Likt en frustande tjur

Känna frustration som en frustande tjur

Igår ville jag bara stänga in mig i ett rum och vara för mig själv. Varför då?, jo jag ville inte visa Bellis hur frustrerad jag var över vissa saker för att med det inte förstärka det på henne också. Känner ni frustration ibland? hur vill ni göra då? Jag skulle vilja göra som Bellis gör stänga in mig i ett eget rum och bara frusta ut där. Bellis brukar stänga in sig i sitt lektält på rummet och lägga sig med paddan eller någon leksak där en stund.

Här ger Maria Appelqvist tips på hur man kan hantera och göra för att hjälpa sig själv

då man är frustrerad 10 råd hur du kan förstå din ilska

Vad jag vart frustrerad över kanske ni vill veta då ja?!

Bellis ville ju inte fortsätta ridskolan och då hittade vi en gymnastikgrupp i grannkommunen för barn mellan 4 upp till 6 år där det ingen föranmälan behövdes och kravet var att man köpte gruppkort på plats av tränarna. Det lät ju smidigt och bra inte sant? Bellis och jag åker dit glada i hågen och vet inte vad slutskedet blir just då. Vi hade köpt nya gympaskor för tro det eller ej hon hade växt 2 cm på fötterna sedan i våras och INGA skor passade längre. Jag kikade på hemsidan och 10 min innan gympan startade står det FULLT! på gympapasset. Det stod det inte tidigare på dagen eller dagen innan för då förstår ju ni också att jag inte åkt dit. Jag ringer då upp numret som står där och då frågade jag hur långt innan man lär vara på plats eftersom det står fullt nu. Då berättade hon att kursen redan är full med 30 barn som var maxgräns sedan vecka 3. Alltså har de inte kunnat skriva det på hemsidan på 3 veckor att gruppen inte tar emot fler barn.

Varför skriver man då så här? ” barnkort” gäller med begränsat antal platser på tisdagsgrupp.  Kort finns att köpa i grupperna, ingen föranmälan.

OPROFFSIGT OCH DÅLIGT

 

När frustrationen vänder till glädje.

Något annat som hände igår som var riktigt roligt var att Bellis fått sin första inbjudan på kalas till en klasskompis. På söndag ska dem ha kalas och fira på en pizzeria, vår American Pan Pizza. Väldigt rolig idé måste jag säga att ha det på en pizzeria. Hur gör du när dina barn har kalas? Bjuder du alla i klassen? Man kan ju göra så att är man pojk bjuder man alla pojkar. Är man flicka bjuder man alla flickor i klassen. För det är väl många att bjuda en hel klass. I Bellis fall skulle det då vara 24 st barn om alla skulle komma. Detta kalas som Bellis ska på på söndag så är alla barn bjudna i klassen.

”Lisbeth Pipping skriver här om hur viktigt det är att barn får bli bjudna på varandras kalas. Alla barn borde få bli bjudna på klasskamraters kalas. Gränsen mellan skoltid och fritid är skör, det förstärker utanförskapet”.

Alla barn borde få bli bjudna på kalas.

13 reaktioner till “Likt en frustande tjur

 1. Trist med gympan tycker de kunde tagit med henne ändå:) såklart jag blir frusterad och det är ofta haha tror inte jag går undan utan det kommer nog ut .Ang kalas så har vi haft 500 st nu.( känns så:) När de var mindre bjöd vi alla hela klassen på leos lekland eller bowling ,golf ,sen blev det bara tjejerna och nu sist när tjejerna är stora så får de välja vilka de vill bjuda då har vi mer som en middag hemma i lugn och ro och det är uppskattat eftersom de är mindre stök.KRAM

  Gilla

 2. Oj, vad dåligt med info för jympan! Förstår att du blev irriterad!
  När det gäller kalas är det svårt tycker jag. Men det är lite beroende på hur många man är i klassen och hur många barnet vill bjuda. I sonens klass är de 50st så det går ju liksom inte att bjuda alla. Däremot tycker jag inte att man bjuder nästan alla, då får man bjuda alla! Man bjuder inte alla tjejer utom 2 osv.
  Just nu står vi inför lite kalasdilemma så sonen vill bjuda 19 st…. Han spelar innebandy och det är ganska många som spelar i laget från hans klass, och dem vill han bjuda. Sedan är det lite andra kompisar, grannen osv. Det är väldigt svårt att dra en gräns och säga att han inte får bjuda alla, så nu försöker vi hitta en lösning som inte blir extremt dyr…

  Gilla

 3. Jag känner en sådan frustration när barnen först vill börja fotboll och sen efter en månad sen ska sluta men jag går in på rummet försöker i alla fall men jag har ju barn efter så jag cyklar till affären och handlar sen är jag glad igen när jag kommer hem . Vad kul med kalas =)

  Gilla

 4. Förstår om du är arg. Det skulle jag med vara. Hoppas iallafall att hon får snart gå på gympa igen ❤️

  Gilla

 5. Jag brukar gå in i sovrummet och pilla lite med telefonen en stund, tills det har lagt sig.
  Men frustration är ju mänskligt och jag förstår dig. Hade blivit skogstokig!

  Gilla

 6. Verkligen så surt med gympan. Hur ska man veta om det inte står någonstans liksom? Kul när alla de där kalasen med hela klasserna drar igång. Badkalas brukar vara poppis här i fklass och lågstadiet. enkelt att ta med hela klassen

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s