Kan det skrämma henne?

Ska hon se slangar och monitorer?

Än så länge har vi inte tagit med Bellis till pappa och sjukhuset. Dels för att det är fler som ligger där inne och även för morfar inte är tillräckligt pigg för att orka med det. Hur känner ni där? Tycker ni Bellis 6 år ska se sin morfar inkopplad med slangar och så? Jag har förvisso inga problem med det för det är verkligheten och det är ändå morfar hon ska träffa. BQ vill dock inte det för att han tror att hon kan bli ”rädd”. Pappa frågade efter henne idag och ville träffa henne så därför ska hon få följa med en sväng sedan. Jag tror inte att hon kommer bli rädd för morfar är ju pigg och glad. Jag anser att man inte ska undanhålla dem sanningen.

Hur tycker ni?

15 reaktioner till “Kan det skrämma henne?

 • Tycker hon självklart ska få träffa morfar. Tror inte ni ska förstora det hela för då kan mi oxå plantera ett frö som inte fanns där innan. Håll det på barnnivå och gör ingen stor sak av det. Våra barn har varit med på sjukhus när farmor/morfar låg på sjukhus med slangar o pipande apparater. Har gått hur bra som helst. Barn är mer förståndiga än vad man tror. Frågor kan komma på plats och då är man bara ärlig och svarar som om inget jättestort om du förstår vad jag menar 😉
  Det är ju livet! Ibland sorg och ibland glädje. Fullt naturligt och hon är ju 6 år nu o kan välja själv om hon vill följa med?
  Tråkigt med din pappa ♥️

  Gilla

 • Håller med dig, beroende på situationen såklart. Om han är tillräckligt pigg och frågar efter henne så ja… Ni som vet bäst där, man får döma lite efter hur det är. Men jo absolut försöka berätta/förklara. De förstår mer än man tror. ❤️

  Gilla

 • åh vad jobbigt för er 😦 jag skulle låta henne komma med, förklara mycket innan och prata om det efter besöket, att hon kommer kan ge så mycket stryka till din pappa tänker jag och även till din dotter 🙂

  Gilla

 • Oj, vilken svår fråga… såg att någon annan skrivit att han kanske inte blir kvar så länge och att hon kan följa med då när det inte ser lika otäckt ut. Låter som en bra plan. Annars klarar hon det säkert om ni väldigt gärna vill ha med henne i närtid.

  Styrkekramar till din pappa!

  Gilla

 • Din pappa kanske inte kommer att vara kvar så länge på intensiven? Då blir det ju lite enklare för Bellis att följa med, då intensiven kan vara lite läskig även för oss vuxna. Håller tummarna för att din pappa piggnar till snart!

  Gilla

 • Jag tycker det är bra om hon får följa med till sjukhuset, men det är nog viktigt att förbereda henne så mycket det går innan så fokus hamnar på morfar uppe på sjukhuset och inte på slangar och annat som verkar främmande. Kram 💖

  Gilla

 • Jag personligen hade berättat först hur de ligger till, och varför han ligger på sjukhuset, berätta att han har slangar i sig osv och förklarat varför. Jag tror att jag som barn, hade uppskattat om min pappa eller pappa gjort de för mig, så jag förstår varför och kan förstå att sjukhus mm, är ett bra stället där folk får hjälp ❤ Men det är jag det.

  Gilla

 • Åh det är en så himla svår fråga tycker jag! Som sagt är det ju verkligheten liksom att det är så, men man vill ändå inte ”skrämma” dom! Hoppas han blir bättre snart ❤

  Gilla

 • Jag tycker att hon Ska få följa med men man får förklara öppet och ärligt om varför han har slangar och ligger på sjukhus. För det kan ju vara skrämmande. Min dotter följde med på Hospis när hennes morfar låg döende för cancer, då var hon 7 år. Jag ser bara det som något bra att hon fick följa med. Visst ska man skydda dem, men samtidigt måste man låta dem ta del av livet som det är
  Kram Kajsa

  Gilla

 • Håller med dig. Klart hon ska få träffa sin morfar. Bara man förklarar innan att slangarna är inte farliga och varför han har dom 🙂 kram ❤

  Gilla

 • Oj, vilken svår fråga. Jag kan förstå båda sidorna av myntet. Där tror jag nog att man som förälder får känna sitt barn bäst och fatta beslut utifrån det, men det blir såklart svårare när föräldrarna känner olika. Det låter väl som en jättebra grej att göra som står i kommentaren ovan att förklara vad slangarna är till för och att inte dramatisera situationen för henne 🙂

  Gilla

 • Håller med dig helt och fullt… förklara vad alla slangar hjälper morfar med och vad de är till för.

  Hoppas din pappa snart mår bra igen !

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s