värre. Dock ska man ju ta alla smittor på allvar men det finns ju en gräns. Men nu har ju faktiskt dödsantalet i corona överstigit en vanlig influensa (i procent alltså). Men jag tror att vi i Sverige är ganska safe ändå.

  Gilla

 8. Håller med dig. Det som däremot är lite allvarligare med corona är att det inte finns något vaccin än. Tänk svininfluensan. Där dog de som vanligtvis brukar klara sig. Men jag är rätt lugn i det, medans min man som alltid är lugn är riktigt orolig

  Gilla

 9. Det får vi verkligen hoppas att du/ni inte har! Så svårt att veta vad man ska tro om det där viruset egentligen. SKa man vara orolig eller inte? Jag är inte så orolig för egen del, men lite halvt för min dotter på 10 mån – skulle hon klara av att bli smittad när hon är så liten?

  Gilla

 10. Håller med det går till överdrift.
  Bättre som du säger vara oroliga för de som går i Sverige i stället. Den drabbar fler ❤️

  Gilla

 11. Nyhetsstoff du vet… Mira är helt i panik och full med ångest över det skit viruset. Det känns som att det kommer om det kommer och inget att göra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s