Vad är man värd, vår är cykel

Hur mycket är rimligt att lägga på sig själv varje månad?

Jag lägger mycket pengar på mitt hår varje år, då jag är väldigt noga med det och dessutom blir man fräschare. Det kommer jag aldrig sluta med, har man väl börjat med det kan man inte sluta, inte sant? När det gäller hår är det inte bara frisörtiden. Det är även schampoo, sprayer och sådana produkter med, för jag köper endast sådant hos frisören. VILKA PRODUKTER ANVÄNDER NI? Jag använder Maria Nila, de funger toppenbra på mig och behåller färgen och jag får inte fett hår som jag hade problem med innan.

Maria Nila Soft, detta paket brukar jag köpa Maria Nila Duo Soft, ibland använder jag True Soft Argan Oil. Dock blir det inte så mycket numera då jag är kortklippt. Det var innan för torra partier då jag hade längre hår. Numera klipper frisören bort det torra för var gång.

Fixa ögonbryn, färga ögonfransar & fixa naglar.

Jag har också varit sugen att förlänga ögonfransar, eller färga och fixa ögonbryn på salong. Dock har BQ sagt lite stopp till det, samt även jag själv. Jag fixar ju även numera naglarna och sammanlagt för allt skulle det bli för mycket varje månad att lägga på enbart mig. Jag har valt bort att förlänga/täta ögonfransar just för att jag redan har långa och dem är redan av bra kvalité. Nog skulle det vara skönt att få dem fixade så man slapp sminka dem varje dag. För ja!! jag sminkar mig varje dag, känner mig naken annars. Nu härnäst är det dags att fixa naglarna, för dem börjar bli dags som ni ser på bilden att de klättrat upp lite. Men jag får härda ut tills lönen först. Jag var ju nyss hos frissan så måste vänta. Mig kostar det mellan 12001500 varje gång hos frissan (jag går 6-8 vecka) + att vi alltid gör Bellis då med som vi betalar 300 för. Skulle jag göra både naglar och fransar med blir det minst 10001200kr till + kostnad för det jag lägger på naglarna också. Då ska vi räkna med att jag använder frisörprodukter, plus mitt smink. Skulle jag då göra allt hamnar vi nog på 5500- 6000kr var 6-8:e vecka med allt inräknat. Klart man är värd det, men är det rimligt? Vad unnar ni er själva månadsvis? Detta är ju helt upp till var och en, vad man har för inkomst och vad man vill lägga det på.

Detta ovan jag pratar om är för utseende. Träningskort och massge, spa och sådant räknar jag inte in på detta jag skrev ovan.

När våren är här tar man fram cykeln.

Ja där är vi nu, igår hämtade jag Bellis med cykeln. Hon tyckte det var superkul, och var jättenoga med att påpeka att jag skulle hämta henne med cykeln idag med. Igår då vi cyklade hem så räknade hon antal parkerade bilar vi cyklade förbi och hon räknade till 96 st då vi var hemma igen. jag har funderat på hur länge man får cykla med dem? Hon kanske är för stor eller?, men det är inga problem alls egentligen.

Hur länge cyklade ni med era barn i stolen? Att cykla med henne tillsammans i trafiken är inte aktuellt ännu.

10 reaktioner till “Vad är man värd, vår är cykel

 1. Har varit sjukt dålig att unna mig Sj nånting. Sist var från vårdväskan men då var de enbart jobb relaterat plus produkter från apoteket. Men jag har glömt att gratulera mig Sj för de nya jobbet genom att unna mig något haha 🤣 de borde jag kanske ta o göra snart

  Gilla

 2. Jag lägger alla mina pengar på dottern 🙈 klipper mig 2 ggr om året. Gjort fransar förr men hoppas kunna göra de till sommarn.
  Tycker har man råd ska man göra sånt men annars får man tänka om och prioritera annat

  Gilla

 3. Jag lägger ALLA mina pengar på mig själv i olika mån. Jag ser till att betala räkningar och har ett sparande. Resten är på olika sätt till mig själv 😉

  Gilla

 4. Så länge ekonomin tillåter det, så får man lägga hur mycket man vill & kan på sig själv. Helt klart!
  Jag gör mina naglar en gång i månaden och har alltid gjort. (ska göra nya imorgon 🙂 )
  Har haft fransförlängsning tills idag, för att jag tyckt det var bekvämt och snyggt. MEN! Helt värdelöst när man är pollenallergisk. Då är det ingen idé. Pollenfröna fastnar bara mellan fransarna och det kliar ännu mer. Ska öra lashlift nästa vecka istället. Då är det ändå mina egna fransar och lättare att hantera. Fast om jag ska vara ärlig, så känner jag mig naken utan mina fransar.
  Går till frissan säkert 2-3ggr per år. Så den kostnaden är inte jätte stor för min del. 🙂

  Men, man är värd att unna sig saker. Vissa gör det på kläder, prylar och gud vet vad. Medans andra gör det utseendemässigt!

  Gilla

 5. Vad jag unnar mig? Träningskort, hudvård och make up. Frissan med slingor och klippning. Jag har så otroligt torr och irriterad hårbotten. Provat mig fem med olika produkter med olika resultat. Just nu använder jag Retiuals schampo och balsam och klådan är helt borta. Permanentat fransarna 5000 men nu ska det hålla 2 till 3 år. Lash lift för mina fransar, som räcker 8-8 veckor. Mycket pengar blir det

  Gilla

 6. Jag tycker att man får unna sig efter hur ekonomin ser ut. Å alla viktiga grejer är betalda. Men när jag hade en inkomst så gick jag till frissan en gång innan sommaren & en gång strax innan jul. Då landa jag ca på 2.000kr. Men då klippte jag, färga, tog ögonbrynen. Kanske att jag någon gång gick & toppa mig där i mellan. Naglar körde jag kanske 1 gång i månaden.
  Gick även på massage då & då med. Jag tycker att man ska få unna sig. Men då i en rimlig ram 🙂
  Jag tycker det beror på hur moget barnet är. Om de är framåt & villig. Så får man utgå ifrån det när man ska börja med olika saker. Så som cykel, aktiviteter, ta hem kompisar m.m.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s