Krokodiltårarna bara strömmade ner

Hjärtskärande krokodiltårar – Mammahjärtat smälte.

Idag på skolbussen så kom en klasskamrat till Bellis storebror på skolbussen själv han hade inte A med sig. Han såg stressad ut, han klev på bussen och sa – Jag måste vänta på min syster. Buschauffören sa att han inte kan invänta det och pojken går sätter sig framför oss. Då ser jag att hans ögon fylls av tårar, så jag får sätta mig med honom och får trösta honom. Jag frågar honom vart A är och han blir ledsen och orolig att hon står där själv nu när vi åkte iväg. Jag förklarar för honom att vi måste ringa upp mamma eller pappa vilket vi gör också. Han gråter så mycket att man inte hör vad han säger.

Så fantastiskt fin storebror – syskonkärlek.

Det märks att han är jätteskamsen och orolig för sin syster att han gjort något fel. Vi pratar i alla fall med pappan och han ska skjutsa A till skolan. Pojken får också prata med systern så att han hör att hon är ok. Busschauffören kommer även och pratar med pojken vid ett stopp och han är faktiskt nästan otröstlig. Det är jag som kan lugna honom just för att han känner igen mig eftersom Bellis är klasskamrat med hans syster. När vi kommer till skolan tar jag och Bellis honom till rastvakten så hon kan ta över och pojken tittar bara hela tiden ut mot bilarna för han vill se att hans syster och pappa kommer. Busschauffören går också ut och pratar med rastvakten och dem checkar av allt.

Hur ska vi tolka detta nu då? – Slutsatsen?

Vad säger vi nu då om detta egentligen? Många tankar rör sig i min skalle. Ja hur tänker ni i det hela? Om inte jag varit på bussen, hur hade det då hänt? Man antar väl att busschauffören ringt föräldrarna, eller? Hade pojken fått vänta ända till han var framme vid skolan då innan någon ringt föräldrarna vad tänker ni? Sådant här gör att man blir orolig att låta tösen åka själv. Pojken går i klass 2 och syster då i förskoleklass. Borde inte mamma, eller pappa följa med så de ser att båda barnen går på bussen?, är man stor nog att hantera detta då man går i 2:an att ansvara att båda kommer med bussen? Pojken var ju helt lamslagen och jag fick trösta så jag kunde förklara att vi måste ringa mamma och pappa. Pojken då, skulle han ej gått på bussen och inväntat syster? Hur hade det blivit då? Då hade dem ju varit övergivna där och ingen kunnat ta hand om dem? Busschauffören då i sin tur? Han valde ju att överge ett barn för att hålla tidtabellen, är det samtidigt rätt?

Vad anser ni i detta!, vem gjorde fel eller rätt?!, finns det fel eller rätt i detta?

9 reaktioner till “Krokodiltårarna bara strömmade ner

 1. Otroligt svår fråga. Personligen tycker inte jag att man är stor nog att ansvara för sig själv och sitt småsyskon på det viset när man går i åk 2 utan någon av föräldrarna borde följa med och se så de kommer på bussen. Men det är min åsikt och alla föräldrar har olika förutsättningar och tankar kring uppfostran osv.

  Bra jobbat av dig att du kontaktade pappan direkt, hoppas han(pappan) uppskattade det mycket!

  Gilla

 2. Oj, det här är nog svårt egentligen! Min första tanke var att busschauffören gjorde fel, om pojken sa att flickan var på väg borde han kunnat vänta ett par minuter – det handlar om små barn. Och han är ju chaufför för en skolbuss, tycker det borde vara skillnad. Men ändå fint av honom att han pratade med pojken och sedan med rastvakten. Jag tycker det är för tidigt att låta ett barn som går i 2an att ha ansvar för att både han och hans lillasyster ska med bussen. Så hemskt för flickan att komma fram till busshållsplatsen och se att den är tom. Hon måste ju vart rädd och ledsen.. Och brorsan som inte riktigt visste hur han skulle göra… Stanna hos sin syster och vad händer då? Eller åka med för att själv inte missa skolan. Förstår att han var ledsen… Hoppas det inte sätter några spår i den psykiskt nu.

  Gilla

 3. Stackarn… inte lätt att vara liten med lite för stort ansvar för sin ålder.
  Pappan uppskattade din hjälp kan jag tänka mig (hoppas jag).

  Gilla

 4. Fy vad dåligt av chauffören och det var verkligen tur att du var på bussen. Skönt att allt löste sig och jättebra att du hjälpte till! ❤ Kramis

  Gilla

 5. Tyvärr har bussen tider att passa men tycker pojken kunde fått låna telefonen av chauffören.
  Jätte fint av dig att finnas för pojken antar pappan uppskattade detta med?

  Tur du såg de och hjälpte❤️

  Gilla

 6. Jag tycker det är bra att bussen håller tider men jag tycker den kunde ha väntat lite så flickan kom med. Tycker inte barn i den åldern ska åka buss själv, tycker pojken är lite liten för att ha ansvar för sin lillasyster och föräldrarna borde vara med eller köra dom båda två. Tycker du gjorde rätt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s