Spahelg och bebisplaner?

Spa bokat och familjetid tillsammans.

Ja nog vore det härligt med spaweekend bara BQ och jag, så underbart. Dock blir det inte så denna gången, vi ska åka tillsammans med Bellis. Vi ska åka till Dalercalia hotel & spa en natt tillsammans för att sedan göra någon aktivitet dagen efter då vi checkat ut. Det är sportlov och då gör man saker tmed barnen anser jag. Det som är bra är att hon älskar sådant, vi har bott på hotell förut med henne. Hon gillar det då man äter hotellfrukost, klär upp sig för att gå äta middag osv. Vi har även i priset bokat in hotellets spa så vi har tillgång till bastun och poolerna.

Vad gör ni tillsammans på er sportlovsvecka? Har ni haft sportlov, eller får nu nu f.r.o.m imorgon? Jag har två fulla pluggdagar nu först mån, tis, samt måste även fortsätta på onsdag.

Man blir allt bebissugen och varför annorlunda med andra barnet?

Idag har vi varit hem till våra fina vänner Gabbe och Stefan som fått sitt andra barn, lilla Ebba. Lovisa har blivit storasyster. En toppentrevlig förmiddag med gofika och massa gos med katt (hmm min allergi utsätts) och bebismys. Töserna lekte så fint, en perfekt förmiddag med andra ord. Många säger ju att det blir helt annorlunda då man fick andra barnet, håller ni med? Fick ni tid att noja på samma vis som man gjorde med första barnet? – Varför är föräldraskapet så annorlunda med andra barnet?

Vad tyckte ni var annorlunda ?

8 reaktioner till “Spahelg och bebisplaner?

 1. Märker knappt av sportlovet längre eftersom båda barnen är stora nu. Vi har bara 18 månader mellan barnen men när andra barnet kom var man mycket tryggare och kunde njuta mer utan att vara nervös över att göra rätt eller göra fel, man kände igen så mycket från första barnet….sen var det väldigt skönt att vi hade dem tätt för de har alltid varit väldigt tighta och funnits där för varandra i skolan och så.

  Gilla

 2. Vad mysigt med en lite trip och att bo på hotell 🙂 det är ju riktigt lyxigt! Här är sportlovet över nu, men jag har jobbat som vanligt… dock har det varit några färre barn vilket alltid är skönt 🙂

  Gilla

 3. Yngsta sonen är ju 17 år, så det blir inget sportlov här. Jag vet att när jag fick mitt första barn så var jag så angelägen om att vara en bra mamma, att jag skulle göra allt som förväntades av mig. Tror det gick lite över styr med att ha jätteordning hemma, ta promenader, gå till öppna förskolan och allt annat, men jag tänkte inte så mycket på det förrän jag fick mitt andra barn redan 14 månader senare. Han fick dessutom problem i samband med förlossningen så vi hamnade på barnavdelningen och blev inlagda först. Jag insåg att det viktigaste var att visa barnen sin kärlek och se till att de var hela och rena och fick mat i magen. Vi gjorde massor av roliga utflykter till lekplatser och så, men det där med att ha det perfekta hemmet sattes lite åt sidan. Det kunde jag ta igen när barnen blev större. Jag har ju fyra barn som är födda 1995, 1996, 1997 och 2002 så det var intensiva år, men jag ångrar det inte en enda sekund! Kram 💖

  Gilla

 4. Inge sportlov för mig de blir jobb jobb jobb hahah 😉 Men kul ändå för snart är de över på mitt gamla jobb och jag börjar snart på mitt nya 😀 Kram fina du!!

  Gilla

 5. Vi har varit mycket i Tällberg. Andra barnet går mer på rutin. Första barnet är alltid första barnet oavsett i vilken ålder man får sitt barn. Andra och tredje barnet inget att oroa sig för, allt löser sig.

  Gilla

 6. Oj så trevligt med spa och mys 🙂 Det förtjänar ni. Jag gillar att spa:a (är det ens ett verb???) om man gör det i korta etapper. Är lite rastlös 🙂

  sv: Det hoppas jag också, tack så mycket 🙂 och verkligen supermysigt att spela skivor 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s