Valentin eller Valentine?

Hur får man ett förhållande att fungera.

Det vet jag inte men uppenbarligen fungerar det för oss eftersom vi idag firar 19 år som förlovade och i sommar 20 år som ett par. Smartareliv.se listar upp 30 tips på hur en relation ska hålla för alltid. De tar ex upp att man kan prata om problemen i bilen. Det tycker jag är en smart grej, ex då om man ska åka lite längre då kommer man inte undan. Sätta sin partner högt på prioriteringslistan, – Det gör vi alltid. Ta lärdom av konflikter som vi redan haft, det är bra, varför älta om samma igen? Känn efter då din partner är oroad eller inte mår bra, finnas där då är jätteviktigt. Daglig beröring är JÄTTE VIKTIGT – Läs resten av råden här, vi känner igen oss i många – 30 oslagbara tips för att få en relation att hålla för alltid.

Varför firar vi alla hjärtans – dag?

Sverige var sena med att ta in begreppet ALLA HJÄRTANS DAG, vi började inte fira dagen förrän 1956 då anledningen var handel och försäljning. Efter det sedan har blommor, chokladaskar, presenter skjutit i höjden. De flesta vet nog egentligen inte om att det är Valentin som har namnsdag då, ett romerskt helgon. Anledningen till att han fortfarande nämns och talas om är för att just på alla hjärtans dag så bildar fåglarna par.

Firar du alla hjärtans dag?, eller tycker du att det är en dag bara för att öka försäljningen i butiken som det faktiskt egentligen är syftet till? GISSA om vi kommer bombaderas av reklam på alla våra media, plus få sms idag?

11 reaktioner till “Valentin eller Valentine?

 1. Jag vet inte om jag egentligen är för alla hjärtans dag men jag rycks med av kommersen… Mysigast är ju att få hem det fina pysslet de har gjort på förskolan, 💕
  Hemma byter vi godsaker med varandra och äter en god kvällsmat tillsammans annars flyter vardagen på som vanligt. 😊
  Toppenbra info om bakgrunden till alla hjärtans dag! 👌🏻

  Gilla

 2. Jag jobbar idag, men annars hade jag inte haft något emot att bidra till handeln en smula, om det innebär att jag får mig en extra blomma eller får ge bort en godsak till min godsak 🙂 Har köpt present åt mamma och syrran 🙂

  Gilla

 3. Grattis till er idag!
  Vi firar lite: barnen fick lite pyntat till frukost idag och lite extra busig frukost. Sonen hade gjort ett fint kort till oss i familjen 🙂
  Ikväll blir det lite skaldjur men också packning inför avfärd mot fjällen imorgon 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s