Kan man sakna någon så det gör ont?

Saknar mina finaste hjärtan.

Jag känner nedstämdhet idag, kan inte peka på vad det är. Det känns så tomt här hemma idag. Nu vart Enzo hämtad också, nu vart det ännu tråkigare också. Det är sådan där känsla man kan peka på att man känner stor saknad av dem man har närmast. Jag saknar min familj nere i Oskarshamn väldigt mycket, avståndet är för långt.

Liria Insidans expert anser såhär om saknad

Jag tror inte att det finns något sätt för att inte sakna den vi älskar, när vi inte har den personen hos oss. Mitt råd till dig har en annan riktning. Att acceptera din saknad och längtan, för den är äkta och naturlig / Liria Ortiz

Hur ska jag hantera saknaden efter min sambo?

Hur länge klarar du att vara ifrån dina närmaste?

Jag tvingas ju klara av att vara ifrån mina föräldrar och syskon mycket mer än jag vill just för att jag bor så långt bort från dem (42 och 32 mil) och kan inte bara sticka ner dit hur jag vill. Därför har man klarat av att acceptera det utan att man egentligen vill. Det är mycket jobbigare för dem än det är för mig trots att jag saknar dem lika mycket.

Har ni testat hur länge ni klarar av att vara ifrån era barn och partner?

Jag frågade BQ hur länge han trodde att det skulle gå att jag var bortrest innan det var jobbigt för honom att saknaden var för stor för några år sedan. Han trodde då 1- 1½ vecka att längre än så skulle inte gå. Kommer ihåg att jag kände en liten törn för självförtroendet då jag har jobbigare att vara ifrån honom kortare än så. Minns att känslan jag fick i kroppen då var stor besvikelse och att jag nästan vart ledsen på honom. Jag har aldrig sagt det till honom, för jag har redan fått svar på den frågan.

Hur länge klarade han av då?

April 2018 var jag bortrest med jobbet till Marbella i 4½ dag. Han erkände då att han tyckte det var jobbigt redan efter 2 dagar. Jag hade då ganska roligt åt honom och sa typ? – Jasså du skulle ju inte ha något problem att vara ifrån mig i mer än en vecka till? Han svarade då att det inte var roligt och att han saknade mig så det var jobbigt. Bellis sa det också att hon saknade mamma jättemycket, godingar.

Hur länge klarar du? kan du peka på känslan saknad?

6 reaktioner till “Kan man sakna någon så det gör ont?

 1. Men gud, nu känner jag och Erik oss lite som arslen, men vi klarar LÄTT 1 vecka utan att knappt börja tänka på varandra. Han brukar må lite sämre efter en vecka, men jag kan lätt gå två, tre. Vi har dessutom varit särbos och bott 40 mil ifrån varandra och då träffades vi typ en helg per månad. Absolut inga problem, trots att vi då bara hade varit tillsammans i kanske fyra, fem år XD

  Gilla

 2. Glömde ju svara på frågan du ställde..
  Ja man kan sakna någon så det gör ont… dock gäller det de som tyvärr inte finns med längre och därmed vetskap om att jag inte kan se dem igen .. någonsin…
  DET gör ont ….

  Gilla

 3. Tycker det är skönt att göra något på egen hand några dagar då man vet att man ses igen . Tror med det är bra ibland. 🙂

  Gilla

 4. Min man har alltid rest mycket i sitt jobb så jag har liksom vant mig vid det från början. Men vi har alltid varit väldigt bra på att prata med varandra även om han är på andra sidan jorden, vi ringer ändå varje dag.
  När det gäller att vara borta från barnen tycker jag att det är riktigt jobbigt om vi är borta båda två från dem. Det är mer ok om jag vet att de iaf har sin pappa hemma. De är också mer vana att J är borta så jag tror att de också tycker att det är jobbigare när jag ska iväg ett par dagar.

  Gilla

 5. Hmm… jag tror att jag saknar en del av saknagenen…jag har svårt att känna saknad eller så beror det på att jag inte tillåter mig att känna…. svårt det där. Frågan är också på vilket sätt…. bara jag får prata med dem varje dag får det bra. Fast dottern som är i Växjö har jag vant mig vid att inte ha här hemma längre. Är glad när vi ses och när vi pratar men det fungerar bra att hon är där…. usch. Nu känner jag mig som en känslokall människa🤔

  Gilla

 6. Konstigt det där. Jag tror alltid att det ska vara jobbigare att vara ifrån mitt barn innan jag åker än vad det sedan i verkligheten är. Jag har som mest varit borta måndag till fredag, fyra nätter. Är jag väl iväg har jag det hur bra som helst. Men mitt barn är den enda som jag varken vill åka ifrån eller lämna bort! Alla andra kan jag klara mig längre stunder ifrån och tycker att det är skönt att få vara själv. 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s