Låt mina tuttar vara i fred

Händer det igen kommer vi kontakta rektorn.

BQ och jag pratade om detta igår om det som hände med Bellis stackars lilla bröstvårta – Nypt så bröstvårtan är röd. Jag har i alla fall tänkt prata med fritisfröknarna idag då jag hämtar. Dom hade gått hem då jag hämtade igår, det var bara kvällspersonalen kvar och dem hade inte koll på det. Man funderar ju på pojkens beteende också, barn är barn och de gör saker. Barn är uppkäftiga och kan bete sig illa. Det kan även Bellis göra, hon kan vara kaksig. Hon är en stark karaktär, ingen trampar på henne. Det jag tror, men jag kan inte veta exakt hur hon beter sig på skolan, men misstänker att det värsta hon gör är att knuffas. BQ och jag sa att om det händer igen kommer vi prata med rektorn, nu blir det fröknarna idag. Det man undrar över är ju om han vågar släppa loss för ingen vuxen var där, eller om han blir nypt hemma om han är olydig,? jag har tagit upp en grej förut med fröknarna där jag poängterat att en tjej på fritis petat hårt med en penna i huvudet på Bellis, till svar fick jag att – barn är barn det händer grejer!

En glad tös med nya jackan idag

I morse strök jag över bröstvårtan utan att påminna henne för att se om hon hade ont och det verkar ej så. Det hade även lagt sig, så hoppas att hon får vara i fred från den pojken eller andra som vill göra illa henne. Om det hänt något idag med då jag hämtar så blir jag nog arg faktiskt, då kan jag inte acceptera mer. Imorse var hon tokglad över att se sin bästa kompis, de kramades och myste massor, så fina med varandra. Det kändes skönt i mammahjärtat då jag gick. Dock var hon jätteledsen då jag gick idag så ena fröken fick trösta och ta hand om henne för hon ville ej släppa mig. Det beror ju såklart på det som hände igår.

Barn har rätt till skydd mot kroppslig bestraffning

Slutsatsen av det hela: Vi kommer inte acceptera att det händer en gång till då kommer vi anmäla det till rektorn. Händer det även en gång till av förmodan med samma barn då kommer jag ha än mer anledning att gå till rektorn. Jag är medveten att min tös kan hon också, hon är en tuffing. Man tar absolut inte i så hårt man kan för att verkligen göra illa någon för någon kastat eller knuffat omkull någons ryggsäck. Bellis berättade att han tagit i så hårt att han krampat ihop käkarna. Vill även poängtera att Bellis har bästaste fröknar och fritisfröknar hon kan ha. De kan omöjligt vara överallt och se allting. Tror också dem förklarade för pojken igår att Bellis vart jätteledsen att man ej gör så. Det enda jag reagerar på just mot fröknarna är att de inte sa det till mig igår att han gjort illa henne. Bellis hade ju faktiskt märke och rivsår och det ska man väl få reda på eller?

Hur känner ni kring sådant här om det hade hänt ert barn, syskonbarn, syskon osv? Kan ni behärska er sådana gånger?

Bara läsa förskolans läroplan, där står vad personal ska göra och agera!

5 reaktioner till “Låt mina tuttar vara i fred

  • Jag tycker att det är märkligt att ingen av hennes läraren berättade detta för dig. Jag hade blivit tokig om detta kom fram av mitt egna barn. Kan det vara så att denna pojken kanske inte har det så lät själv hemma och inte vet hur man ska bete sig?

    Gilla

  • Så tråkigt för Bellis 😕Å så fullt av personalen att inget säga igår. Hoppas, hoppas att inget mer händer 🙏🏻 Å att pojken fick en rejäl tillsägning 😠 Kram❣️

    Gilla

  • Säger som jag skrev till dig. Prata med pedagogerna så får de ta i det och så får ni en bild av hur situationen kanske var eller luska i vad som händer i klassen. Blir det ingen bättring utan det ff kommer vara besvärligt mellan Bellis och det barnet gå till rektorn

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s