En liten martyr – Astmaattack

Orkar inte vara social bland massa föräldrar

Skjutsade nyss Bellis till en klasskompis kalas där de hyrt Burger King i 2h. Jag lämnade tösen där, anser att hon är stor nog och klara av det. Bad dem ringa mig om något skulle vara. Ska jag vara ärlig så var jag heller inte på humör att vara social och snacka med massa andra föräldrar. Det kommer ju vara andra föräldrar kvar där just för att vissa vill kanske ej lämna, samt vissa har väl lite längre att åka. Ett av barnen följer med oss hem efter kalaset. Det blir toppen för tösen, får de fortsätta att leka här hemma. Bellis har varit en liten martyr denna helgen. Hon ska upp tidigt på morgonen, imorse vaknade hon 05:22 GÅ LÄGG DIG!! Hon är pigg och vill inte sova igen. Hon lägger sig 20 på kvällen och är jättetrött då. Vet inte hur vi ska bryta detta mönster. På vardagar är det ju ok då ska vi ju ändå upp.

Känner ni av allergin?, några tecken på det?

Läste på en av mina facebook-vänners tidslinje att hon känner av pollenallergin redan, gör ni det? På Pollenrapporten kan man ju hålla sig uppdaterad. Pollensäsongen är redan igång och därför är det dags att redan börja medicinera sig för att få ordentligt skydd. Victoria Strandh hävdar att det redan är dags att börja för att få det skyddet vi behöver – Pollen i luften, börja medicinera.

Vilka symtomer brukar pollenallergi ge – Nedan visar jag vilka jag får

VILKA AV DEM HAR NI?

 • Astmatiska besvär- CHECK
 • Hosta och retningar i luftrören – CHECK
 • Huvudvärk – CHECK
 • Klåda i hals och gom – NEJ
 • Nysningar – CHECK
 • Nästäppa – CHECK
 • Rinnande/svidande/kliande ögon – EMELLANÅT
 • Trötthet – CHECK

Trodde bröstet skulle hoppa ur bröstkorgen.

Förra året fick jag ny symptom och det var astmatiska besvär. Det har jag aldrig haft innan. Jag fick ont i bröstet, svårt att andas ut, tappade rösen, jag var jätteansträngd. Jag fick hostattacker som inte gick kontrollera och hostade så tårarna sprutade. Vi fick då åka med mig till Akuten efter att jag varit så en 1½ vecka. Den känslan man fick då var ganska obehagligt för jag kände inte igen något av det sedan innan. Får man astma av allergin måste man genast kontakta sjukvården som jag gjorde. Nonchalerar man astman så kan den tyvärr utvecklas till permanent astma. Jag fick då kortisontabletter och stark dos allergitablett som jag fick ta tillfälligt. Numera har jag kortisontabletter att ta när dessa attacker kommer.

Nu när jag skriver inser jag att det är dags att börja ta pollenmedicin, börjar f.r.o.m ikväll. Ja det är ett tips, ta pollenmedicin när du går lägger dig så har värsta tröttheten man får av histaminer lagt sig när du startar dagen.

13 reaktioner till “En liten martyr – Astmaattack

 1. Ibland är man inte på humör för att vara social bland andra människor och det är helt ok. Jag tror att Bellis klarade sig utan dig på kalaset annars hade du aldrig lämnat henne själv. Vad kul att en kompis hängde med hem sen efteråt

  Gilla

 2. Ja tänk att pollensäsongen redan har börjat! Både hassel och gråal blommar på vissa ställen och stormen har ju knappast förbättrat läget! Mina första symptom brukar vara torra irriterade slemhinnor i ögonen – känns som sand i dem! Nysattacker, rinnande näsa, huvudvärk och en otrolig trötthet. Även jobbigt långt ner i luftrören om jag inte får igång medicineringen tillräckligt snabbt. Kram 💖

  Gilla

 3. så skönt att kunna lämna och sedan hämta, ibland har man dagar då man inte orkar vara social och det måste ju få vara oki.
  Men oj vad tidigt hon vaknar – som du säger ok på vardagen men helgen kan dom ju sova till 8 allafall.
  Ha en fin söndag

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s