Vill du veta vad jag får ut i studiestöd

Är det en rimlig fråga att ställa?

Den frågan får man då och då, eller när man jobbade så ville de veta vad man får ut i lön!. Samt nu när man börjat skolan verkar det vara OK att fråga vilket betyg man får!. Tycker ni att det är en ok fråga? Hur tänker ni då någon frågar det? svarar ni eller säger ni fint att det vill jag inte svara på. Är det mer ok att fråga hur mycket någon väger?, svarar ni då med? Skulle ni fråga när någon älskade med någon sist eller sin partner, tycker ni det också är ok att fråga? Vilken av dem är mest ok?

Frågar du mig tycker jag inte att det är ok, det är en privatsak. Jag brukar svara att vi har ekonomi så vi klarar oss och har det bra och jag klarade kursen och är nöjd med mitt resultat. Dock är det någon som fortsatt nött på och sagt – Ungefär då, får du ut som då du jobbade eller mindre, du kan väl säga vad det ungefär vad du får ut?! vad tjänar en tandsköterska idag? Jag svarar dock fortfarande inte och är man så nyfiken får man faktiskt googla på vad man kan tjäna på olika yrken och få ut i studiestöd. Vad spelar det för roll egentligen för en annan person om jag får ut 10 000 i månaden eller 30 000?. mina räkningar och utgifter är mina eller hur? Faktiskt några som frågat vad BQ och jag får ut i månaden tillsammans också.

Frågan då, är det otroligt ren nyfikenhet bara, eller måste du höra för du måste veta vad den andra tjänar bara för du ska tjäna mer än den personen? Allt är faktiskt relativt, om en person får ut 20 000 i månaden, eller en får ut 15 000, samt en kanske får ut 40 000 så tror jag att det jämnar ut sig, för ju mer man tjänar ju mer utgifter drar man nog på sig. Tror att man får leva efter sin plånbok, och man ska se det till att mår man bra och man klarar sig så är det bra.

Här nedan kan ni läsa för den som är intresserad. Dock stämmer inga uppgifter för mig, jag tjänade för det första mer för jag jobbade på en privat tandläkarpraktik. Nu har jag studielån + studieersättning från TRR. Ni får inte svar på frågan, men det är bra länkar.

Bra länkar kring detta.

Jobb och lönStudielån CSNTrygghetsrådets studieersättning

Hur ofta har du intimt umgänge med en partner?

Är den frågan rimlig då? Skulle du fråga det? Vad vill du ha för svar om du ställer den frågan då? Vill du höra att de har samma som dig och din partner? Vill du höra att de har det sämre än er, mår du bra då? Ställer du frågan av ren nyfikenhet eller av omtanke mot din kompis, eller den du frågar? Hur reagerar du om personen säger att de har sex nästan varje dag? låter det sannolikt då? Om personen du frågar säger att det dammar i sängen och att de typ har sex max 1 gånger i månaden?! Hur tänker du då?Om kompisen skulle säga att de har i regel 1-2 gånger i veckan och vissa gånger kan vi ha det 2 gånger efter varandra?

Kände det ok att ställa frågan?

Bra länkar kring detta.

Studie på hur ofta man har sexSå mycket sex har vi ålder för ålder

Mina tips och råd i detta svara såhär

 • Vad får du ut i lön eller studiestöd – PENGAR
 • Hur ofta har du och BQ sex – SÅ OFTA VI VILL

12 reaktioner till “Vill du veta vad jag får ut i studiestöd

 1. Jag är nog tyvärr lite skyldig till att ha kunnat ställt CSN-frågan… Men den gången har det varit vän/bekanta och det har mest varit för att jag vill veta vart en kan landa ungefär, inte för att snoka på någon annans privatliv 🙂

  Gilla

 2. Dem där frågorna är ju privata. Vad man har i plånboken. Spelar ju ingen roll. Som du säger, det jämnar ut sig. De som tjärnar 40tusen får betala mer skatt än den som tjänar 20tusen.
  Å alla går ju & handlar mat. För mat måste man ha. Å det kan ju vara en person som känner mycket. Men sen en person som inte tjänar mycket. Ändå går dem till samma matvaro butik.
  Så vad man har i plånboken spelar ingen roll. Bara man klarar sig. Så dem som frågar om det vill bara vara malliga.
  Det kanske finns par som har sex 2ggr/dag. Sen finns det par som har kanske sex 2ggr/vecka. Å det paret som har kanske sex 2ggr/vecka. De kanske har sex 4ggr på en vecka. Det där är ju så olika. Med känsla m.m.
  Frågar man om en sån sak. Då ska man vara väldigt nära personen. Tycker jag.
  Kram❣️

  Gilla

 3. Jag blir också irriterad när folk frågar hur man får ut eller tjänar. Det är faktiskt en privatsak för tjänar man lite kanske man inte vill säga det för då får man oftast en blick som ” oj det var inte mycket ” och tjänar man mycket då blir det lätt avundsjuka så det bästa är att ingen vet tycker jag 🙂 Ibland tror jag folk frågar bara för att få säga själv hur mycket dom tjänar Kram

  Gilla

 4. Nämen!?! Frågar folk detta på ditt bloggforum? Så märkligt, eller? Är de nyfikna så får de väl betala för taxeringskalendern! Annars får de väl utforma en marknadsundersökning!

  Gilla

 5. Tycker absolut inte att folk har med det att göra. Det är en privatsak!
  Även om du nu skulle få helt okej CSN så är det ingen annan ska behöva veta.
  Och hade du nu velat dela med dig utav det, ja då hade du gjort det, eller hur?

  Hoppas du har en bra dag! ⭐️

  Gilla

 6. Vilken fin mugg!

  Min första undran är, varför vill folk veta vad man tjänar och vad man får för betyg. Vad bidrar den informationen till frågeställaren, egentligen? Jag har dock inga problem när folk ställer de frågorna men jag förstår inte orsaken till det. Jag har svårare med frågan om när jag ska skaffa barn, varför jag inte har barn ännu och är du gravid? när jag skrivit att jag har ont i magen eller något sådant.

  Gilla

 7. För mig är det helt ointressant vad andra människor tjänar eller betalar för saker eller har på banken. För många handlar det säkert om avundsjuka, men vissa är säkert bara genuint intresserade av ekonomi. Som sagt, jag vet knappt vilka siffror det står på mitt lönebesked 🙂 Bara jag vet att jag klarar mig så räcker det för mig. Jag vet att jag är lite för ointresserad…
  Tycker absolut att man kan svara att man är nöjd med resultatet efter ett prov och det är inget man ska behöva förklara närmare.
  Önskar dig en fin fredag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s