Vi reser till Kreta

Ocean Beach Club – Kreta

Vi har bestämt resemål och nästa sommar lutar det nog åt att vi åker till Makrigialos Kreta. Vi har kikat runt en hel del och vi har fastnat för detta resemål och hotell. Förra året då vi var på Mallorca och CalaBona så bodde vi på ett hotellområde med flera pooler och stranden ett par km bort. Nu ligger stranden vid hotellet och så vill vi ha det denna resan istället. Nästa år då vi tänkt boka resan till Kreta kommer vi då i så fall åka i juni. Förra året åkte vi i slutet av juli och det var då på tok för varmt. Har ni varit på Kreta och rent av på Makrigialos ? Vad har ni att säga om det stället. Finns det någon som t.o.m kanske bott på just det hotellet?

Hur gör ni för att ha råd att resa?

Hur gör ni då ni ska ut och resa? Har ni resekonto som ni sparar på? Vi har ett semesterkonto som vi hela tiden sätter in pengar på för att kunna ut och resa. I åt t ex ska vi ju till Gotland. Vi har sparat sedan förra sommaren och nu är den resan och allt för kommande vistelse där redan betalt, vilket känns jätteskönt.

Vaccinerar ni er och vilka vaccin då?

Jag är färdigvaccinerad via jobbet med hepatit A & B. BQ och Bellis är i stort sett klara, de ska i vår ta sista sprutorna för hepatit A & B. Bellis har endast hepatit A för hon är redan färdig med B. Jag tänkte sedan nästa år vaccinera mig mot stelkramp, sedan tycker jag nog det får vara faktiskt. Stelkramp har gått ut på mig, så den måste förnyas. Reser man inom Europa behöver man ju inte vaccinera sig egentligen alls. Det rekommenderas ändå att man ska göra difteri – stelkramp och det har jag tänkt göra i sommar inför resan nästa år.

Grekland

Vid inresa till Grekland krävs inga vaccinationer. Men som alltid rekommenderas att se över Polio-, stelkramps- och difterivaccinationerna. Är planen att stanna under en längre tid kan också vaccin mot hepatit B rekommenderas vissa riskgrupperVaccinationcentrum

17 reaktioner till “Vi reser till Kreta

  1. Men så härligt! Hon heter Jenny, jag vet inte om hon bloggar längre. Hon är kollega till min bästa vän. Vi umgicks för många år sedan men bor lång ifrån varandra så var länge sedan vi umgicks men hon är en superhärlig tjej 😍

    Gilla

  2. Men huuuuur underbart är inte de, blir inte alls avis faktiskt
    Haha joo som in i helvetia faktiskt med sol och bad hahaha
    Härligt att åka precis innan sommaren kommer igång helt här 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s