Inte kunna vara där när man vill

Nu pratas det om eventuell influensa.

När jag kom hem igår så berättade mamma att de misstänker att pappa fått influensa och att det var lunginflammationen som var starten på den. Han hade därför tagit ett långodlingsprov som skulle vara klart i natt. Jag ringde i morse och det visade negativt. Ronden skulle då komma om ett tag så jag ska höra vad de sagt hur diagnosen är för pappa idag. Kanske får pappa komma hem idag, vet faktiskt inte. Pappa flyttades därför till isolering igen igår kväll från avdelningen. GAHHH!!, nu vart man ju orolig igen. Säsongsinfluensan sägs vara låg fortfarande, men förväntas stiga i februari, mars. Vaccinerar ni er?

Första gången sedan start känner jag ingen motivation.

Första gången sedan jag startade utbildningen så känner jag ingen motivation med studierna. Musten gick ur mig i detta nu, vill bara tillbaka till pappa igen. Alltså detta avstånd gör mig galen. Tycker dem känns så lämnade av oss på något sätt. Mamma blir ju jätteensam då pappa varit på sjukhus. Ser att hon kämpat emot jättemycket i helgen då vi varit där för att inte visa sin oro och visa att hon känner sig ensam. Hon grät inte då vi vinkade av oss, men vad tror ni hon gjorde sedan då? Jag kan ju vad 1+1 är och jag ser ju liksom att hon är jätteorolig och ledsen.

Detta tar knäcken på en och skapa trygghet.

Hur tror ni det känns nu då? att inte kunna hälsa på pappa och sedan besöka honom när han kommer hem igen! vara där för mamma osv? varför åker du hem igen då säger väl ni då? Jo jag måste PLUGGA och jag kan inte koncentrera mig där. Dessa känslor tar knäcken på mig faktiskt. Får försöka övertala dem att flytta hit. Dem tycker att vi ska göra det istället. Dock funkar det ju inte så, vi har ju jobb/studier/skola här och det är svårare för oss att ryckas loss från vardagen vi skapat. Dem är pensionärer och egentligen inget som binder kvar dem där annat än vänner och övrig släkt som bor där. Allt är ju även relativt, de har ju sin trygghet där förstås.

10 reaktioner till “Inte kunna vara där när man vill

 1. Jag har bara tagit influensavaccinet när jag var höggravid under den säsongen för bebisen skull 🙂
  Hoppas verkligen din pappa mår bättre och får komma hem och att du hittar motivationen!!

  Gilla

 2. Ja jag har vaccinerat mig mot influensan som jag gjort i många år.
  Jag känner igen din känsla av otillräcklighet.
  Jag hade mitt första chefsuppdrag, barnen i skola, Kärleken som alltid arbetat mycket, min mamma med en hjärntumör 35 mil bort. Jag åkte som en skållad råtta fram och tillbaka och räckte aldrig till.

  Gilla

 3. Jag förstår verkligen din oro.
  Du kan ju prata med din lärare så du kan få uppgifter att göra så du kan vara med din familj det är ett sätt.

  Nej vi har inte vaccinerat oss för influensan.

  Skickar styrkekramar till dig 😊

  Gilla

 4. Bor dina syskon också långt ifrån era föräldrar ?

  När pappa var sjuk var jag glad att det var cykelavstånd till honom… han gick tyvärr bort sen i cancern och det är en tung saknad varje dag, att inte ens kunna lyfta luren o prata med honom ….

  Vaccinerar mig inte, har inte ens tänkt tanken faktiskt.

  Gilla

 5. Hej. Hur får du sådär uppe i hörnen på bilderna? Så det ser ut som om bilderna är instuckna i själva… jag har svårt att förklara, men hoppas du förstår. Samma sak har du i headern på nouw

  Gilla

 6. Så jobbigt! Jag förstår både din och din mammas oro. Innan ag var helt fri från lunginflammationen och innan jag blev utskriven från sjukhuset, vaccinerades jag mot influensan. Nr min vänstra lunga har läkt helt, ska jag även vaccineras mot pneumokocker, som förorsakade min lunginflammation. Stackars din pappa!! När man är sjuk, vill man bara bli frisk. Det är det enda som betyder något. Har du några syskon, som du kan dela din oro med?

  Gilla

 7. Förstår din oro. då pappa blev dålig tyckte jag att 7 mil enkel väg var mycket. Tror jag åkte på influensan nu, och dom skickade hem min man från jobbet igår. Tror den är här redan

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s