Blev lite syrak på bussen

Tappade humöret lite på bussen.

Idag då Enzo och jag varit på en långpromenad så hämtade vi sedan Bellis. När vi kom på bussen så var det en kvinna med sitt barn som stod precis innanför dörrarna där. Barnet vart vettskrämd då hon såg Enzo. Hon började gallskrika och mamman såg superarg ut på mig. Enzo gjorde inget som helst antydan att närmat sig barnet. Jag hade kort koppel och höll honom intill mig. Han la sig direkt vid mig och Bellis och låg blixt stilla hela tiden.

Du får ta med hund, katt eller annat husdjur som inte är till besvär eller farligt för andra resenärer. Det kostar ingenting. Du som reser med sällskapsdjur ska sätta dig så långt bak i bussen som möjligt för att underlätta för de som är allergiska. Detta gäller dock inte ledarhund som kan få sitta var som helst i bussen / Dalatrafik.se

Fick arga blicken av flera resenärer och även av mamman

Vi satt stilla helt, jag höll fast Enzo som var coollugn mellan mina ben där vi satt, ja ni ser ju ovan (bildbevis) hur lugnt han satt. När andra resenärer gick av bussen som inte ens kände mamman och barnet så blängde de jättemycket på främst ENZO?! Han gjorde ju inget!!!!. Han i sin tur vart istället jätteskamsen och såg jättedeppig ut. En kvinna som satt snett bakom oss böjde sig mot mig och sa att – hunden skrämde flickan! – Ja jo jo jag vet svarade jag då, hon i sin tur har gjort honom skärrad!. Jag kan inte rå för att flickan blir så rädd av att bara se en hund. Man undrar ju genast varför då? har en hund skrämt henne? Eller är hon intalad att hundar är farliga? Det är ju jättetråkigt i så fall. När vi sedan stannade vid busstationen så var det faktiskt flera som blängde på mig och Enzo. De hade då inte sett händelseförloppet och antog att Enzo gjort något eller att jag var en slapp hundägare.

Ohyfs och döma en utan fakta.

När vi skulle gå ut sedan var det en tonårstjej som fjantade sig och hoppade åt sidan och sa – AHHH!!!, den farliga hunden ungefär. Då gick Bellis fram och sa bestämt – Du han är faktiskt inte farlig!. Hoppas att hon skämdes rejält över att en 10 år yngre flicka sa så till henne, Bellis har ju mer förstånd än all andra hade inne på bussen. Hur hade ni reagerat i detta läge. Jag behärskade mig, men egentligen vart jag superarg för det är ohyfs. Visst kan förstå mamman (hon har man väl mest förståelse för, antar att hon också vart rädd) att hon reagerade, men man kan inte bli så sne på någon för att vi går på en buss, det är faktiskt inte OK!! Överreagerar jag, eller tycker ni att jag borde sagt ifrån mer?

På tal om något roligare, på lördag tänkte jag gå göra om mina naglar om de har drop-in tid, det är dags nu! / Spännande att se vad jag bestämmer mig för denna gången, har liten idé.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

22 reaktioner till “Blev lite syrak på bussen

 1. Usch vilken trist upplevelse! Och säkert stressigt för Enzo också då han säkert kände av din stress av allt, även om han höll sig lugn. Tyvärr är det ju ofta så att om ett barn är lite rädd för hundar så brukar ofta föräldrarna förstärka rädslan istället för att visa att det inte är någon fara…

  Gilla

 2. Men ååh, så typiskt svenskt också att bara gå och blänga istället för att faktiskt fråga om den är okej eller inte att ha med hundar på bussen amman nu tycker det är så jobbigt. Och så hade de fått ett svar på det… Uscha

  Gilla

 3. Klart du inte överreagerar gumman..folk har så mycket fördommar om ens hundar. Mötte en gammal dam och hennes gubbe i Malmberget en gång då jag var ute med Meja..de trodde inte på mig då jag sa att Meja var en renrasig chihuahua, de trodde helt ärligt talat att jag ljög..för chihuahuan ska skälla bjäbba och bita en..tyå etriga..wtf liksom, då kände jag att jag blev lite provocerad för ALLA chihuahor är inte så..

  Gilla

 4. Jag tycker absolut inte att du överreagerar. Att människor kan vara hundrädda får man ju ha i åtanke, men varken du eller Enzo gjorde ju någonting som helst för att inte respektera det. Förstår att du blev irriterad.

  Gilla

 5. men nja möjligen att mamman blev lite för dottern va rädd men man Får ha djur och hade han skällt eller mera velat hälsa o allt men nä ja tycker det va dumt av henne

  Gilla

 6. Åh så störande! Jag hade då inte kunnat vara tyst och hade istället blängt ut dem och sagt ett och annat. Det är verkligen ohyfsat! Jag känner igen det där. Jag var ute bland grannarna här i mitt område för att gå en promenad med min älskade hund. Han har mycket energi och älskade människor. Han tyckte det var jättekul att se en människa och ville mer än gärna hälsa. Och sedan hade han mycket energi och ville mer än gärna dra mig framåt för att se vad för spännande som händer bakom kröken och så vidare. Jag hade full kontroll på min hund men grannarna ansåg honom farlig. Det syntes när dem blängde ned oss när vi kom gående eller demostrativt tog upp sitt barn, stirrade ut oss och gick in. Det kändes inte alls roligt och ibland sade jag åt på skarpen eftersom min hund ALDRIG hade gjort något som skulle få dem att bli sådär. Blir så jäkla sur på vissa människor som inte alls har kunskap.. :/

  Gilla

 7. Jag tror att mamman var rädd för hundar och tyvärr har överfört den rädslan på sin dotter. Ett vanligt fenomen. Men det ger en inte rätten att titta surt och än mindre begriper jag varför övriga passagerare gjorde det.

  Gilla

 8. Jag blir så trött på folk! Jag kan förstå mammans reaktion men det betyder inte att någon, varken hon eller någon annan ska blänga på en hund som inte gjort något.
  Jag är inte säker på att jag kunde hållit tyst.

  Gilla

 9. Tramsigt av dem… om man är så rädd kan man ju knappast åka kollektivt. svårt att veta hur du skulle agerat utan att bli ännu mer utstirrad…jag tycker att mamman borde bett om ursäkt och förklarat att hennes barn var rädd. Enzo skötte sig uppenbarligen föredömligt, liksom Bellis.

  Gilla

 10. Jag kan köpa att det finns hundrädda vuxna människor och barn. Men bara för att man är hundrädd så har man ingen rätt till att bete sig hur som helst. Jag hade nog inte kunna hålla min mun stängd om detta hände mig

  Gilla

 11. Jag hade nog minsann vänt mig om och sagt till de människor som blängde. Frågat vad f de blänger på 🙄 tråkigt med människor som dömer utan anledning 🙄🙄🙄 så fin han är och duktig bellis är som står upp för honom 😍

  Gilla

 12. Jag är själv rädd för hundar ( utan någon anledning egentligen ) så jag har ganska mycket respekt för dom. Tyvärr. Men tycker det är knasigt att gå på när hunden inte hade gjort något. Hade varit värre ifall du inte hade haft pli på honom.

  Gilla

 13. Så märkligt att folk som inte vet vad som hände ska klänga eller titta snett… Klart att man som liten kan bli rädd men ni gjorde ju allt som ni kunde, hunden låg lungt & stilla mellan er!

  Gilla

 14. Nej, vad tråkig upplevelse! Förstås vet man ju sällan vad som ligger bakom andra människors beteende, kanske var de rädda för stora hundar överlag eller så har de varit med om något särskilt. Jag vet ärligt inte hur jag skulle reagerat, men kanske jag nog skulle ha sagt något. Enzo ser ju inte ut som en sån där typisk hund att vara rädd för. Men det är ju så svårt att veta förstås när man själv är van kring hundar och tänker på ett lite annorlunda sätt.

  Gilla

 15. Alltså människor 😕. Din hund gjorde ju ingenting. Under hela tiden på bussen. Men troliga är väl att barnet blev rädd. I och med det så blev mamman rädd. Men alla andra måste väl inte bry sig.
  Klok dotter du har 😃. Kram❣️

  Gilla

 16. Barnet ifråga har kanske varit med om något väldigt traumatiskt gällande hundar. Därav skräcken.
  Jag förstår att du känner att du har världens snällaste hund.
  Men du måste ju också förstå att vi runtomkring inte vet det. Det finns många hundrädda människor…

  Gilla

 17. Förstår dig helt och hållet men en fråga va flickan inte svensk för vissa som kommer i från ett annat land är rädd för hundar, min man tex han kommer från Libanon han är skit rädd för hundar för hundarna där är inte som våra hundar dom går på gatan och skäller och morrar .

  Men jag skulle nog säga som Bella för om hunden inte gör något så behöver man inte ge arga blickar

  Gilla

 18. Förstår dig helt och fullt! Jag hade med reagerat som du men säkert varit lika tyst …tyvärr….
  Heja Bellis! 😊

  Märker det med ibland att en del verkligen blänger och man märker att de absolut inte tycker om hundar och då har jag världens lugnaste och trygga hund som inte bryr sig om någon/något annat än sin matte ..😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.